Beautyhudvård

MIN HUDVÅRD – kanske ska våga testa andra saker också…

Hej vänner!

Wow, tusen tack för all respons på mitt inlägg igår. Jag kan typ inte fatta att det ändå var så många med mig. Vissa människor förstod inte riktigt inlägget och bör läsa om det. Det handlar ABSOLUT inte om att JAG gör något bättre arbete än någon annan. Jag har värderat mitt arbete, lagt in alla kostnader jag har som rör mig och mitt bolag. Det är just det som en glansen med att vara egen företagare, man bestämmer själv. Folk kommer alltid reta sig på personer som går ens egna väg. Personer som inte vill ”vara en i mängden” – jag är en sådan person och jag ser till att leverera till det jag tar betalat för också. I hela mitt liv har folk retas sig på mig, jag är van att folk försöker trycka ner mig eller att ”man ska få ner mig på marken”. Men jag tänker fortsätta min kamp om att strategiskt, hårt jobb ska löna sig – oavsett vilken typ av bransch man jobbar i. Sedan får bitter-tanterna fortsätta kräkas över mig – det brukar oftast vara dessa personer som fuskar… just say’n

Så fort en kvinna vill jobbar hårt, tjäna pengar och inte gå på knäna så: ”Vill man kräkas” som någon tjej uttryckte sig om mig: Så ska det bli en j*vla liv. Men skulle en man i säga samma sak så skulle alla hylla och ”Ja men du gör ett toppenbra jobb – det är du värd”. Men jag har inte gått in i diskussionerna bland alla kommentarer än, ska fundera lite mer hur jag ska bemöta allt utan att det blir pajkastning. Men därför vill jag byta spår och vi går direkt in på HUDVÅRD!!!

Vet ni, när det kommer till hudvård så blir jag som en gammal fossil och använder bara samma saker år ut och år in. Jag har varit helt emot att blanda hudvård från olika märken, för ett år sen – DET SKULLE ALDRIG HÄNDA. Ögonkräm, läppbalsam och olika fuktgivande mister kan jag variera men just grunden i min hudvård rubbar jag inte på. Jag använder nu SkinCeuticals sedan några år tillbaka och innan det iS Clinical. Dessa två, enligt mig är typ samma sak men dom bytte märke på Aleris Plastikkirurggruppen där jag skräddarsyr min hudvård. Nu har dom SkinCeuticals och därför bytte jag.

Jag är helnöjd med alla produkter jag har testat hittills och har inga planer på att byta heller. Jag älskar avancerad hudvård som är aktiva och innehåller ingredienser som ger näring, skydd och exfoliering samtidigt som huden återfuktas.

Jag använder två olika serum, en på morgonen och en på kvällen. Jag har en fuktkräm och rengöring såklart. Jag använder även en ögonkräm från Biotherm (här-klick) och även ett ansiktsvatten från SkinCeuticals. Här har vi liksom basen som jag använder varje dag. Jag är extremt noga med att tvätta bort allt smink och skulle aldrig somna med smink eller tvätta av lite snabbt bara.

Men på sista tiden har jag faktiskt börjat testa lite andra märken, då och då ska påpekas. Jag har fått testa Clinique iD (klick) där man kan kombinera och skräddasy sin egna hudvård. Man väljer sin bas, sedan väljer man sin aktiva ingrediens (t.ex torr hud, irriterad hud, trött osv) , klart. Man sätter bara i den aktiva ingrediensen i basen och där har du din egna hudvård. Jag tyckte ju idén var så piffig och jag tycker verkligen den är så härlig. Jag använder den två gånger i veckan.

En annan piffig sak är Foreo’s UFO (klick), detta är tammefasen den bästa uppfinningen som finns. Jag har använt denna ett bra tag och jag bara älskar hur jag snabbt, modernt och enkelt kan ge min hud en kur. Man laddar ner Foreo appen och scannar in vilken ansiktsmask man ska använda. Därefter guidar appen dig hur du ska göra och du har din ansiktsmask klar på 90 sekunder. Jag hör till dom som inte vill, orkar eller tycker det är speciellt skönt att kladda på någon smörja i ansiktet som ska sitta i 15 minuter. Det kletar i håret, man får i munnen och det jobbiga när man ska skölja bort den. Jag är ett STORT Foreo fan, använder deras ansiktsrengöringsborste (klick) för att få fort allt smink – gjort i flera år.

Sedan har vi Retinol-ceramidkapslarna från EA (klick) som gör huden len som en bebis-rumpa. Dessa rackare reducerar de synliga, fina linjer, förbättrar hudtexturen, hudtonen och hudens klarhet. Dom ska användas på natten, jag vet – MEN. Huden blir så len och sminket glider på som silke på huden. Jag ”fuskar” ibland och använder dessa som mitt serum innan ansiktskräm på morgonen – känner mig lite olaglig. Tro mig, ni får den lenaste huden – besatt utav dessa. Sedan kanske jag inte märker skillnad på hur utslätande dom är för mina rynkor men äsch… Det som dom gör gör min smink är 100 gånger mer värt.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"