My thoughts

Att någon kan bli så glad av…

Hej bästa ni!

Jag hoppas ni mår bra och att veckan har varit bra. Jag slutade 16.00 idag pga ett avbok. Jag fick avboket förra veckan och jag kände att det vore lyxigt att få komma hem tidigare för en gång skull – så jag valde att inte boka på något. Jag känner alltid att jag ”skolkar” när jag går hem tidigare än alla andra. Det känns liksom fel att bara ”gå hem”, skriv om ni känner igen er. Jag tog en vända på stan som jag aldrig hinner göra i hopp om att finna något nytt i klädväg. Jag var helt inställd på att hitta något men tror ni jag kom hem med en påse? NEJ… Varför är det alltid så? Jag var verkligen i alla butiker jag brukar handla i men aja, jag tog bussen hem och har suttit och kollat Youtube videos i solen på altanen. Jag är sugen på att göra en vlogg snart samt har jag lovat en tutorial på sommar-lockarna jag gjorde för ett tag sedan.

MEN HUR SOM…
– I tisdags var det A’s födelsedag och det är det tredje jag får fira honom. Jag kommer aldrig glömma bort den första födelsedagen jag skulle fira honom. Jag har berättat den tidigare men vi hade bara träffats i 2-3 veckor och karln fyller år. Vi skulle fira dagen tillsammans men allt var så nytt och jag hade ingen aning om vad ska man göra, köpa, vad är rimligt?! Efter mycket om och men så kände jag att jag är allt eller inget, strunt samma – jag kör. Jag lurade honom helt, kom på en plan om hur jag skulle göra. Lät min bästa vän gömma sig hemma hos mig för att passa hundarna och det var många spelare med i denna överraskning. Jag bokade en svit på Grand Hotel, beställde upp massor med gott och vi spenderade kvällen/natten tillsammans där. Jag beställde upp en dunderfrukost och jag kommer ihåg hur överraskad A blev och jag var så nöjd. Sedan kontrade han med en överrasknings-resa till Budapest några veckor senare på min födelsedag.

Många funderade vad fanken jag gjorde denna kväll, allt var så hemligt fortfarande och inte visste jag att livet skulle ta den vändningen det gjorde!

Jag hade bokat bort på AG’s, vår favorit restaurang. Om man ska göra A glad så går det igenom mat, speciellt kött så det var ett enkelt val. Jag älskar verkligen mina bröllopsskor från Jimmy Choo men efter bröllopsdagen blev dom rätt sargade. Det går inte direkt att ”rädda dom”, eller jag ska nog höra med butiken om det går att rekonda dom – någon som vet?!

Dom åkte på i alla fall… Jackan är från DAY, byxor Filippa K och blus Valerie!

Jag valde att köra för A skulle få dricka rödvin till köttet och jag frågade efter något alkoholfritt. Bartendern hällde upp någon typ av lemonad och han ba: ”SMAKA” – okej… Det kan varit det godaste jag druckit. Det smakade ingefära, honung, äpple något sånt. Dom gör tydligen egen lemonad och är ni i farten, TESTA DEN!

Karln äter ju som han aldrig sett mat förut. Jag äter kanske 3-4 små slice och A får i sig resterande kött – måste varit 1kg kött. Att kött, bea och pommes kan vara sån tillfredsställde kombination. Världsklass!

Vilken kväll, vi satt länge och tittade på varandra – pratade och verkligen hade en lyxig stund tillsammans. Vi rullade hemåt till hundarna och la oss mätta, belåtna och A var riktigt nöjd med sin dag.

Jag har jobbat klart på salongen för veckan och imorgon väntar jag lite leveranser. Det passa väldigt bra för jag måste plöja igenom jobb på datorn och få klart allt inför helgen. A’s familj kommer hem till oss och hänger till söndag och det ska bli mysigt. Ha en mysig kväll vänner!

Kommentarer

 1. jossi

  Asså åh!!! Måste bars säga att du är min girl crush! Du skiner, du har sånt glow! Wow!!! Ditt smink är så otroligt fint, ditt hår bara strålar och dina ögon ger sån värme!! Jag blir helt förtrollad när jag ser dig, du lyser kärlek och lycka! Ibland säger man att man kan se på en person hur den mår, jag ser att du är lycklig och mår bra! Du är så fin, personlighet utstrålar och du är en sån kvinnlig inspiration! Fortsätt som du gör, du äger!!! (Snääääällaaa mer klipp på youtube)

 2. Rebecka Pedersen

  Hej finaste Elin! Har en fundering och vänder mig till dig eftersom du är väldigt kunnig inom Hairtalk (och allt som har med hår att göra hehe), har ett ganska irriterande problem, vilket att många av tejpfästena liksom släpper i kanterna, och till slut så ramlar dom ju av då förstås. Tappade flera slingor förra gången om och om igen. Satt i nytt hår för ungefär en vecka sen, och det har redan börjat släppa i kanterna på vissa. Min frisör är utbildad specifikt inom Hairtalk så litar ju till 100% att hon vet vad man gör och hon är jätteduktig.
  Förstår inte vad som är eller vad jag gör fel? Använder inte deras produkter just nu, använder produkterna från Kerastases Blond absolu serie. Tvättar noga med schampot (precis som du beskrivit i bloggen), använder alltid endast balsam och inpackning på längderna, inte ens i närheten av tejpen. Inget annat än schampo där. Följer alla andra skötselråd (förutom att ja inte har deras produkter då, testade schampot för länge, länge sen men tyckte det torkade ut min hårbotten).
  De två schampona från Blond absolu ska ju inte innehålla oljor eller något sånt, så det kan ju inte vara ”deras” fel? Har hört att man kan använda andra schampo än deras så länge det inte är ett schampo med olja i, om jag inte missminner mig såg jag att du också använt Blond absolu och du har ju också hairtalk? 🙂
  Givetvis sätter frisören om tejpen igen utan problem o gratis, men det är ju såklart ändå väldigt frustrerande 🙁
  Hoppas verkligen att du kan svara på detta när du har tid bästa du.
  Ps. Både jag & min frisör älskar din blogg & ditt arbete! Du är så sjukt grym och har lärt mig som inte är frisör väldigt mycket om att ta hand om håret <3

  1. Elin Johansson

   Heeeeeej Rebecka!
   Men åh, tusen tack – så glad jag blir.
   Jag fattar helt ditt problem, det är så störigt när dom flikar sig. Men det kan vara så många olika problem. Om jag tar mig som ex:
   Mina börjar flika sista 2-3 veckorna innan det är daga för omsättning. Det är normalt men vissa omsättningar flikar som inte alls så det är konstigt.

   Produkterna är helt ok, det behöver du inte tänka på. Men jag funderar om din frisör sätter i fästerna med för lite hår mellan slingorna. Eller om hon ”tar” på tejpen med fingrarna när hon sätter i dom. Man ska inte ta på tejpen när man dragit bort pappret, inte ens på sidorna.

   Kan också vara om du borstar för hårt och sitt hår släpper från kanterna på fästet så har fästet inte hår att ”sitta” på – därav flikar sig.

   Det finns så många olika anledningar men du kan ha dessa i åtanke! Lycka till med allt nu ❤️ Massor med kramar

 3. Elina

  Låter som en trevlig kväll (och croissanterna ser så goda ut, mums!), och du, känn inte skuld för att du går hem tidigare någon få gång – jag skulle tro att alla gör det någon gång, antingen mer eller mindre. 🙂

  Eftersom andra också ställer frågor så kanske jag kan våga mig på att göra det också…
  Jag undrar om du har några tips på produkter man kan använda för att framhäva lockar? Jag har en blandning av vågigt och lockigt hår och skulle vilja testa och se om lockarna går att ”bevara” längre. De är rätt så fina (får in kanske ett eller två fingrar i ”loopen”, men själva håret är mycket och tjockt) men de syns hyfsat bra. Synd bara att de lätt försvinner efter en eller två nätter.
  Tack för en fin blogg! 🙂

 4. Caro

  Hej! Jag undrar om du har några hårtips inför semestern? Tvättar du ditt hår varje dag på semestern, badar håret varje dag osv? Finns det några produkter du verkligen rekommenderar att ta med sig på semestern?

 5. Johanna

  Tack för fin blogg! Har en fråga om färgbomber, har alltid använt en silver men än numera beige-blond och vill såklart behålla den beigea tonen…vilken skulle du rekommendera till en kall beige-blondin? Tack SNÄLLA SNÄLLA på förhand! 🙂 kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"