Elins livMy thoughts

Skånefamiljen på besök, skärgården och matkoma på Pane Fresco

Hej mina fina!

Jag har verkligen haft fullt upp sedan i torsdags och jag märkte nu att bloggen har ekat några dagar. Jag har helt varit uppe i A’s familj som varit på besök och fokuserat på att bara njuta av den tiden. Jag tycker det är rätt ohyfsat att gå undan för att sätta mig framför datorn. Även om alla förstår att det är mitt jobb men jag har lovat mig själv från dag ett på sociala medier att ALDRIG låta jobbet gå före dom man älskar. Vissa gånger får jag gå undan men nej, det känns aldrig bra. Som jag pratat med er om många gånger så går jag konstant runt med dåligt samvete och det bidrar till att jag blir ett vrak till slut. Efter era peppande ord sist vi pratade om det så försöker jag sakta men säkert jobba på det.

Men jag har haft en underbar helg med A’s familj och även om vädret har svajat så fick vi till en grill-kväll igår.

Vi gick en väldigt lång promenad igår och hundarna fick simma. Vi måste ju utforska våra nya hoods och med den väder-turen vi hade. Wow vilket ställe vi bor på alltså. Jag längtar efter riktig sol och värme nu, att kunna ta alla båtar till olika ställen och även bara vara hemma. Jag kan inte fatta att vi spenderar helgerna och kvällar här, sedan in till Östermalm på dagarna – lyxig kontrast.

Glass-debuten, check. Torsten var lagomt sugen, enormt sugen. Kan säga att lakris och polka var en glasklar favorit.

Nu börjar allt bli grönt runtomkring oss, njuter på hög nivå!

I fredags kom vår andra soffa som ska vara på nedanvåningen samt en dröm-byrå (HÄR) som jag har stirrat på sedan den kom. Det var meningen att vi skulle ha denna på ovanvåningen men när den kom så kände jag direkt: ”NEJ, den ska stå här”. Vi har beställt två tavlor från bröllopet som vi skulle ha just på den här väggen men så kom byrån och tog oss med storm. A fick mäta, skruva och fixa – vi satt upp dom och båda kände att: ”Nej, dom passar inte här nere”. Det skar sig med byrån och allt som stod på skivan så vi fick ta ner allt och göra som jag hade det från början. Vi satte bröllops-tavlorna på ovanvåningen och det blev riktigt bra. Jag ska visa er senare.

Grillen sattes igång mellan regnskurarna och det blev en riktig god middag med massor med mat. Sedan var alla sugna på att kolla på ESC finalen och vi satt som på nålar sista kvarten. Annars är det rätt långdraget och vissa låtar är så skeva, haha. Jag tyckte Italien, Sverige och Nederländerna var bäst. Dock så tycker jag om låten ”Storm” som framfördes utav Estland. Men till den stora besvikelsen kunde karln knappt sjunga den live. Jag var tvungen att gå in på Spotify och lyssna om det var samma låt. Trist…

Efter nattens rysare vaknade vi upp något slitna och hade bestämt att trotsa regnet för att käka brunch på Pane Fresco.

På söndagar (helger) innan 17.00 serverades bara buffé och pizza där nämligen. Vi hade dock velat ha sallad eller pasta men ingen utav oss är några buffé människor så pizza föll det på. Jag tog någon typ av calzone, den var supergod. Dock har jag äta bröd för ett halvår, får se hur min mage mår imorgon – haha.

Vi delade på den godaste nuella desserten och DAAAMN, kommer åka dit BARA för denna nästa gång. Måste ta hit mamma och pappa nästa gång!

Hade jag inte varit så förbannat mätt så hade jag köpt med dom italienska godsakerna hem, ångrar mig lite nu – lite…. Denna ligger i Hammarby Sjöstad och kan tänka mig på sommaren, gå in och köpa med sig italiensk glass (eller alla andra godsaker), en kaffe och stätta sig vid vattnet.

Nej, jag har haft en helt magisk helg. Underbart sällskap, god mat och jag har njutit. Resten av dagen ska vi chilla, kolla på någon serie och jag ska TAGGA inför Game Of Thrones sista avsnitt imorgon. Jag hade så gärna krigat uppe till 03.00 inatt men jag måste vara SHARP när jag ser det allra sista, kan ni fatta att jag följt denna serie i 7-8 år? Det tar slut….. så sorgligt men ändå glad över att historien tar slut.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"