My thoughts

NYA GLASSISAR

Hej på er!

Hur mår ni? Det är fredag och denna dag har verkligen runnit iväg, vad hände?! Jag skulle få en hel gjort men helt plötsligt är klockan snart 20.00. Igår när jag kom hem sent så hade vi fått strömavbrott och det fick komma en jourbil som skulle lösa problemet. Vi kunde inte laga mat, ladda datorn eller något så igår kväll blev helt värdelös. Kring 01 inatt så fick han igång strömmen igen och vi satt i bilarna och laddade mobilerna – haha. Jag tänkte HUR ska jag komma upp?! Ni vet, somnar jag så sover jag…. Jag måste nog köpa en fysisk väckarklocka just in case för jag fick verkligen panik. Jag kunde inte använda datorn heller för den var urladdad. Men efter mycket om och men så fick han igång den och vi somnade som stockar.

Upp i morse och iväg på ett möte inne stan. Det gick jättebra och om det går vägen så ska ni få höra vad jag pysslat med bakom er rygg under ett år. Sedan fick jag sitta i den härliga Sthlms-trafiken hem för att jag hade fått ett sms utav Synsam att mina glasögon och linser hade kommit. Ni kommer hoppa av stolen, håll i er:

Ett par sprillans från Chloé, nej men jag är så nöjd. Jag var tvungen att ha flera par, man kan inte bara ha ett. Dessa är lika stora som mina Tom Ford men nättare, ljusare typ. Jag ska även testa linser hade jag tänkt, jag vill kunna ha solglasögon när jag kör bil så ska testa hur jag känner med dom. När jag var och fick ”kurs” hur jag skulle göra med linser så ville jag bara få ut dom – riktigt obehagligt. Men det är väl en vanesak? Eller? Har ni erfarenheter hur det var i början, HELP A SISTER OUT ❤️

Nej, nu ska jag iväg och hämta min lillasyster på Arlanda och vi ska mysa tillsammans hela helgen. Jag har saknat dom enormt mycket och är nästan lite nervös. Jag har städat, tvättat och handlat hem allt onyttigt hon tycker om och det blir första gången i huset för dom. Ha en underbar fredagskväll fina ni!

Kommentarer

 1. Elin

  Kommer ihåg när jag skulle börja med linser, lordy lord – det var inget skämt alltså… det tog säkert en kvart per öga att försöka få in dem och trodde jag skulle peta up ögat när jag skulle ta ut dem. Men man vänjer sig fort! Ett knep jag körde med var att hålla pekfingret över ögonlocket och tummen över nedre delen av ögat (underlocket?? Under undre fransraden liksom) hoppas det makes sense!! Då kan man liksom inte blinka. Lycka till!!

 2. Anna

  Oj jag kommer ihåg första gången man skulle sätta i linserna hemma, tog säkert 20 min på varje öga 😂 nu pluttar man i dem på två sekunder efter mer än 20 års användning. Jag har minus 6 så de behövs när man vill ha solglasögon. Det kommer gå jättebra, ha bara en skopa tålamod!

 3. Iréne

  Så snygga glasögon och de passar dig så bra. Gillar även dina Tom Ford glasögon. Vilken synsambutik går du på? Går själv på synsam och tagit abonnemang för att man vill variera lite. Min butik har tyvärr inte så många märken att välja på.

  1. Elin Johansson

   Åh tusen tack 🙂 så nöjd med båda. Jag kör ingen speciell, jag tycker Synsam har fler snyggare märken att välja på om man jämför andra kedjor. Kram

 4. Veronica

  Kände samma med linser första gången! Idag kan jag inte leva utan dom och då har jag inget stort synfel (-1 på linser). Men jag rekommenderar dailies total 1 det är den bästa linsen alla dagar!

  1. Elin Johansson

   Jaaa jag är fortfarande ovan, får panik. Men jag ska fortsätta vänja mig. Jag har också ett pytte synfel, men skulle vara skönt spec när jag kör bil 🙂 Tack för tips! Kram Elin

 5. Emma

  Ja tycker de med linser berodde på märke. Första märket ja testade fick ja så panik o de kändes jättekonstigt. Fick snabbt nya o då kändes de mkt bättre 💞
  Måste tipsa om något som kan va roligt o titta på för dig som är frisör hahaha 😅 o använder hairtalk. För o få dagens skratt. Sök på Adrinthebarber på youtube 😂 man förstår bara inte grejjen. Trevlig kväll o lycka till med linser. Stort tips är ögondroppar o ha dom färre timmar i början.

 6. maria

  Tänk förut blev många kallade glasögonorm nu finns det så fina glasögon. Jag orkar inte hålla på med linser. Så jag får fortsätta vara en liten orm 😂

 7. Martina

  Efter min bror fixade linser till sig själv, gav jag mig fan på det också att få det. Jag var rädd att jag inte skulle få in dom, då han hade sina svårigheter men även jag fick träna hos Synsam och gick på första besöket. Det är en vanesak och det verkligen bland dom beslut jag har tagit i mitt liv då jag har enormt dålig syn OCH inte som människor med glasögon – passar i det någonstans. Dessutom har jag inte tänkt på att rengöra linserna så noga, innan användning men ser mycket bättre av att rengöra linserna innan användning/insättning. Eftersom jag har linser poängterade optikern vikten av att växla mellan linser och glasögon för att inte gå med linserna dygnet runt då det kan göra synen sämre men jag har egentligen inte det problemet. Jag använder linserna 5-14 varje dag och med min dåliga syn kommer min syn förvärras oavsett. Och i med att jag hade lätt för insättning av linserna, blev mamma också intresserad och skaffade det. Dock inte lika dålig syn som jag har. Men jag är så glad över att slippa glasögon och bara sätta i ”mina ögon” så jag kan se och slippa vara obekväm i glasögon. Min dåliga syn har orsakat tillräckligt mycket problem innan jag skaffade linser. Jag har månadslinser, biofinity toric från Misterspexx(billigast på nätet), som man använder 30 dagar och sedan tar ett nytt par.

 8. sandra

  Linser funkar jättebra, verkligen vanesak men jag behövde knappt träna. Första gången kan de kanske va lite obehagligt men efter de så var de inga problem. Därför skulle jag ha väldigt svårt för glasögon. Har hemmaglasögon som jag enbart har morgon och kväll. Stör mig på att ha något på näsan och ansiktet så jag föredrar linser. Vore dock skönt att bara få vakna och kunna se, än att behöva upp tvätta händerna, göra rent dem eller skölja de å stoppa i för att se. Så glad att de finns, <3Linser

 9. Sara

  Jag älskar linser! Det finns lite olika modeller. Några släpper igenom mer syre vilket många gillar bättre. Jag blir inte lika torr av dessa linser. Ett tips är att droppa i ögondroppar först så ögonen är lite fuktiga.

 10. Ebba

  Jag kände så också i början, sedan bytte kag märke och nu känner jag inte ens att kag har dem! Det är sån otrolig frihet med linser. Testa lite olika märken innan du avfärdar det helt, för mig funkade Acuve oasys medan min man föredrar Daolles 🙂 man får testa sig fram helt enkelt! Men ge inte upp se är så skönt när man hittar sina linser! Lycka till 🙏🏻

 11. ErikaJ

  Jag avskyr linser. De bara skaver och glider omkring. Jag kör solglasögon med glasögon-skärpa. Superbra.

 12. Terese

  Wow vilka snygga glasögon, passar dig perfekt😍 Linser, det är livets grej, använder linser i princip varje dag – såå skönt slippa har glasögon, framför allt när det är soligt ute. Jag har väldigt många par olika solglasögon som jag varierar mellan då tycker jag det är perfekt kunna ha linser. Du kommer vänja dig med linser, jag kör på endagslinser, slipper rengöring mm. Vecko eller månadslinser har jag inte provat, inbillar mig att man bli kladdig i ögonen. Blir det om jag råkar somna med endags, så jag kör på med det är jag nöjd med o tycker funkar för mig. Ge det ett nytt försök o börja med endagslinser o känn efter om du trivs med det 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"