Hair

STARTA OM FRÅN BÖRJAN

Hej finaste ni och god morgon!

Jag sitter på bussen och är påväg till salongen. Jag kör måndag, tisdag och onsdag denna vecka och det gör att tiden är lite knapp till bloggen början på veckan. Men lovar att väga upp det till slutet av veckan. Men igår hade jag en underbar nykund som verkligen hade kommit till insikt med hennes hår. Detta hår hade varit med om mycket, pendlat mellan mörkt och ljust i flera år. Flera misslyckade frisörbesök där håret tagit totalt skada och omfärgningar som gjort det ännu värre. När jag gick igenom håret kände jag direkt att det orkar inte mer, speciellt i det skicket håret var i. Kunden i sig kände precis samma sak och båda var överens om att starta om på ny kula.

Håret var så pass slitet, tunt och fläckigt så för att hon ska bli ljusare måste jag klippa av det och börja om från noll. Vi pratade om att mörka ner håret helt men jag bedömde att den mörka hårfärgen inte skulle fästa. Så jag började med att klippa av håret innan färgning, målade/slingade i den mån jag kunde för att få håret jämt och naturligt. Den största färgningen fick bli i schamponeringen där jag skuggade in bottenfärg och ton på längder för maximal kontroll.

Jag klippte en bob, utnyttjade dom trasiga topparna till att klippa upp, forma om och göra en djupare snedlugg. Jag ville få en naturlig grund, så nära hennes egna färg som det gick. Jag skuggade in så pass mycket ljusa delar som det gick och tonade in med mocca ton som passade hennes egna toner. Härifrån kan jag enkelt ljusa upp mer och mer för varje gång men även lägga mörkare bottenfärg för mer kontrast. Det blev verkligen bra och fasen vad bra hon passade i denna look. Jag tror båda blev chockade över resultatet och hon fick ett tjockare hår än någonsin.

Det jag vill komma fram till i detta inlägg är att ibland tar det stopp. Håret orkar inte mer och passa på att förändra till det bättre innan det inte finns något hår kvar. Jag säger alltid att man kan få precis vad man vill – i slutändan. Men vägen dit är precis samma som att försöka gå ner i vikt, sola sig brun eller få bättre hud. Allt tar sin tid och av erfarenhet måste man offra lite, antingen färg eller längd – kanske båda. Men det viktigaste är att inte bara säga: ”nej det går inte” och sedan sluta där. Man måste komma fram med olika alternativ för att nå målet och för varje steg blir håret desto friskare.

Att få vara med att förändra förstörda hår till det bättre kan vara den hårigaste känslan som finns. Regelbundna frisörbesök, sunt förnuft hemma och bra hårvård – kan inte bli enklare!

Kommentarer

  1. Jenny

    Jag är frisör och tycker att du skrev ett så bra inlägg om debitering för ett tag sedan. Tänkte bara kolla hur du gör när du blir sjuk? Tycker det är svårt att känna hur mycket man ska ställa upp på kunden. Om man är fullbokad lång tid fram ställer du alltid upp på kvällar/helger/lediga dagar för att få ihop det eller får de vänta tills nästa lediga tid/när det passar dig? Svårt att känna in hur mycket man ska anpassa sig efter kundens behov tycker jag. Tack för en toppenblogg!
    Kram Jenny

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"