BlondHairHårförlängning och löshår

Hur håller man sitt blonda Hairtalk fräscht?

Hej vänner!

Hur mår ni? Det är en ny vecka och jag gör en repris från den förra. Jag kör måndag, tisdag och onsdag på salongen. Jag ska spela in en rolig sak på torsdag och på fredag jobbar jag hemifrån följt av studentfirande för min kund’s son. Jag ser så mycket fram emot sommarveckorna som kommer snart. I söndags grillade jag och A, satt på altanen i solen och bara mös tillsammans. Jag älskar lugnet som sköljer in under sommar-månaderna, även fast jag jobbar.

Men hur som, jag fick frågor om Hairtalk – hur håller man sitt blonda hår fräscht?! Dock så tycker jag det gäller även för blondiner utan löshår också men frågorna var specifikt för Hairtalk. OBS: Jag måste poängtera innan inlägget att för att garantin ska gälla för sitt Hairtalk: måste kan använda deras egna produkter. Jag väljer att använda andra produkter och då får jag ta konsekvenserna personligen om nu mot förmodan det händer något. Jag tipsar helt om vad som fungerar för mig.

DETOX:
– Jag tror alla som läser min blogg inte glömt att alla måste ha ett djuprengörande schampo hemma. Ibland måste håret/hårbotten rengöras på djupet, speciellt när vi använder torrschampo som aldrig förr. Blonda hår har en tendens att dra åt sig all skit som produktrester, överflödigt talg och yttre beläggningar från t.ex yttre påverkan. Första steget: köp hem ett detox-schampo, använd en till två gånger i månaden. Tvätta håret tre gånger på raken, håret kommer upplevas torrt och strävt. Använd inpackning efter för ge håret extra vård. Jag upplever en stor skillnad på mitt blonda hår genom att först schamponera håret två gånger med detox-schampo och tredje gången med silverschampo (tips).

BRA ATT TÄNKA PÅ:
– Många är rädd för att verkligen tvätta igenom sitt Hairtalk hår. Du ska in mellan fästena, riva och verkligen få rent mellan raderna. Dom sitter, tro mig. Om man slarvar med rengöringen blir fästena klibbiga, flärpar sig snabbare och lossnar enklare. Riva, massera och rör runt i hårbotten – tre gånger på raken och skölj ordentligt. Jag lyfter på håret och in med slangen i hårbotten – det ska bli rent.

I STOLEN:
– Jag färgar ALLTID in mitt Hairtalk hår. Jag skulle aldrig sätta i ett ofärgat hår från förpackningen (om det inte är mörka färger då). Dom blonda är alltid orange i tonen och dom måste färgas in. Det gör frisören så att färgen passar din egna hårfärg perfekt. Det gör också att tonen håller sig betydligt längre. Ett tips är att rugga upp färgen med en ”remover” först, (frisören gör detta) och sedan färga in med color-plus. En ordentlig grund kommer förlänga hållbarheten.

RÄTT PRODUKTER:
– Denna punkt känns rätt given. Men man vill inte använda silverschampo hela tiden för risken finns att du blir grå-dassig och upplevs mörkare. Jag tycker kombinationen ljusreflekterande/blonda produkter med silverschampo är perfekt. Joico (här) har en serie som är magisk, den ger innehåller inte violetta pigment utan ger ett uppljusande lyster. Den serien än till för ljussljusade, blekta hår och kan användas hela tiden – ett riktigt bra tips. Kerra (tips) har ett eget alternativ, TIPS TIPS. En gång i veckan kan du använda vanligt silverschampo. Annars är färgbevarande och fuktgivande serier bra val.

Fukt, fukt är nyckeln till vilken hårfärg som helst. Jag upplever när Hairtalk håret drar åt orange-hållet har jag fuskat med återfuktningen. Leave-in (tips) och vårdande olja (tips) – ett måste. Vanlig kokos-olja är ett gyllene knep, testa att dränka ner håret i oljan. Sov sött och tvätta ur på morgonen, testa.

VID OMSÄTTNING:
– Du kan be frisören rengöra (med remover) och färga in håret på nytt. Om vi säger i snitt: Har mina kunder samma hår mellan 7-10 månader och då färgar jag om och fräschar upp färgen tre gånger totalt. Håret klarar inte att brytas ner och upp för många gånger. Säg till frisören innan besöket då det tar lite extra tid för frisören och kan bli någon lapp dyrare också. Att klippa igenom Hairtalk håret vid varje tillfälle är ett måste. Bra att tänka på vid nytt hår, spar lite mer längd så du har klippmån månader framåt.

KORT OCH GOTT:
– Bra samspel mellan frisör och kund. Sätt om håret regelbundet för att inte slita på fästena i onödan – var 6-7 vecka är lagom. Djuprengör, silverschampo/färginpackning vid behov och FUKT. Det är lite pyssel hemma men att vara blond är en färskvara.

Kommentarer

  1. Lena

    Hej Elin
    Jag tycker Hairtalks schampo och balsam inte är bra och har alltid använt andra märken. Jag har hört att det är keratin som inte är bra för Hairtalk. Stämmer detta?

  2. Sophie

    Mina frisörer (har gått till två olika) har aldrig färgat in mitt hairtalk, tycker alltid det blir oranget efter bara en till två tvättar och sist jag bad frisören göra något åt det så blev det gröna skiftningar i det. Känns så konstigt när man på något vis tror att alla som sätter i hairtalk verkligen ska ha koll…. så därför har det lett till att jag faktiskt är besviken på min hairtalk upplevelse 🙁 önskar att jag hade hittat någon lika kunnig och proffsig frisör som dig! <3 ska testa dina tips istället 🙂 kram!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"