My thoughts

En bild i timmen

07.45
– Jag ställde klockan på 07.00 men kroppen ville inte gå upp. Det ser ut på precis samma sätt varje morgon. Jag går upp som en livlös geting, tvättar ansiktet. Går ner och sätter på kaffe, alltid. Tvättar min BeautyBlender och börjar sminka mig. Efter foundation går jag ner och hämtar min kopp kaffe som smakar himmelskt gott. Jag måste ha mitt egen flow på morgonen i lugn och ro, ingenting får stressa mig eller störa mina rutiner.

08.43
– Jag gör mig helt klar, laddar mina EarPods och sätter in gröten i micron. Jag har varit inne i en kanel/äpple period länge men har nu gått över till hallon, kanel och banan. Kokar på nytt kaffe och kokar ett ägg till gröten. Äter i lugn och ro, väntar in för att gå till bussen.

09.38
– Sitter jag på bussen som tar mig 35 minuter till stan. Jag öppnar alltid mailen här, går igenom alla dm:s och scannar mina sociala medier. Jag svarar på kommentarer, lyssnar alltid på lugn/kärleksmusik och förbereder mig mentalt på en arbetsdag. Jag har alltid bott kring tunnelbanor så detta med buss ÄLSKAR jag, nostalgi.

11.11
– Klockan 10.15 hade jag en tid för LPG. Jag svullnar upp i benen när jag tränar så jag måste gå på LPG en gång i veckan för att minska svullnaden. Jag vill träna samma hårda pass som jag brukar men jag måste förstå att jag inte är färdig läkt än. Jag kör lätta vikter och kör inte så hårt, jag kriga på.

11.45
– Jag gick förbi Saluhallen för att köpa med mig dom bästa salladerna som finns. Jag tar alltid samma sak: tonfisk, ägg och avokado.

12.30
– Första kunden för dagen, ett misson. Min kund har färgat svarthårig i flera år men nu är det dags för en förändring. Dags för avfärgning….

14.41
– Jag bjöd mina kollegor på dom legendariska vanlig/kanel bullarna från Ingrid, måste skämma bort dom ibland. Kan erkänna att jag själv var sugen så för att kunna äta med gott samvete så köpte jag till alla, haha.

15.53
– Tog frisk luft, köpte en Pepsi Max och njöt utav det underbara vädret inför nästa kund.

… passade på att fixa tvätten och vika handdukar.

17.32
– Lagt färg på min kund och nu dags att skölja och färga in hela håret.

18.47
– Kund klar, livets hår!

18.58
A skulle hämta mig på jobbet och snyltade till sig en sommarklippning. Gör jag så gärna så, min älskade man.

19.50
– Han fick jobba för klippningen i alla fall. Har nog inte stött på någon som älskar att sopa så mycket som A gör, haha. Hinner snabbt klippa ner håren på golvet så ska han sopa.

20.34
– ÄNTLIGEN HEMMA!
Efter en lång dag på jobbet, komma hem till blå himmel, solen är påväg ner och fåglarna kvittrar.

21.12
– Slängde ihop lax, spenat med pasta – fasen vad gott det var. Vi satt och åt ett tag, pratade om dagen och båda var helt slut. Vi packade ihop vagnen strax efter 23.00 och däckade totalt.

Ja, det är såhär livet ser ut för en knegare. Då började jag ändå senare än vanligt och hann med LPG innan min första kund. Gud vilket trist liv jag lever kan jag tänka ibland. Men jag får acceptera, jag hinner inte gå på event eller sitta på Strandvägen och äta frukost fram till lunch. Hade jag önskat det? Nja, det vetttefan. Jag tycker om rutiner, jobba hårt och få komma hem till vårat älskade hus. Jag tror man måste ha en trist vardag ibland som får lunka på för att kunna uppskatta andra saker. För ett tag sedan fick jag panik när jag förstod att jag bara lever för helgen men jag landade i att kontraster är bra. Hur ska jag annars kunna uppskatta vissa saker?!

Hur ser ni på det? Ska livet alltid vara ”roligt” eller behöver man känna lite avsmak för vissa saker för att uppskatta dom ”roliga”?!

Kommentarer

 1. Louise

  Hej! Hur är det med dina ben nu? Jag skall nämligen fettsuga ridbyxlår och knän om ca 2 månader. Min kroppsform är väldigt lik din och jag har läst dina tidigare inlägg om operationen! Jag som tränar mycket idag och är aktiv skulle så gärna vilka höra mer om hur mycket du kan träna nu och om du är svullen? Hur länge var du svullen innan du var tillbaka till normalt efter op? Skulle bli sååå tacksam om du ville skriva mer om detta/svara på mitt meddelande! Superhärlig blogg! Tack på förhand!

 2. Henrietta

  Alltså, det är ändå det som är anledningen till att jag följer dig. Du har ett yrke OCH du driver blogg. Det ÄR inte ditt yrke få en massa saker gratis och promota dem. Det känns så… falskt? oschysst? på något sätt? (Tycker JAG – alla får tycka vad de vill!) Visst, det är säkert en massa jobb att redigera bilder, bla bla, men jag kan ändå inte tycka att det är ett riktigt jobb. Förlåt, men hade du gjort så hade jag inte läst din blogg längre.

 3. E

  Ja vad som är lyx o roligt i livet ändras ju faktiskt beroende vilken situation man är i. Ja tror de är de Elin menar också 🙂 ja håller såklart me dig. Sen så är ja mor också. Men man kan ju inte mer än o jämföra med sig själv 🙂 har man inte ungar o sånt o levt på ett annat sätt o sen börjar ta de ’lugnare’ så kanske de upplevs som tråkigt hehe. Eftersom de liksom blivit vardagsmat. Likaså om någon gör saker o resor stup i kvarten så kanske man inte uppskattar det lika mkt. Kanske därför du som ja ringer en lockande klocka när man tänker på o få ha den där morgonen i lugn o ro me smink o äts frukost ifred… Inte stress leta saker o micrat kaffe haha.. Så vad som är vardags för en annan o tråkigt blir kanske lyx för ’oss’ o samtidigt tror ja Elin menar kanske också bland bloggare kanske finns en viss stress o göra mkt för o kunna ha bra material till bloggen o sånt.. Bilder o vissa upp.. Så att för henne börja settle down 🙂anses kanske i den kretsen som tråkigt. Ja tycker själv det låter helt fantastiskt. Få ha ett jobb man trivs med. Påväg mot kroppen man vill ha
  Gift med en man man älskar, bor i ett fantastiskt fint hus o ha en trygg bostad. Sen så är ju ingen imun mot livets problem. Men att kunna ordna det runt omkring istället för o jaga dyra nöjen de tror jag hjälper en människa att hålla i längden. 💞Alla känner vi oss små o ömkliga ibland.. Man kan inte mer än ta ett steg i taget.. Exempelvis har man väl blivit mamma så kanske det blev mkt tuffare än man skulle tro, även om man älskar sina barn.. O vi är ju olika känslig mot stress. Så vad som är stressigt för en är inte det för någon annan. Ja har nog aldrig upplevt så mkt stress som sen jag själv blev mamma.. Tappat hår.. Kroppen blev förändrat.. Ökat pms..sämre tänder.. Då man råkat gnissla tänder av stress
  O extremt stressiga situationer..när man behöver den där stunden man inte får för o må bra. Men sen är inte alla dagar så.. Jag tror en dag i taget tänket är det bästa.. Tänka vad man har som är bra med just den dagen
  . O sen i vilken situation man än är i tillåta sig själv ha dåliga dagar. Sakta men säkert kan det bli bättre… Nu har ja ett jobb jag trivs med.. Har ett frisörbesök inbokat.. Ett år sen besöket sist det blir ingen färg men en fin klippning får räcka för denna gång .. O tack vare de nya jobbet kan ja börja ta hand bättre om mina tänder.. De är lyx för mig… O samtidigt.. Bor vi väldigt trångt o i ett område jag inte trivs i.. Då vi hyr o är beroende av kö o kostnad för o få den bostad vår familj behöver.. Men jag vet att det kommer… Att vi kommer sitta på altanen till vårt lilla radhus… Att ja ska kunna veta vilken skola min sån ska börja på om ett år… Att barnen ska kunna få ett varsitt rymligt rum… O kunna ha en liten katt.. Hehe.. Det är vad som är lyx för mig att känna lugn i stormen..ha glasögon som är snygga o som ja ser bra i, tänder som inte krånglar, att få plats o ändå vara nära varann i familjen. O den vardagen tror ja ja aldrig skulle kunna tröttna på. 💞Vad helst som avlastar var en o ger lugn att leva på ett sätt man trivs med och som är hållbart i längden tror ja är det bästa. Med lite små guldglimtar emellanåt.. Om de så är en resa godispåse o en film.. En spabehandling haha eller att få dricka en kopp kaffe ifred.en utflykt i naturen med familjen, en dejt me sin kära ❤️. Vad helst som ger oss näring att inte låta de stressiga samhället äta upp oss inifrån o ut, att släppa de som än oroar oss, det tror jag är verklig lyx,som aldrig slutar vara nyttig.

 4. sandra

  & honom fann du på tinder. Va tusan. Haha jag har tinder, men tycker inte någon av killarna alls är i min smak, knappt ens närheten ( jag är inte särskilt kräsen nej) eller så har den en riktig tråkig och fjantig raggningsreplik. Det är så himla svårt att träffa någon idag, är ingen utgångs tjej heller. Gillar att ta de lugnt, gå promenader, hänga i parken typ. men så träffar man ingen. Du hitta verkligen din drömprins på tinder, kanske bor i fel stad xD

 5. Malin

  Allas referenser är ju olika, så för mig om jag hade haft en sån här dag hade den definitivt inte varit trist! Frukost i lugn och ro, ingen som är sen till skolan eller inte hittar sina saker eller måste ha skjuts i sista sekund för att hinna iväg medan jag själv i bästa fall hunnit få på mascara på båda ögonen. Och en salongsbehandling på det! Wow, det kan jag inte ens komma på när jag unnade mig sist. Så din trista dag är min lyxiga dag 🙂

 6. Jenny

  Alltså, en underbar dag! För mig är det såhär livet är och jag älskar att följa just vardagen och sedan lite annat på helger, semestrar mm
  De som äter frukostar ute jämt, äter vinlunch länge på uteserveringar, fotar sig själva i fina miljöer mm det stressar mig och jag vet inte riktgt varför egentligen? Det känns som en sådan enorm press att visa upp sitt liv på det sättet hela tiden.
  Detta älskar jag!
  Tack för att du delar med dig!
  Kram Jenny

 7. Alice Nilsson

  Hej! Jag är lite förvirrad, du länkade i din instastory till den där System Professional luxeoil, men den ser ju nästan exakt likadan ut som wellas luxeoil? Är det samma olja eller två olika? Är kanske jag som missuppfattat 🙈

 8. ErikaJ

  Ja vardagen ska vara trist ibland så man längtar tills ljusglimtar. Jag brukar varje dag se till att jag har något att längta efter, vilket är småsaker som att äta en speciell mat, dricka ett speciellt te, åka till stan efter jobbet och kolla skor eller kolla ett avsnitt av en serie.

 9. Rebecca

  Vet du Elin.. det är JUST DÄRFÖR jag följer dig!! För att du är du! Och inte som ”alla” andra influenser som sitter på Strandvägen och käkar frukost fram till lunch. För att få dom bästa insta-bilderna. Eller har samma samarbeten som Alla andra influenser. Jag älskar att du verkligen jobbar hårt. Du kör ditt och skiter i alla andra. Du är allt annat än trist! Du är på riktigt! Äkta!

 10. Helena

  Jag tror man behöver den”vanliga” vardagen för att uppskatta lediga tid och helg. Allt ska inte var guldkant hela tiden för då är det inte magiskt längre. Huvudsaken är att man gör nåt man trivs med när man jobbar, det är ju ändå där man spenderar mest tid. 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"