Beauty

BODYGLOW – det riktiga testet

Hej vänner!

Åh vad jag älskar att mina fräknar kommer fram nu när huden fått lite sol. Men well, jag har testat en ny produkt. Jag var inne på Sephora för några veckor sedan och skulle köpa nytt setting powder (detta) och när jag gick mot kassan såg jag det hypade golwet från Huda Beauty. Så jag klämde där ett tag och kom fram till att den fick åka med i påsen. Sedan dess har jag kollat på otaliga videos på YouTube där både Huda själv gjort en video och många fler. I stort sätt alla använder den direkt på huden (efter primer) och sedan på med foundation. Jag själv drog mig lite för den metoden för det ser lite skevt ut. Men eftersom jag själv gör sminkvideos vet jag att kameran sväljer så mycket smink och det ser ändå rätt bra ut när man är klar. Därför tänkte jag dra ner ljuset på systemkameran och försöka få till hur det egentligen skulle se ut för en vanlig hemmabagare som mig.

Detta är då en vattenbaserad kropps- och ansiktshighlighter som inte ska kladda och lägga sig jämn och fin på huden. Jag har testat den på benen och en liten droppe blandat i min foundation. Men jag tänkte gå hela vägen, visa al’a Youtubers edition.

HUDA GLOW (här)TILLHÖRANDE BORSTE (här)

Jag började med min älskade primer (här) som är någonting jag aldrig skulle kunna leva utan. Sedan tog jag borsten som man ska använda för att applicera glowet. Den är förvisso riktigt mysig och skön!

Haha, ja alltså – kunde inte hålla mig och sedan la jag upp på storyn: ”HUR SER JAG UT”. Jag upplever den svår applicerad, märkte det när jag svepte över benen förra veckan. Den torkar in snabbt och risken för ränder uppstår. Man måste vara snabb och dra åt samma håll för att få något jämn resultat. Men det är INGET fel på glowet i denna produkt, wow. Den finns i tre olika färger och jag har ”Aphrodite”. I kameran såg det rätt okej ut men när jag zoomade in och sänkte ljuset så aa – ni ser ju. Dock säger Huda själv i sin video att det ser galet ut i början, sure did!

Sedan ska man applicera sin foundation över och då hade glowet redan torkat in vilket gör det lite svårt att få foundatitonen jämn. Alltid när jag använder flytande highlighter lägger jag primer, foundation och concealer först och sedan duttar jag på med det flytande glowet. Sedan setting-powder på resten och vanlig, pudrig highlighter över den flytande. Sedan vill jag inte va GLOWIG i hela ansiktet, bara på vissa ställen. I alla videos ser detta SÅ fint ut men jag vettefasen, ni får avgöra?!

Jag applicerade bara foundationen och såhär ser det ut. Jag tycker jag ser mest svettig, haha. Jag ratar verkligen inte produkten, den är jättefin att använda som flytande highlighter på vissa punkter eller använda en droppe i sin vanliga foundation. Jag tycker den passade bäst på kroppen, enklare att applicera och där tyckte jag verkligen att den föll på sin plats. Om man har linne på sig i sommar, fått en solkysst bränna och svepa över nyckelbenen och axlarna med denna – det ni!

Jag försökte i alla fall, kändes inte bra…
Återkommer när jag kan visa mina snart bruna spiror!

Kommentarer

 1. Svar till Emma

  Primern innehåller i stort sett bara silikoner och jag skulle gissa på att den ”skär sig” med någon av dina övriga produkter, typ dagkrämen.

 2. Mari

  Den ser ut att vara riktigt snygg – men kanske som highlighter eller som en droppe i foundationen snarare än i hela ansiktet 🙂 Kan du snälla uppdatera om vad du tycker om pudret, jag är supernyfiken och sugen på att köpa det!

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Haha jaaa jag vet, jag håller mig till en liten glow-glimt utav den 🙂 Åh, det är ett av dom bästa pudren jag använt – värt varenda krona. Kram Elin

 3. Annika

  Ingen normal människa går väl utanför dörren med så mycket spackel som Huda (och alla andra som gör sminkvideos) för det ser inte normalt ut i den vanliga världen där vi andra rör oss?!

  Kul grej men jag skulle inte kunna täcka hela mitt fejs i så där mycket produkt och då ska foundation på sen också. Skulle torka sönder och krackelera fortare än man säger mitt namn,

  Din hy utan smink är fantastisk Elin!!

 4. Emma

  Hur applicerar du primern? Jag har köpt den men upplever att den ”korvar” sig på huden när jag smörjer ut, tar jag för mycket? Ska jag applicera med beautyblender? Help a girl out 😃 nu står den och dammar i badrumsskåpet..

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Jag applicerar den som vanligt bara (med fingrarna), efter ansiktskräm 🙂 Men som det var skrivet här så kan den skära sig antingen mot din ansiktskräm eller med andra produkter. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"