Hair

VECKANS SVALL + produkttips till sommaren

Hej vänner!

Hur mår ni idag? Jag vaknade upp utav markjobbare som invaderade trädgården med att påbörja lägga ut gräs. Vi har väntat så länge med att få gräs och ÄNTLIGEN ser det ut som att vi får det i helgen. Nu ska vi blir proffs på gräsmatta, hur den ska skötas och jag vill gärna ha en robotgräsklippare – så smart. Annars har jag haft en riktigt bra arbetsvecka på salongen och idag jobbar jag hemifrån. Jag har längtat hela veckan att få tvätta håret, haha – men dagarna har gått i 190 och varje kväll när tofsen dras ut i håret kliar det så jag får panik. Men då är klockan för mycket för att orka tvätta och föna håret innan känslan att jag ska gå upp igen kommer. Men i eftermiddag ska jag och A träna, efter det ska jag stå i en timme i duschen och tvätta håret – haha.

Men veckan har kantats med makeovers, undervara hårsvall och härliga kunder. Nu börjar mina nya kunder som kom i början på året komma sin andra gång och vilken skillnad det är på deras hår. Även om jag gör mitt jobb när dom är hos mig så är kunderna riktigt grymma på att vårda håret själv hemma. Lägger man tid och pengar för att få iordning på håret så känner man oftast att man måste vårda håret extra mellan besöken för bästa resultat och hållbarhet. Vilket ger resultat!

SWIPEA ÅT SIDAN I SNURRAN!

Jag tänkte passa på att tipsa om bra nyheter att kika in till sommaren. Jag brukar vilja byta ut spray-fuktionen och använda mer krämiga leave-in etc för en maximal fuktgivande känsla.

1 System Professional (klick) nu 25% rabatt
– Detta är en riktigt bra produkt som man kan kalla CC-creme eller leave som jämnar ut, reparerar och tillför fukt. Den appliceras i handdukstorkat hår, kan även användas i torrt och skyddar mot värme och påverkan vid värmestyling. Den är sjuk, när man fönar ut håret med volymborsten eller varmluftsborsten försvinner frizzet och håret blir härligt mjukt utan att tyngas ner. En klar favorit – tips tips.

2 Joico (klick) nu 25% rabatt
– Deras senaste tillskott, ”Defy Damage” serien. Jag tycker hela serien är toppenbra men denna inpackning hör till det ovanliga. Den återuppbygger skadade hårbindningar och perfekt för dig med slitet hår som verkligen vill bygga upp håret mellan frisörbehandlingarna. Första inpackningen jag inte tycker tynger ner även fast den har dom egenskaperna den har.

3 Waterclouds (klick) nu 40% rabatt
– Denna serie är sommarens måste till riktigt bra pris. En ”vanlig” serie som är mild mot håret/hårbotten och ger fukt och kärlek till håret. Perfekt för färgbehandlade hår. Perfekt för dig som har tunna/finare hår!

4 Shu Uemura (klick)
– Här har vi the balm för torrisar (som mig). Denna kan du använda på hela kroppen, jättebra för nagelbanden och efter man rakat benen t.ex men framförallt älskar jag att smörja in hårtopparna med den. Jag har använt den i handdukstorkat hår och även på torrt, perfekt konsistens. Jag kan tänka mig att den passar magiskt bra till lite grövre, tjockare hår som behöver kännas lite mer lent. För er som plattar era hår, applicera denna efter som finish – PERFEKT.

5 Redken (klick) nu 25% rabatt
– Redken kom nyss ut med en ny Frizz Dismiss serie som jag använder flitigt på kunderna. Men det är en produkt som alla på salongen krigar om, nämligen detta serumet. Det är ett olje-serum som minskar oönskad fluffighet och friss som orsakas av luftfuktighet. Tro mig, håret blir som en skridskobana utan att bli tung eller kladdig. Jag använder den på ALLA hår, från dom tjockaste till dom tunnaste. Applicerar först i handdukstorkat hår efter leave-in och sedan efter styling. Man ska inte ersätta den vårdande oljan utan använda som ett extra komplement nu när luftfuktigheten gör våra hår ostyriga.

Jag kommer aldrig tröttna på att göra makeovers – det ger en känsla av glädje som jag inte kan finna i någon annan situation. Hoppas ni fick lite tips om nyheterna till sommaren och glöm inte att skydda håret mot solen så mycket som det går ❤️

Kommentarer

  1. Linnea

    Du gör så fantastiskt fina hår alltså! Har du något tips om man har ofärgat mörkblont hår och vill bli ljusare, har tunna men många strån som liksom inte tål att man bleker för mycket. Sparade ut min riktiga hårfärg pga för slitet när jag blekte, graviditet osv men jag känner mig som en grå mus. Vet liksom inte om man kan behålla kvaliteten på nåt sätt trots att man blir ljusare? Kan man tona i någon lite ljusare roligare nyans?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"