My thoughts

Tips på en krämig tacopaj

Hej vänner!

Jag hoppas ni mår hur bra som helst. Fasen, jag har fått sjukt ont i fötterna. Jag yrade runt hela dagen igår i platta sommartofflor, ni vet dom som är 1cm ”tjock” sula och jag går väldigt fort – haha. Nej men jag går fort, tro mig. Jag vill komma fort fram, oavsett om jag har all tid i världen så galopperar jag på som jag hade eld i baken. Jag har också rätt platta fötter så därför är inte platta skor något bra alternativ för mig. Men jag älskar mina skinn-tofflor från Steve Madden – så enkelt att komma iväg. Men jag kände igår kväll att fötterna och smalbenen värker, ni vet nästan som växtvärk när man var yngre. Men idag tog jag på mina dunder skor från Asics som verkligen inte är vackra men ack så bra att jobba i – tips för er som arbetar på hårda golv. Men annars har jag gjort två makeover på salongen idag, ena hade jag inte sett på ett år pga att hon arbetat utomlands. Den andra har jag färgat svarthårig ett tag, nu var det dags för att göra henne ljusbrun med ljusa slingor. Dum som jag är glömde jag att ta bilder på processen men har en efterbild i alla fall – visar den senare.

Men vad jag babblar, nu till ämnet: MIDADGEN!!!

Nu när man bor på ”landet” och det tar 10 minuter med bil för att komma till mataffären måste man planera vardagen. Förr när vi bodde i lägenhet hade man alltid affärer på gatan och man åt ”vad man var sugen på” hela tiden. Jag brukar alltid storhandla på helgen eller måndagar men i och med att vi ska ha midsommarfirande hemma hos oss tänkte vi handla imorgon eller på torsdag. Ordspråket ”Man tager vad man haver” används flitigt hemma hos oss. Vi hade köttfärs hemma, haha – det var typ det. Jag googlar alltid recept för att få inspiration på mat. Då kom jag på den briljanta idén att jag hade tacokrydda hemma och slänga ihop en pajdeg är ”easy as pie” hehe.

Jag hamnade på Linnéa’s blogg (här) där hon tipsade om en supersmarrig tacopaj. Jag hade dock inte svarta bönor hemma så jag tog majs istället, om det var förr hade jag gått ner på Ica bara för att köpa svarta bönor ”för receptet kräver det” – men man får ta det man har. Ni kan klicka er in på Linnéas blogg för fullt recept.

Detta var så enkelt och lyxen att det står att man får ha massor med ost i, plus världens bästa matlåde-mat. För mig är det lyxigt att ta med matlåda, slippa springa runt hela Östermalm för att komma på vad man är sugen på.

Fy sjutton vad god den blev, så smart att göra paj i springform. Men tacos är ingenting utan min BRUTALA vitlökssås. Jag visade er den i en vlogg för längesedan men för er som missat den – här kommer receptet:

VITLÖKSSÅS:
3 dl Creme Fraiche
1 köttbuljongtärning
3-4 vitlöksklyftor (snåla inte)


Lägg creme fraichen i en skål. Riv ner köttbuljongen, minsta möjliga rivjärn. Pressa sedan ner vitlöksklyftorna, snåla inte med vitlöken. Jag brukar ha 3-4 stora, kör på. Blanda ihop allt och ställ i kylen i 5-10 minuter. Ha på tacos, till kött/kyckling, dippa chips eller nästan slicka skålen som den är.

Det låter konstigt men ni måste testa, den blir SÅ god. Jag fick ett tips av en läsare som hade testat denna hemma. Hon hade värmt upp den på spisen i en kastull och hade den till grillat kött, hon sa att det var DUNDER.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"