HairHårförlängning och löshår

Nya Hairtalk PRO & Nytt hår

I samarbete med Hairtalk Extensions

Hej mina fina bönor!

Hur ligger luggen? Jag väcktes utav VÄRLDENS ÅSKA tidigt imorse, hundarna skäller och både jag och A rycks upp i tron om jordbävning. Det var bara att gå upp och börja jobba. Jag hade en frågestund igår på Instagram och hälften av frågorna handlade om mitt nya hår så: kort och gott kommer detta inlägg handla om det. Jag hade också en separat box där ni kunde ställa specifika frågor om just håret så det tar jag också upp här.

Jag rullade in med bilen till Emelie strax efter lunch och vi har haft kontakt hela sommaren men inte hunnit ses så jag var enormt taggad på att hänga med henne hela eftermiddagen. Som jag alltid säger så har vi känt varandra i flera år och inte nog med att hon är en fantastisk frisör så är hon en jordnära, omtänksam och fin person. Jag tror det är nyckeln till framgång på något vis, hela paketet hos en frisör.

Skorna frågade alla om och dom köpte jag i ett litet krypin i Italien, älskar dom. Kjolen är från Mango och tröjan är från Zara. Mitt hår hade blivit så solblekt, gult och behövde verkligen en genomgång. Det var också dags att färga samt sätta i nytt hår.

ÄNTLIGEN är min gamla bottenfärg borta så vi gjorde bara ljusa slingor i folie. Blandade tjockare, tunnare och fade:ade slingor mot botten. Jag vill inte bli pangblond mot botten utan ett litet djup ska finnas kvar. Det blir naturligare när håret växer ut och slingorna med tidens gång kommer bli superfina. Jag brukar lägga en skuggad bottenfärg i schamponeringen men när vi hade sköljt färgen kände båda att – ”Nej, vi kör bara en kall nyansering bara”. Jag blandar alltid i lite värme i den askiga blonda, så som guld eller mocka. Det är ett bra tips för hållbarhet, glans och ton!

VAD HAR DU FÖR LÄNGD & FÄRGKOD PÅ HAIRTALK?:
– Längden är 45 cm, vi satte nästan i 6 paket denna gång. Färgerna är ColorMelt nr 60 och vanliga (*nya PRO) 3cm fästen 613/18. Alla är Colorplussade (infärgade) med regular+silver.

HAR DU TESTAT DOM NYA PRO FÄSTERNA?:
– Yes, Emelie satte i dom på mig för första gången nu. Pro-fästen är en kombination mellan ”plus-fästen” och ”vanliga”. Dom är lika osynliga som plusfästerna men mycket stabilare (starkare) eftersom man kan uppleva plusfästerna som mjuka och dom flikar sig enklare vid t.ex uppsatt hår. PRO-fästerna är också patenterade i hela världen och kommer i 3cm breda fästen. Jag kan också uppleva att plusfästerna kliar mot min hårbotten och dessa ska inte göra det, men med samma effekt.

Här ser ni skillnaden på dom. Det som också är toppen är att har man ett väldigt tunt hår så kan man ha dubbla PRO-fästen. Dom blir inte lika tjocka som om man har två plus-fästen på varandra. Enklare att sätta upp håret och blir inte lika ”bulligt”. En riktigt bra uppgradering helt enkelt!

Här ser ni skillanden på alla tre fästen!

VILKEN FÄRGTEKNIK ANVÄNDE NI?:
– Se ovan i texten, där beskriver jag färgningen!

HUR OFTA GÖR DU INPACKNING? BADAR DU I HAV/POOL MED DITT HAIRTALK?:
– Jag gör inpackning 1 gång i veckan, oftast söndagar. Det finns en inpackning som jag alltid använder och alltid går tillbaka till – DENNA (klick)
– Jag badar ALDRIG i poolvatten med Hairtalk. Om jag ska utomlands där jag vet att det blir mycket badande i pool tar jag ut håret och sätter i det igen när jag kommer hem. Jag älskar att doppa håret så jag vet med mig att det är lika bra, håret blir förstört, gult och grönt – precis som ditt vanliga hår.

KAN DU ANVÄNDA KOKOSOLJA I DIN HÅRBOTTEN NÄR DU HAR HAIRTALK?:
– Jag lägger kokosljan från öronen och upp. Jag har extremt torr hårbotten på vinterhalvåret och ska jag vara ärlig så struntar jag i om någon lossnar. Torr hårbotten är hemskt och kokosoljan hjälper mig så mycket. Hittills har inget fäste rykt pga av kokosoljan men risken finns absolut, den tar jag. Jag sätter hellre om ett fäste än att klia sönder hårbotten. Efter en behandling kokosolja hjälper mig i 2-3 veckor tills jag måste göra den igen så jag gör inte kuren så ofta.

Det blev så bra, älskar mitt hår just nu.

Kommentarer

 1. Erik

  Fantastiskt fint! 🙂 Jag ska göra hairtalk snart och velar mellan 40 och 55 cm. hittar bara att det finns 55 cm samt 40 cm hos min frisör. Går det att spec-beställa 45?

 2. Alice

  Hej! Hur tar du hand om ditt hår + löshåret för att det ska hålla sig så fint som möjligt? Älskar verkligen dina inlägg och din härliga personlighet!

 3. S

  Så snyggt ditt hår blev!!

  Skulle behöva rådgivning med mitt hår hur jag ska gå till väga.. frågat 2 frisörer i min stad och ingen vet hur vi ska göra. Utan alla tänker att jag måste bli mörkhårig, eller göra allt platina… va?

  Så hår historia- jag hade 100 virgin hair för ca 2 månader sen.
  Gick till en bra frisör och vi missförstod varann, trots bilder, samtal och min egna kunskap inom
  hår. Jag ville bli ljusare men med min egna hår som botten så jag skulle slippa bleka håret igen. Ville ha en förändring men behålla massor i botten av mitt hår och i längderna men vart nästan helblond, Vi tonade min hårbotten och hon försäkrade att det inte skulle fastna utan hon gjorde det för att den andra toningen till det blonda inte skulle råka ” bleka” utväxten. Nu har det gått 2 månader sen jag blekte mitt hår och jag har fått ca 1,5cm utväxt.. och jag har väldigt askigt hår naturligt så där min naturliga färg skulle varit är nu ett svagt rött ” band”. Sen kommer det blonda som är typ level 9-10 blond. Inte platina utan mer ” gulblont”..
  Jag vill verkligen inte ha utväxt.. vill absolut inte bli mörkare än min naturliga färg som ligger mellan 7-8 ask blond. Och jag vill inte ha rött.,, För skulle vi lägga i rött under en färgning, så kan jag ge mig fan på 2 månader senare är hela mitt hår rött och med utväxt.. vad ska jag göra? Jag vill bara tillbaka till min egna färg ( ja jag ska låta det växa ut också) men vill ha så nära min naturliga hårfärg som möjligt, vill inte ha en varm nyans då allt syns på mitt hår. Samt har jag lite gråa hårstrån är 30 år så well, men rött och grått är enligt mig en hemskt kombo.. Så hur går man till väga? Vad har jag för val? Har funderat på bayalage omvänd., men kanske riskerar att förstöra håret mer? Eller det kanske blir fläckigt med utväxt bayalage och blond.,Eller färga hela håret i level 8-9 askblond ( hos frisör självklart).. Men kan man skippa dom röda tonerna utan att det blir grönt? Vad ska jag göra? Känner mig så deppig angående håret..
  Tack på förhand om du orkar svara ❤️

 4. Nellie

  Hej Elin superfin blogg du har, brukar kika in här ibland för hårvårdstips. Tänkte ställa en fråga. Klippte lugg för ett tag sedan och det blev verkligen inte bra, ångrar det nu i efterhand. Har du några tips på vad jag kan göra under väntan på att den växer ut? Just nu sätter jag upp den i spännen vid sidan av håret. Men det ser inte heller alltid så bra ut. Ska jag gå till en frisör igen och försöka klippa till det bättre? Tack på förhand mvh Nellie

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"