Beauty

Nagellack som håller hela sommaren

Hej finaste ni!

Hoppas ni haft en underbar helg. Jag sitter och planerar veckan och jag kommer köra stenhårt måndag, tisdag och onsdag. Så jag måste förbereda rätt mycket idag för att kunna i lugn och ro ta hand om mina älskade kunder halva veckan. Men vet ni vad som slog mig igår, mitt nagellack har suttit fast i flera veckor. Jag brukar gå till salong för att fixa fossingarna men senaste halvåret har jag bara lackat på dom själv. Mitt problem är att jag aldrig får tid att gå och fixa dom igen så därför har jag bara tagit saken i egna händer. Men när jag lackar själv, börjar det skavas bort efter bara en vecka kanske. Dels för att jag har täckande skor för att kriga på salongen med men också för att jag tycker vanliga lack inte håller så bra.

Men igår när jag hade duschat och skulle köra min vanliga rutin på helgerna, ni vet skrubb, smörja in, mask för hår och ansikte etc så tänkte jag även lacka om tårna. Där märker jag att allt sitter nästan kvar, haha. Nu ska jag visa er mina fossingar tre veckor efter jag lackat dom.

Jag ser alltid bara tips på nylackade tår men aldrig hur dom ser ut efter ett tag eller hur bra lacken håller. Därför tänkte jag visa er mina lite skavda tår efter tre veckor utan att piffa på dom. Nu ska jag också säga, den viktigaste punkten. Jag har varit utomlands i sand och saltvatten i en hel vecka och jag blev så chockad för just efter dessa påfrestningar brukar färgen försvinna helt.

Topp Nagellack (HÄR)LACKET (HÄR)

Jag kör som jag brukar, ta bort gammalt nagellack med remover och klipper bort hud – ni vet så det blir rent och snyggt. Jag brukar använda denna (klick) – funkar så bra. Det blir en stor skillnad när man klipper bort överflödig hud ring nagelbanden. Jag klipper tånaglarna och filar till snyggt så kanterna blir runda och fina. Sedan applicerar jag på ett baslack (denna) och låter det torka.

Kan vi prata om färgen på detta lack, jag älskar det. Jag brukar köra på röd eller typ beige. Men jag har märkt att med beige kan liksom tårna smälta ihop med huden, haha – tycker inte det ser så vackert ut. Rött kan skära sig med typ skor eller kläder men denna färg är helt magiskt fin. Den heter ”Tender Peach” och ni finner den HÄR (klick). Men jag applicerar lacket, två gånger och låter torka. Just dessa lack torkar på nolltid, älskar det. Sedan skulle jag gå på topplack och har flera olika hemma. Men längst ner i lådan låg denna blåa lilla rackare. Fattade först inte vad det var men med en lätt googling så var det precis det jag behövde.

Det positiva?

  • Det är ett topplack som är i gel-form som är tjockare i konsistensen och det behövs ingen UV-lampa för att härda.

Det var en enormt stor skillnad och jag tror, helt ärligt att jag har denna lilla rackare att tacka för hållbarheten. Jag kommer aldrig använda något annat topplack någonsin igen. Klart mina tår är lite skavda och dom är inte lika glansiga och fina som nygjorda men jag ville visa er hur bra alla steg har hållit utan att gå till salong för att fixa lacket. TIPS TIPS!

Kika in fler produkttips i snurran…

Kommentarer

  1. Maria

    Isadoras lacker håller bra. Men vilken ovanlig färg. Trodde den var guldfärgad. Jag har ljusrosa på tårna på sommaren med pärlemor i. Tycker det passar till allt. Kram.

  2. Vic

    Hejsan! Vad tycker du om Maria Nilas color refresh? Någon speciell åsikt om att göra sådant hemma med pigment osv?
    Något tips om man inte vill att det ska sitta så bra alls, har dålig erfarenhet av MN pink pop därav min nyfikenhet om dina åsikter.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"