Style

Kläder att jobba i som frisör

Hej vänner!

PUH, tre helt fullpackade dagar på salongen är avklarade och nu går jag på nästa arbete – mina sociala medier. Jag har funderat på detta länge och det slog mig i måndags att jag måste undersöka och framförallt höra med er. Så jag frågade på storyn vad frisörer arbetar med för kläder. Under hela mitt yrkesliv så vågar jag inte ens fundera över hur många byxor, tröjor eller skor som fått offra livet på grund av alla färgfläckar. Det spelar ingen roll hur bra, långa, breda förkläden man använder så finner man färgfläckar överallt.

VAD BÄR JAG FÖR KLÄDER?

Jag bär alltid svarta stretch byxor, svarta jeans eller blåa jeans. På sommaren har jag t.shirt med längre ärm, tycker inte om att ha urringat, linne eller t-shirtar där man ser armhålan. Helst bär jag tunnare långärmat med en liten v-shape som bilden ovan. Denna beiga tröja är från Zara och kostade lite över 100 kr, jag har samma modell i svart också – köpte upp några styckna så jag har. På vintern kan jag ha tjockare tröjor som jag kavlar upp ärmarna på. Jag har alltid täckande skor så som sneakers eller nu har jag gått och köpt ett par Asics skor som inte alls är snygga men ack så sköna att jobba i. Varenda frisör jag pratar med säger ungefär samma sak och jag känner att det inte finns några bra alternativ. Jag vet att vissa salonger har speciella kläder som man trycker upp men den passformen brukar inte vara tipptopp.

Det var enormt många som svarade och ack så glad jag blev, här har jag samlat några utav dom och tycker ändå vi var rätt eniga. Jag tycker oftast om att köpa dyrare kläder med bättre kvalité men att jobba i: hell no. Problemet är att passform, färgen på kläderna är betydligt sämre på billigare kläder. Men jag har förstört så mycket kläder för att jag envisas om att ”känna mig fin”. Ni vet när man köper något nytt, känner sig så snygg i det och bara vill bära plaggen.

Vi arbetar ändå i en miljö där vi vill bara bekväma för vi har ett fysiskt jobb, vi ska kunna sätta oss på frisörstolen utan att byxorna åker ner och visar hela heligheten eller spricker. Vi vill kunna röra armar och överkropp för att kunna göra vårat jobb ordentligt. Blir bli varma så måste ändå plagget vara bra och andas åt oss, billigare tröjor tummar på den punkten.

— swipe för mer —

1 HÄR2 HÄR3 HÄR

Jag älskar svarta kläder, oavsett privat eller jobb. Jag vill att byxorna ska vara höga men inte för höga för då kommer dom skära in när jag sitter på frisörstolen. Jag har flest blondiner i min stol och egentligen skulle jag bära ljusa jeans för blekning får inte samma fläck. Dessa jeans från BikBok är riktigt bra och sitter som smäcken. Det finns samma fast svart också (här-klick) – ni måste kika in dessa också. Vet att många älskar dessa vida, mjuka byxorna (mitten).

Jag fick en idé om att kan jag inte ta fram en hel kollektion med basic-arbetskläder-för-frisörer (eller alla såklart). Jag handlar till 80% bara basickläder, dels för att mitt liv går ut på att arbeta men också för det är en förbrukningsvara. Jag vill finna dom bästa plaggen som sitter snyggt, är bekväma att röra sig i, sitter åt på rätt ställen och inte kostar skjortan. Det handlar inte om mode eller en ”fancy” kollektion utan användbara, sköna kläder att bära på jobbet. Kanske enhetligt för salongen? Att köra på färgerna svart, grått, beige och vitt. Tänk om jag skulle finna ett material som inte blekningen fäster på? Det måste finnas bra material att få tag på, att inte handla för märket utan för kvalitén på materialet bara. Det fokuseras inte så mycket på Basic-kläder, speciellt inte bland sociala medier och jag själv saknar att kunna handla dessa typer av kläder enkelt.

1 HÄR2 HÄR3 HÄR

Ovan har vi typiska plagg som jag använder på salongen. Lös skjorta att stoppa in i midjan och kavla upp armarna. Sedan tycker jag jättemycket om tunna polotröjor, helst svart för om man blir varm och svettig. Dessa kostar 149 kr och finns i flera olika färger, TIPS TIPS (här). Vanliga t-shirtar är också ett måste, denna kostar 99 kr och är i 100% ekologisk bomull (här) – finns också i olika färger.

—swipe för fler—

Men vad säger ni? Ska jag börja undersöka hur jag kan få fram dessa basic-kläder? Fokus blir passform, lätta/sköna plagg som andas och bekvämlighet är i fokus. Ni får gärna kommentera vad som är viktigast för er, bara låt önskan flämta framför telefonen och skriv hur dina drömplagg skulle kännas att ha på sig.

Kommentarer

 1. Bella

  Jag skulle vilja tipsa om att samla en hög med svarta kläder med bleknings fläckar och färga dom svarta igen i tvättmaskinen. Herdins större paket är jättebra och det blir helsvart.

 2. Therese

  Ja kööör! Jag har alltid svårt att hitta överdel. Hatar att jobba i t-shirt då jag tycker hår blir stickigt och varmt. Önskar jag hitta nån kortärmad ( tycker de funkar bäst när man har många kunder man shamponerar ) skjorta i den perfekta modellen. Kram

 3. Maria

  JAJA kör på! Senast igår förstörde jag min pojkväns t-shirt då jag lånade den under dagen men fick blekning på den. Det var inte populärt kan jag säga 😅 Jag har alltid problem med att små håren sätter sig i kläderna och brukar ibland få slänga helt nya kläder efter 1-2 kunder. Lycka till!

 4. Amanda

  Jag skulle absolut köpa!! Tycker bäst att jobba i är typ kostym/stretchiga byxor och t-shirt eller långärmat som ärmarna går att dra upp på, för det är långt ifrån alla det går på. Och tunna plagg helst, för det blir oftast varmt kan jag tycka!
  Sen fokus på att dom är billiga som du skriver, blir så less när man lägger 300-500kr på en tröja som blir förstörd vid första användning.

  Du får gärna hitta nåt material som håret bara glider av. Får panik ibland i jeans när små hårstrån biter sig in genom byxorna.
  Tycker du redan verkar ha bra tankar om kläderna så kör! Blev så glad av att läsa detta

 5. Helena

  Jaaa vilken bra idé!
  Allt du är inne på låter bra, bekväma kläder som färg och blekning inte skulle fastna på. Men gärna ändå ” lite mer ” än bara basic, och inte för åtsittande kläder 😊 men neutrala färger och såna så kan inte behöver vara rädd för att eventuella svettfläckar syns 😁

 6. Viktoria

  Jag har ett par byxor (veromoda tror jag) vet inte exakt vad det är för typ av tyg men det är lite mesh, räfflat tyg. Försökte hitta länken till byxorna men fann dem inte 😩 på dom fastnar iallafall INTENTING! Och dom är loosefit. Älskar att jobba i dom 😍

 7. Wilma Johansson

  Att blekning inte fäster är det vikigaste! Några av mina blusar har sånt material och de är dem bästa att jobba i, när man bara kan torka av om man fått blekning på sig. Sen att kläderna har bra passform och är basic men inte ser supertråkiga ut, man vill ändå känna sig fräsch när man möter så mycket människor!

  1. Elin Johansson

   Jag vet, men jag tycker dom är onödigt dyra, gjorda utav 100% polyester vilket jag inte gillar samt rätt trista plagg. Men kul att du tycker om dom i alla fall 🙂 Kram

 8. Caroline

  Jaa! Jag skulle absolut köpa! Jag är fortfarande under utbildning till frisör och känner redan att detta är ett problem!
  Jag tycker det är svårt att hitta bra prisvärda basicplagg som passar min kroppsform. Det mesta är antingen supertight och skär in på fel ställen, eller typ oversized magtröjor 😩 Jag kan inte ha något av dessa! Vill ha plagg med klassisk stil, bra längd och lagom åtsittande.
  Sen har jag inget emot att bära lite färg tillsammans med svart till ex. Så jag skulle gärna se fler färger än just svart, grå och beige. Gärna olivgrönt, vinrött osv.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"