Livsstil

RESA TILL LECCE ITALIEN

Hej finaste ni!

Nu är det dags att ta fram popcornen och förbereda sig mot troligen 2019 längsta blogginlägg, fast jag kommer dela upp allt på två delar. Jag valde att ta en hel veckas semesterledighet från bloggen under min resa till Italien och därav försvann den dagliga uppdateringen utav resan så nu har jag valt ut godsakerna från resan. Så vi kör igång på stört. Den största anledningen till att det bar av hit var för att A har bott här i många år, spelat fotboll och kan staden (och språket). Han ville visa mig Lecce, vilket jag är evigt tacksam för.

Längst ner i klacken ligger Lecce som tillhör regionen Apulien. Med sina 90.000 invånare är Lecce en utav södra italiens pärlor, minst sagt. Det är en otroligt vacker stad som domineras av barokperiodens detaljerade fasader. Det kändes som att jag skulle vara med på inspelningen utav Game Of Thornes, helt ärligt alltså. Dock slog det mig hur otroligt rent och välvårdad staden var. I stort sätt hela innestadens stadens vägar är av fina plattor och alla byggnader håller samma ton och stil. Det är caféer, barer, glass-ställen och restauranger i varenda hörn tillsammans med lokala delikatessbutiker och butiker. Jag kan säga direkt att är man sugen på att shoppa kläder och märkesprylar ska man åka någon annan stans. Den södra delen av Italien är något efter om jag jämför med norra Italien som jag varit i en del. Det är en stor skillnad, helt klart men det är också det som gör allt extremt romantiskt och mysigt.

Kjol/Blus (set) är från Valerie. Väska Miu Miu och skor NIKE!

TA SIG HIT:

Det är något knepigt att ta sig hit, speciellt om man är bortskämd med direktflyg. Jag läste någonstans att Ryan Air går direkt från Skavsta till Brindisi men finner ingen information om det i skrivande stund. Men vi åkte Stockholm —> Berlin —> Brindisi. Man kan även mellanlanda i t.ex Rom, Zurich eller Milano – vad som passar bäst med flygen mot slutdestinationen Brindisi. Därifrån hyrde vi bil för att styra in till Lecce, tror det tog ca 30 minuter.

ATT BO:

Här finns det väldigt många alternativ att välja bland. Det finns två lyxigare hotell att välja på men nu ska jag betona att Italiensk standard är inget utav det vi är vana vid. Deras lyx är inte samma lyx som vi har i tanken. Men det är just det som är charmigt, det är absolut inte smutsigt eller äckligt utan bara inte samma smak på style om man säger så. Man ska bo mitt i smeten: vi bodde på Risorgimento Resort – Vestas Hotels & Resorts som var helt perfekt. Ett ordentligt hotel med service, parkering, frukost, AC och all typ av nödvändigheter man behöver. Det ligger mitt i stadskärnan och nära till alla håll och kanter. Men annars finns flera mysiga B&B och lägenheter att hyra.

BAHIA BEACH CLUB

Men man kan ju inte sola och bada inne i staden, helt klart. Därför måste man hyra bil om man ska få ut något av resan. Man väljer vilken kust som passar bäst för dagen och det bestäms hur det blåser. Sedan skiljer sig kusterna något, ena mer långgrunt sandstrand och andra klippor och berg. Avstånden är väldigt små, det är ca 3 mil åt båda hållen från staden men eftersom vägarna är inte så bra tar det lite extra tid att åka. Vi valde första dagen att åka till Porto Cesareo som är känt för kristall turkost vatten med långa stränder. Det funkar så att antingen betalar du ca 50 euro (två pers) för en solsäng på dessa typer av Beach Clubs, denna är den lyxigare varianten. Eller så finns det allmänna delar, där tar man sin handduk och ligger på stranden. Alla delar är inhängda så man måste betala sig in (Italien ni vet, haha) oavsett vad du ska göra – förutom på dom allmänna stränderna.

Vi var där väldigt tidigt på morgonen, tog en iskaffe och la oss på sängarna.

Sedan rullade hela dagen på och vilken underbar känsla det var att bara ligga på en solsäng, 30 grader varmt och bara höra alla glada människor runt mig.

Jag älskar den här bilden på A, den känns så ”Ingenting kan stoppa mig” ❤️

Vattnet är ett utav det finaste jag sett, wow!

Jag smörjde din mig med SPF 50 hela veckan och försökte inte grillas för mycket första dagen.

Man äter liksom en macka till lunch här, eller någon typ av sallad med bröd. Här har vi en Puccia och Paidina fylld med prosciutto, tomat och mozzarella. GAH – inget jag har ätit under denna resa har sett något för världen men smakerna går inte att beskriva. En ynka macka som vi kallar det, att det kan vara så fruktansvärt gott.

Man älskar honom, mitt allt ❤️

Man hänger på stranden hela dagen, till 17-18.00 ungefär innan vi tog bilen tillbaka till hotellet. In på ett kylt hotellrum, duschar och chillar i sängen efter en lång dag i solen. Ibland får det bli en nap för restaurangerna öppnar inte förens kl 20.00 och just då är det inte en käft där. Vi bokade bort några kvällar för alla går ut och äter. Det som slår mig mest är att det är inga turister, jag hörde ett tyskt par och vi då. Det är bara italienare som äter glass och bara njuter av livet. Eftersom staden är så gammal, bilar får inte köra inne i kärnan blir hela kvällen som en romantisk film. Dom tar inte ens upp telefonerna eller som jag skrev i mitt tidigare inlägg, paddor och telefoner sitter inte i händerna på barnen. Även om kärnan inte är så stor vill jag bara strosa runt, fram och tillbaka hela tiden – obeskrivligt mysigt.

Pizza & Co har fått bäst betyg av dom alla och vi ville inte var sen på bollen, dags för en slize. Vi gjorde ofta så att gå till ett ställe för lite chark och vin, ta en pizza-slize (eller någon annan enkel rätt) på vägen och senare en glass gående i staden. Varken jag eller A är några som tycker att sitta länge vid matbordet är kul, blir mest stressad – ÄTA och sedan GÅ.

Ny dag, nu strand. Vi var på olika stränder och platser nästan varje dag för att maxa Puglia så mycket som det gick. Förutom, detta ställe. Eftersom A känner rätt mycket folk här nere så hade han rekat med dom mycket om ställen som var bäst. Ett utav dom var TOGO BAY BEACH och min personliga favorit. Det kändes som att vi låg på Bahamas och det är samma kust så långa, grunda stränder.

Vi var här två gånger, i början på veckan och en i slutet. Bilderna är blandat från båda dagarna och det var också två helt olika väder. Ena dagen blåste det så pass mycket så man fick bara bada tills midjan, så kaos var det i vattnet. Ena dagen var det stilla som lugnet själv, men fortfarande lika magiskt.

Bikini från Chiquelle

Den här synen varje morgon, när solen inte riktigt står rakt än. Sippar på morgonkaffet, lyssnar på vågorna och spanar på det viktigaste man har – livet det!

Ni som följer mig på Instagram vet att jag skrattade så mycket åt två ryskor som hyrde dessa för endast ta bilder. Jag tyckte faktiskt att dom skulle ha pris : ”Instagram’s pris för bästa engagemang. Att dom där kvinnorna kunde ligga i alla dessa ställningar på en bräda, det var hatten av direkt. Jag hade (tillsammans med er på DM) lite roligt åt detta så en dag när vi var där hyrde vi också, fast för att paddla. Jag älskar att glida runt på vattnet ståendes på en bräda och paddla. Men för att göra det lite roligt så la jag mig på den för att försöka komma någon % nära ryskornas bilder. Spände mig för kung och fosterland för att inte ramla av, höll andan i ett ”ooooooohhhhh” och A fick skämmas för att ta en bild. Resans goda skratt!

Men bra gick det!

Kvällen avslutades med den godaste skaldjurspastan jag någonsin har ätit. Jag fick hela havet på en tallrik, gosh. Man äter mycket skaldjur i södra Italien, norra är mer tryffel, bolognese och risotto.

Jag delar upp Lecce tipsen i två delar, annars kommer ni inte ha något annat att läsa fram till jul. Nästa inlägg kommer jag visa er den sjuka båtfärden vi tog, lite annorlunda lunch, klipporna jag aldrig glömmer, nödvändig fakta och mina för/nackdelar under resan. KÄRLEK!

Kommentarer

  1. Inez

    Vad härligt det ser ut! Gillar att det inte är så mycket vanliga turister. Jag ogillar att trängas med folk, och tycker solsängar/solbäddar står så himla tätt. Är det så pass mkt folk att att alla bäddar/sängar är upptagna, eller blir det lite space emellan?

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Det är helt underbart 🙂
      Ja alltså hela Italien är lite så, man trängs liksom. Då är det bättre på ”lyxigare” ställen som här. Men det är kanske 1m mellan varje säng. Man bokar alltid stolar i förhand. Man ringer dagen innan eller tidigt på morgonen. Dom billigare bäddarna är tajtare såklart. Kram Elin

  2. Tessan

    Så härlig guide,
    Längtar redan efter nästa!!

    Vart är dina sjukt snygga solglasögon från med spegelglas?? MÅSTE HA !

  3. Jasmin

    Jag undrar vart ni bokade flyget? Vill så gärna boka till min man födelsedag 🙂 Hittar ej hemsidan med flyg ni bokat till

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Vi sökte bara på flygresor på nätet och fick boka allt separat. Det var lite jobbigt att leta och hålla på, det tar lite tid. 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"