HairHårfärgLångt hår

Förbättra ditt bruna hår efter sommaren

Hej underbara ni!

Hoppas veckan börjat på bästa tänkbara sätt. Jag krigar på salongen och har kunder på löpande band. Men igår hade jag min underbara vän Emelie på besök i solen och det är alltid en fröjd att göra hennes hår. En hel sommar har passerat och under dom senaste gångerna har jag lagt hennes signatur-mörka-bottenfärg tillsammans med ljusabruna mocka delar och man kan se rätt tydligt att solen/tiden gjort sitt. Emelie är en person som jag inte träffar så ofta men också en person jag tror kommer vara i mitt liv väldigt länge. Ni vet personer som man tycker har en helt underbar personlighet, genomsnäll och man får alltid en stor dos av positiv energi vid varje tillfälle. Det började med att jag blev rekommenderad att träna hos henne för hon arbetar med träning och hälsa. Flera år senare har jag svettas hos henne, hon har blivit fin i håret hos mig. Jag har blivit sårad, singel och träffat mannen i mitt liv. Jag har fått höra ”jag är gravid”, tills bebis kom, hon var på mitt bröllop och en person jag verkligen vill ha i mitt liv. Jag tror det är viktigt att reflektera och betona för personer som betyder mycket hos än att dom är viktiga.

Vi bestämde oss för att dämpa hennes hår. Emelie passar så bra i mörkt hår men vi ville behålla något ljusare skiftningar. Skapa mjukare övergångar och grunden skulle få en djupare grund. Bottenfärg, mellanfärg och blekning!

FÖRE

Detta är helt klart mitt drömhår, det säger jag varje gång. Att jag går igång på brunetter är ingen nyhet men jag vill verkligen tipsa om att göra en omvänd balayage-teknik på ett solblekt brunt hår. Man vill vara brunhårig men ändå piffa upp med skiftningar utan att det ljusa ska ta över för mycket. Det gör också att man kan få en kallare helhet, ett mer intressantare hår och håret känns inte lika platt. Jag har alltid målat bredare ljusa delar på Emelie men nu gått över till tunnare, fade slingor för att få mjukare övergångar – nöjd nöjd nöjd.

1.HÄR2.HÄR3.HÄR4.HÄR

Ett tips som är superbra: sprayolja, speciellt i bruna hår. När jag har lockat eller fönat håren så sprayar jag på sprayolja och borstar med en paddelborste. Sedan kan jag lägga vaxspray eller vanlig spray. Men det ger en underbar sista touch, doftar underbart och ger håret lite extra kärlek. Jag brukar också: Innan jag går och lägger mig spraya oljan på håret, borsta ut och sova. Dom är inte lika feta som flytande oljor så har du ett tunnare hår eller bara vill vara noga med återfuktningen med lättare medel – här har ni dom. Min absoluta favorit här Redken och KM – DÖR för dom. Men jag använder alltid flytande olja i vått hår efter dusch, alltid.

Kommentarer

 1. Vijana

  Hejsan. När kommer den andra delen av Italien? Ska bli super roligt att läsa. Jag undrar vart man flyger till för jag hittar inga fler till lecce

 2. Camilla

  Hej, härligt att bloggen är ”i liv” nu när hösten kommer krypande för det är alltid kul att läsa dina tips.
  Jag är brunett, mörkare hår med ljusa ”handmålade” slingor. Jag har inte varit hos min frisör på 10-12 veckor & ville fixa håret förra helgen (så gott det gick inför väntan på frisör besöket) Jag tvättade håret med Redken som du ofta tipsar om, lät det självtorka & sen tog jag KM shimmer shine som jag hittat tips om här, sååå fin & bra.
  Antingen var det Redken schampo/balsam eller så var det shimmer shine men jag såg när jag skulle sätta upp håret i en bulle efter det torkat att det var liksom en kall grå nederdel (kant) med inslag av lila slingor i håret.. konstigt tänkte jag men då var det ändå så att jag kunde gå hemifrån. Några dagar senare, samma tvätt & även då shimmer shine, då upptäcker jag att jag är verkligen lila slingad samt så såg det grå ut som jag har haft silvershampo i mitt bruna hår. Inte något missfärgat upptill men där å andra sidan är ju mitt egna grå på utväxt i väntan på min frissatid.
  Så vad har du för erfarenhet av KM shimmer shine, är det den tro eller är det Redken som gjorde det konstiga grå med lila slingor?
  Jag ser att det nu gått några dagar & plötsligt ser jag skiftningar från det lila till grön/grått.
  3 tvättar utan det schampo/balsam & utan shimmer shine. Jag ville försöka vänta ut missfärgningarna så jag slipper sitta en extra stund i frisörstolen för att först bleka bort & sen färga till min bruna nyans med nya ljusa slingor. Sååååå konstigt.
  Den skillnaden som är i tvättprocessen är att jag normalt har haft beiga Redken flaskor men i sista köpet blev det röda flaskor, color magnestics. Köpte de röda flaskorna för färgbevaring trodde jag men nu misstänker jag att det blev någon krock i håret trots att det är ju minst 10 veckor sen jag färgade håret…
  Erfarenhet av color bevaring i schampo/balsam… ? Ha en bra vecka

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"