Före och efterHair

Ljusa slingor på ett tunt/fint hår

Hej mina fina!

Hoppas ni mår hur bra som helst, jag hostar snart iväg ett revben men annars är jag på topp. Jag hade en sanering igår, nu vet skrubba bort all förkylning efter att inte duschat på flera dagar. Rev igenom håret flera gånger, skrubba kroppen, raka allt jag kunde, inpackning i håret och det bästa: jag färgade mina bryn. Jag blev så nöjd med dom, stolt över mig själv. Jag testar mig fram i form varje gång och nu ville jag köra något bredare, buskigare och en längre vinge. Jag har den turen att ha mycket hår så vill jag ha dom bredare färgar jag bara mer hår. Vill jag ha dom smalare som jag haft nu ett tag noppar jag bara bort. Även fast förkylningen inte ger med sig så var jag ändå taggad på en jobbdag på salongen.

Men idag hade jag min fina kund Emelie som ska gifta sig inom kort. Det var dags att piffa till färgen och förtjocka hennes redan långa hår för bättre stadga. Det blev fyra timmar i stolen och jag kom och tänkte på det:

TUNT/FINT HÅR + förtjockning

Emelie har ett väldigt tunt/fint hår. Ett hår som gärna lägger sig slickat mot huvudet, blir fett snabbt och ger noll volym – hur mycket du än fönar upp det. Känner någon igen sig?! Men det menas inte att hon har en dålig hårtyp, det finns alltid nackdelar med varje typ av hår. Första problemet många har är färgen:

 • Dessa hår har en tendens att få breda ränder till slingor när man är blond. Utväxten syns tydligare och håret är oftast glanslösa och sköra.

Mitt bästa tips att är slinga tunna, tunna babylights i hela håret. Ha lite hår mellan paketen, men det ska slingas tunt men mycket. Ju mer hår du har mellan foliepaketen, desto randigare blir det. Sista två cm till hårbotten, fade:ar man upp blekningen så det inte blir en kant. Man kan måla några bredare delar mot ansiktet för att få dessa att ”poppa”. Sedan lägger man en skuggad bottenfärg i schamponeringen följt utav nyanseringen från mellanpartiet och nedåt mot topparna.

Sedan förtjockade jag hennes redan långa hår så det blir enklare för henne att få volym, lockarna kommer hålla till oändlighet och hon får en uppdaterad version utav sitt fina hår.

TJOCKT HÅR

Det är samma sak när jag jag tjockare hår i stolen. Där måste jag ta bredare, större delar att färga för annars kommer allt bara smälta samman. Där vill man ha en liten ”randig” målad känsla, det passar mycket bättre till denna hårtyp. En liten fusklapp för en kund att ha med sig när man vill framföra sina önskningar eller få svar på varför man hela tiden ser randig ut i håret.

Kommentarer

 1. Mari

  Så fint. Kan du inte skriva vad du använder för produkter till hennes hår för att det inte ska ligga slickat mot hårbotten 🙂

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Jag körde KM-Plumping ”Body Mass” i botten, Blowdry Creme från Oribe och Redken ”Fritz” spray (olja) på längderna. Men nyckeln till att få luft i ett sådant hår är klippningen och volymföningen 🙂 Kram Elin

 2. Therese

  Så är mitt hår, precis så. Tunt fint å bara tråkigt… Kanske ska prova förtjockning så jag får bukt på mitt tråkiga halvlånga hår.
  Ps. Du är bäst! Bästa bloggen ❤️

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"