My thoughts

Vad hinner vi med egentligen?

Hej mina favoriter!

Hur mår ni denna underbara, soliga fredag? Den här veckan har gått jättefort och jag har avklarat tre dagar på salongen. Veckan är däremot inte slut, jag ska sitta framför datorn hela dagen – i mysiga mjukisar och oborstat hår. Det är glansen med att jobba hemma, speciellt när man bor i skärgården. Jag har fortfarande denna nedrans hostan: har fått magrutor på köpet av den. Men igår satt jag och funderade på salongen om vardagen, hur får vi den att gå ihop?! Jag är en person som har fullt med påminnelser och anteckningar som poppar upp hela dagarna med ”måsten” jag ska göra. Det kan vara allt ifrån att hämta paket, svara på mail, skicka offert, att jag ska ringa den eller inte glömma matlådan. Jag pratar mycket med mina kunder och vänner om just hur människor får ihop vardagen. Lever man bara för helgen? Eller är helgen vila och Netflix? Jag kan inte sluta tänka på människor som är på event, fester, middagar eller tillställningar hela tiden. Att ta en AW efter jobbet skulle aldrig falla mig in idag. Jag kan också buga för er med barn, HUR får ni det att gå ihop? Jag har fullt upp med att ta hand om mig själv, hundar och man.

Jag frågade på Instagram hur fanken livet ser ut för er, ni var stjärnor som delade med er: ETT URVAL

Jag själv känner mig ibland som den tråkigaste människan som finns. Jag tror alltid alla andra lever så festliga liv. Men när jag såg alla kommentarer och dm:s så förstår jag att alla kämpar så mycket på sitt håll. Självklart har alla olika typer av liv, arbeten och livsstil men ändå tycker jag ser en röd tråd. Det är hem, laga mat, (nattar barn) och förhoppningsvis orkar man med ett avsnitt utav sin favoritserie innan huvudet slocknar på kudden.

Jag är också lite splittrad för i mitt huvud ska jag arbeta både som frisör och influenser vilket skapar en liten kortslutning i huvudet på mig. Jag jämför mig med alla andra hur mycket energi dom har till allt och jag dras tillbaka för jag måste vara på salongen i 12h. Jag vill sköta allt arbete jag gör exemplariskt till 100% och hur mycket jag än vrider på mig så slutar det alltid med: HEM – MAT – SERIE – SOVA. Jag tränar på dagar jag jobbar hemifrån och planera att umgås med vänner görs veckor i förväg.

HELGERNA:

Helgerna är heliga för mig; det är vila och umgås med min man till max. Vi arbetar intensivt i veckorna och ses egentligen bara när vi ska äta mat och sova. Att jag har något planerat på helgen kan göra mig stressad för hela veckorna har jag saker planerade. Sedan kan det dyka upp något spontant på helgen som blir superkul, men då är det inte planerat: förstår ni?!

SÅ NÄSTA FRÅGA; Hur ser era helger ut? Hur tänker ni när det är fredag, hur är just din drömhelg?! Eller hur ser helgen ut egentligen, utan att tänka hur den ”bör” vara?

Min största inspirationskälla är just ”vanliga” människor med vanliga jobb: jag kan relatera och ni förstår mig på något vis. Hur mycket jag än vill vara 100% influenser så kommer jag ALDRIG kunna hamna i det tempot. Jag har börjar acceptera att jag är ”one of a kind” och blandningen i mitt liv är den bästa. FRÅGA: Följer ni någon influenser som har två jobb? Inte bara sina sociala medier?

Jag älskar mitt jobb, är väldigt tacksam för vad livet ger mig och det handlar inte om att jag klagar utan mer min vanliga fundering på saker. Livet är sk*t tufft, verkligen hårt. Jag är helt slut varje dag när jag åker hem, kan inte förneka det. Får oftast dåligt samvete för saker jag inte gjort eller saker jag bör hunnit med. Men jag blir som sagt inspirerad utav er och tack för att ni delar med er utav livet ❤️

Kommentarer

 1. Nina

  Håller med till hundra procent gällande de flesta kommentarer – man hinner inte så mkt mer under vardagarna än jobb, handla, laga mat, duscha och sova. Ev lyckas klämma in ngt träningspass om man har tur. Skulle aldrig orka med olika middagar/event mm efter man jobbat en hel dag. Har heller inga barn och fattar inte riktigt hur folk med barn och krävande karriär även hinner städa, tvätta, ta hand om barn, träna, laga mat mm. Men antar att många har tex städerska mm (?). Har också ett ganska tufft och krävande jobb som ingenjör och är högpresterande och man är helt slut när man väl är klar med dagens alla sysslor efter en lång arbetsdag.

  Känner exakt samma – helgen är helig och till för vila/avkoppling, vill INTE ha massa måsten och fullbokat schema då eftersom veckorna är fullspäckade, utan vill mest umgås med min kille och äntligen få sova lite. Har man ett jobb man trivs med så är det ändå ”värt” det, men visst är det lite ”läskigt” att tänka hur stor del av sitt liv som man jobbar och andelen rent ”livsnjutande” är ju förhållandevis liten. Men samtidigt svårt att ha den livsstilen man är van vid/vill ha utan att jobba heltid.

 2. Felicia

  Jag är hemmafru med mina 2 hundar och inneboende städerska. (Bor inte i Sverige)

  Jag har tvärtom lite för mycket tid , hehe.
  Jag vaknar vid 8 , äter frukost och går och tränar. Hemma vid 12 och äter lunch. Mellan 13 -17 gör jag olika saker, ibland ingenting, busar med hundarna, förbereder nyttiga juicer och snacks i kylen , åker och handlar mat, fixar i hemmet, fixar naglarna, massage, åker o solar, åker iväg med hundarna, osv).

  Kl 17 lagar jag middag till mig och min man , som vi sen äter och sen kollar vi serier.

  Nu försöker vi få barn och då kommer min tid gå åt det också 🤗❤️

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Alla har sina olika vardagar och jag tror man aldrig blir hela nöjd med sin tillvaro 🥰 Men jag tycker det låter härligt att få mycket tid till sig själv lika så älskar jag att jobba – svårt att ha kakan och äta den. Hoppas ni får barn snart ❤️ Stort lycka till.

 3. Sofia

  Jag följer även Andrea Brodin och hon tycker jag lyckas så fint med kombon influenser och annat jobb. Hon är fantastisk på att vara äkta, precis som jag upplever att du allt mer börjar bli, och det måste man bara älska!

 4. Martina

  Jag föddes med svag utvecklingsstörning, är enligt läkarna underbegåvad och har begränsad arbetsförmåga+ högkänslig och introvert. Vilket innebär att jag har tvingats gå ner i arbetstid för att orka allt annat(träna, vardagssysslor, arbeta 50%). Jag har lyckats få ett arbete efter mina förutsättningar för första gången, bli accepterad och kan bidra efter min egna förmåga. Jag arbetar 7,30 -13 måndag till onsdag + fredag. Torsdagar och lördagar är heligt då det är boxning. Men i dagsläget har jag förlikat mig med min diagnos, min begränsade energi och att jag blir dränerad på energi efter en dag ute, på jobbet och bland människor som kacklar. Då försvinner min kraft och tålamod ganska snabbt. Så min vardag just nu går ut på att jag arbetar, tränar två dagar i veckan, mer om det finns pass jag kan träna på och vilar. Tvingas vila, stänga in mig för att återhämta mig och fylla på med ny kraft och energi( för att kunna orka allt här i livet, orka med vardagen).Jag tvingas med andra ord, prioritera vad jag lägger min kraft, energi och tid på, välja hälsan före pengar och egen tid före att umgås med människor för att det dränerar mig. I vissa fall så pass mycket att jag tvingas dra mig undan för att det tar för mycket energi och kraft att vara med människor. Med det sagt önskar jag att jag var som alla på sociala medier, kan genomföra diverse aktiviteter, relationer, men när jag inte arbetar eller tränar vill jag bara vara själv eller just på grund av detta ovan, måste jag prioritera egen tid och återhämtning. Jag har även förlikat mig med tanken att har jag klarat mig hittills utan vänner, växt ifrån dom jag växte upp med så klarar jag resten av livet på egen hand även om andra människor ser ner på människor som är ensamma, inte kan göra saker på själv. Men jag känner att genom jobbet och boxningen att jag får mitt sociala.

 5. H

  Jag läser till jurist, jobbar extra och har barn. Ibland är det svårt att få tiden att gå ihop men det går med bra planering. Eftersom jag/vi har fullt upp på vardagarna vill jag passa på att umgås lite extra med min familj på helgerna. Har inget behov av att göra något speciellt utan tycker det är skönt att bara vara hemma eller på landet.

 6. Ann-Sofie

  Blir precis som du, stressad när jag har något planerat på helgen. Ändå har jag oftast det. Förstår liksom inte var stressen kommer ifrån men jaa.
  Min drömhem skulle ha fler dagar än två. Haha. Jobbar inte som frisör men har ett yrke som kan vara tungt både fysiskt och psykiskt så ibland frågar jag mig själv om det är värt att jobba 100%

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Det är fan sant, jag tänker så också ibland. Är det värt att jobba så mycket som vi gör?! Vad missar vi? Fast missar vi det ändå fast vi inte jobbar?! Frågorna är så många, haha.

 7. Evelinn

  Mina helger går ut på att jobba! Jobbar inom restaurang och där är det helgjobb som gäller så får mina lediga dagar mitt i veckan. Jobbade 6 dagar i veckan innan semestern men nu snittar jag på 5 dagar eller 4 dagar i veckan

  Min drömhelg hade varit att vakna hyfsat tidigt, äta en drömmig god frukost och sen hitta på något under dagen

 8. Marie

  Det här är en av anledningarna till att jag följer dig, du går att relatera till.
  Jag har själv två jobb och är bara ledig en dag i veckan. Jag satsar hårt på min karriär.
  Mina kvällar är ofta maxade med träning, hund och att träffa vänner.
  Att läsa om influencer som lunchar i timmar på vardagarna, springer på event varje kväll, semestrar i tid och otid samt sätter sitt namn på mobilskal från Ideal of Sweden och kallar det hårt jobb är inte inspirerande i min värld.
  Fortsätt göra det du gör! Du är grym.

 9. P

  Tror många influencers har både assistenter, städhjälp och barnpassning som de kanske inte visar upp. Inte för man måste ”visa upp” det men alla är så snygga och utvilade och glada-på ytan och det är den som visas upp och vissa tror det ska vara så för alla.
  Jag har heller inga barn men man och hund och har ett vanligt 8-17 jobb, jag tycker inte jag hinner det jag vill och jag har upptäckt många gånger att det är mobil och dator som kommer emellan och man fastnar i den sen har tiden gått.
  Helgerna spenderas mest för vila och någon liten utflykt etc. Imponeras av dig att du orkar. Engla har ju ett ”vanligt” jobb med.

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Ja sant, men vill man lämna bort allt för jobba med content för sociala medier?! Jag skulle dock behöva all hjälp jag kan få men lite svårt att klona mig till en till frisör 😉 haha.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"