My thoughts

Det gick inte riktigt som planerat

Hej fina ni!

Det är måndag, ny vecka med nya möjligheter. Min nedrans förkylning tog om i helgen och jag har legat i feberfrossa… jag missade min bästa vän’s 30 fest och det tog emot något enormt. Men jag kom inte upp ur soffan, att ens klara av att duscha var som att springa ett maratonlopp. I går (söndag) kände jag att febern avtog och att duscha kändes inte helt främmande. Jag är enormt tacksam att leva med en människa som tar hand om mig så fint när man mår dåligt. Jag bestämde mig igår kväll att försöka jobba på salongen idag och i morse vaknade jag upp utvilad och rätt okej – lite efterskvalp är det i bröstet men helt hanterbart. Jag hade planerat att göra ”en bild varje timme” idag och morgonen började som vanligt. Klockan ringde 07.00, tvättade ansiktet, satte på kaffe och satte mig i kontoret och sminkade mig.

07.15

Jag har inte fått i ordning i kontoret/beautyroom än men det är enormt skönt att kunna ha alla lampor uppställda. Det underlättar när jag ska spela in videos, bara sätta sig och köra. På varje bild jag tog speglades spegeln överallt i bilden, haha – ser ni även här. Jag älskar att knata ner och sätta mig här, sätta på Nyhetsmorgon och sminka mig i lugn och ro.

08.02

Lockat hår, påklädd och sminket är på plats. Nu är det dags att äta frukost och som vanligt blir det:

08.18

Kaffe och äggröra – följt utav Torsten som ser rätt sugen ut. Jag behövde verkligen åka 08.30 så det är den snabbaste, enklaste och mest mättande frukosten på vardagar. Frukosten på helgerna blir desto roligare: mackor, gröt och annat gott – då längtar man.

09.00

Trafiken i Stockholm, säger inget mer…
Jag har aldrig brytt mig tidigare om när människor säger att trafiken är kaos för jag har varit tunnelbanan’s trogna kund. Nu åker jag mest bil till jobbet och jag har levt LIFE i sommar när jag jobbat – noll trafik och det har gått så snabbt att komma till och från jobbet. Jag har kunnat parkera överallt och bara njutit, men nu…. jag förstår all frustration människor har. Men jag försöker acceptera läget och åka tidigare för att inte skapa onödig stress eller dåligt humör på morgonen. Men idag gick det förvånansvärt snabbt in och idag var det första dagen på min plats i ett parkeringsgarage vid salongen. Men….

09.15

Jag skapade en snygg pussmun på min nya, nylackerade fina bil i garaget. Jag har valt ett stort garage (för att vara på Östermalm) och jag har en pelare på höger och en bil på vänster. Jag är van att tränga mig in och fickparkera på gatan så jag har blivit en hejare på fickparkera. Men bilen till mitt vänster tyckte att han kunde slicka min linje så jag fick det onödigt tajt att komma in. Jag finlirade fram och tillbaka, speciellt för att inte komma åt hans bil. Jag lyckades, sedan ska jag vrida bort rumpan för att komma rakt – backa och sedan in rakt. Där och då hör jag; KKRRSSCHHHHHHHHH höger bakdörr…… Jag skriker och får panik, nej nej nej nej. I paniken fortsätter jag backa eftersom jag har en bil framför mig, en till vänster och pelaren höger. Där repar jag ännu mer. Det är materiella ting, jag vet men jag är så noga med min bil, mitt körkort och allt som har med trafiken att göra. Jag har en enormt respekt för trafiken och bor man i Stockholm så är det ett tufft klimat att köra i. Jag backar ut och kör rakt in igen, klar. Går ut och kollar på bilen och säger högt: ”Vad fan ska jag säga till A?”. Jag började nästan gråta, tar en bild och ringer A. Första meningen var inget pepp-talk direkt, haha men äsch – jag är inte skadad, jag har inte skadat någon annan utan repat min bil. Tur att man har försäkringar och det går att fixa lätt men just där och då slår hjärtat i 180 och man känner sig värdelös.

13.10

Det satte liksom standarden för min dag, all min energi och planering gick lös åt det. Men jag möttes av underbara kunder idag som fick mig att tänka på annat. Jag spenderade resten utav dagen med dom och vid 19.00 gick jag skamset ner i garaget och körde upp bilen. Nu är jag hemma och har lagat mat. Jag fann ett recept på ”Kyckling med Dragonsås” inne hos Elle Mat & Vin – ni måste testa det (HÄR). Jag tycker dragon i mat är det godaste som finns, den kära kryddan finner ni också i bearnaisesås – ÄLSKAR. Men det har släppts ett nytt avsnitt utav POWER, det ska jag se nu. Vi tar nya tag imorgon vänner, god natt.

Kommentarer

 1. Ann-Sofie

  CAROLINE: Tack för tipset med liggunderlag. Vårat garage är supertrångt så kan vara något för oss.

  Ps..är det någon mer som sänker musiken i bilen när en ska parkera för att se bättre? HAHAHA!

 2. Caroline

  Åh vad surt med bilen, jag gjorde samma tabbe med en ny bil när vi hade plats i parkeringsgarage.. efter det klädde jag in pelaren i ett gigantiskt liggunderlag utifall att jag skulle lyckas slicka den igen 🙈

  Superfint hår på din kund!!

  1. Elin Johansson

   Haha, vaaa? Alltså hur smart är inte du. Jag fattar inte varför dom inte klär in pelarna dirket? Dom fyller liksom ingen trevlig funktion mer än att folk kör in i dom. Det företaget skulle man öppnat. KRAM

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"