Elins livMy thoughts

La Ragazza – en smakupplevelse

Jacka: SAMSØE SAMSØE – Skor: Scorett – Klänning: Adoore – Väska: Chanel

Hej vänner!

Först och främst, tusen tack för all pepp, kärlek och reaktioner på mitt senaste inlägg. I morse när jag vaknade och såg alla mail, dm och kommentarer så blev jag helt varm inombords. Varje gång jag utrycker mina åsikter får jag alltid en klump i magen för jag vet aldrig riktigt hur det kommer bemötas. Men detta inlägg kände jag verkligen att det får gå som det går, det ska stå kvar till graven. Tusen tack verkligen, tacksam att ni är ni.

Men igår kväll bjöd Janne med mig på middag på en ”snart” nyöppnad italiensk restaurang i Gamla Stan som heter – La Ragazza. Restaurangen har inte öppnat än utan vissa fick ett bord för att provsmaka deras testmenyer inför den stora öppningen. Janne känner ju allt och alla så han fick ett bord och bjöd med mig.

Det fanns en meny till alla och här ser ni allt gott vi skulle få smaka på och denna gång var det fokus på fisk och grönsaker.

Det började med en dill-sorbet som jag var lite suspekt emot men jag ska poängtera direkt att det var ett av det godaste i smakupplevelse jag ätit. Blandningen med tomaterna, någon vinäger och det kalla blev helt underbart i munnen.

SÅHÄR BESKRIVER LA RAGAZZA MATEN SJÄVLA:

På La Ragazza möts modernitet och tradition från sydligare breddgrader i en ohämmad fusion färgad av vår gastronomiska själ. Vi lagar solig, aromatisk, hälsosam och färgglad mat med både moderna och traditionella tekniker. Säsongens mest exceptionella råvaror ligger till grund för denna soliga måltid.

Lokalen är liten, intim och otroligt romantisk tycker jag. Rejäla bord och stolar för att vara på en så pass liten yta.

Sedan kom det in flera mindre rätter, ALLT var gott – speciellt Ricottan med bönorna (den lilla gråa skålen).

Sedan kommer vi till den godaste rätten jag någonsin har ätit. Här mina vänner är parmesan-ravioli med svensk mozzarella, tomater tillsammans med en tomatbuljong som jag slickade upp. Den varma focaccia:n kunde jag skrivit en bok om hur den smakade. Jag blev måttligt arg att man bara fick EN ravioli, jag tog bara mindre och mindre tuggor för jag ville inte att den skulle ta slut. Jag hoppas till allt i världen att dom fortsätter med denna rätt och lägger till 10st ravioli till.

Vi fick även in fler rätter mellan här men raviolin tog över mitt liv. Det kom även in ost med någon typ av plommonröra mellan här men när någon ställer fram ost, då försvinner all typ av ”ska ta bild först”. Sist kom desserten, som var livets konstigaste kombination. Min mage vände sig lite och jag kunde inte äta upp den. Under var det bär, med BALSAMICO (fyfan), någon typ av glass och toppat med söt, vit tryffel. Där sprack min finsmakare i mig och jag längtade så mycket efter en McFlurry med daim och extra kolasås. Servicen var riktigt bra, mysigt ställe och all mat var riktigt god – minus desserten men annars kommer jag stå på låset när dom öppnar.

Mot 23 snåret knatade vi igenom gränderna för att åka hem. Mått, belåten och få spendera några timmar med Janne var mysigaste onsdagen på länge. Man tänker inte så mycket på Gamla Stan för det är den största turistfällan men mycket härliga restauranger finns det, helt klart.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"