HairHårfärgHårförlängning och löshår

Glöm inte att färga in Hairtalk

Hej vänner!

Jag har haft en otroligt skön och avkopplande helg. Sovmornar som dragit ut för länge och frukosten går över till lunch. Jag vet att många får panik när man sover för länge och ”missar” hela dagen men jag har aldrig känt den känslan, haha. Jag älskar att få slå på ljudlöst, lägga bort mobilen och känna – ”Jag får vakna när jag vill”FRIHET.

Men hur som, jag fotade upp lite bilder i fredags när jag hade en ny omsättning Hairtalk på min fina kund. Jag får ofta många dm:s varför mina kunder får så kallt hår och deras Hairtalk hår är gula från start. Well, det är ett enkelt svar: färga in löshåret så det passar håret.

Jag färgar in alla Hairtalk hår jag gör på mina kunder, inte dom svarta men allt från det uppåt. När jag sätter nytt set på en kund färgar jag först och sedan sätter i nytt hår. Jag vill inte spara in på önskemålen för att löshåret är gulare. Det viktigaste med löshår är att färgen passar in och att det klipps in ordentligt. Om jag inte skulle färga in löshåret hade jag inte kunnat göra mina kunder kalla, blonda i sig själv – det hade ju varit trist.

Här har vi Hairtalks egna färger för att använda på löshåret, Color Plus heter dom. Denna process kan bara din frisör göra så du måste be om det om inte frisören själv vill göra det. Jag ska sätta i ett blont hår och jag har redan färgat min kund en kall, blond färg – jag måste få det att matcha. Jag kommer använda:

 • Colorplus ”Silver”
 • Colorplus ”Red”
 • Colorplus ”Regular”
 • Silver ligger i en skål och regular/red i en skål.

Jag tar ut löshåret ut ur förpackningarna och tvättar upp dom med Hairtalks djuprengörande schampo. Vrider ur och börjar doppa.

Här ser ni före:
Jag kommer först doppa den i regular/red och sedan snabbt i silver.

Detta handlar om känsla: Man får träna sig fram hur mycket droppar du kan lägga i vattnet och hur länge du kan låta håret vara nere i vattnet.

Det sista jag gör är att doppa snabbt upp och ner i ”SILVER”. Sedan drar jag igenom balsam på håret och därefter sköljer ur med vatten.

Här ser ni skillnaden!!!!

Ibland färgar jag bara in vissa i silver och bara vissa i regular, man får utgå från kunden och vilken färg du gör på håret innan löshåret. Men jag la ett oöppnad paket ovanpå och jag tror man väljer dom kallare tonerna än håret från paketet – eller hur?!

Ofärgad och färgad.
Detta ska du som kund förvänta dig att frisören gör men jag har märkt att vissa inte färgar in och då är det svaret varför du inte får den kalla tonen. Denna process kan man också göra efter några omsättningar om håret blivit gulaktigt, speciellt efter sommaren. Då kan vi använda en ”remover” som tar bort alla beläggningar på Hairtalk håret för att sedan kunna färga in den kalla nyansen igen. Om man vill göra det sistnämnda så kostar den extra men in-färgning från början är en självklarhet kan jag tycka för bästa resultat. Det gäller även för brunetter, jag vill oftast ha en kallare/beige nyans på dom ljusa som jag blandar med bruna. Då måste jag färga in för att få det att passa hårfärgen jag gjort. Jag gör denna färgning-process när min kund sitter i färg så det tar ingen extra tid utöver den tid kunden har hos mig. Det gör en stor skillnad!!!

Kommentarer

 1. Denise

  Hej!
  Är själv frisör & jobbar med hairtalk. Färgar alltid också in håret innan insättning. Men aldrig vågat använda den ”Red” hur kommer det sig att du väljer den och sätter du in håret i blött eller torrt?
  Du är en enorm inspo och förebild för frisörvärlden!

 2. Mimmilainen

  Hur länge sitter nyanseringen kvar i fina kunders hår? Även om mina kunder använder sig av rätt produkter, så känns det som att det släpper direkt.
  Sen skulle jag väldigt gärna vilja veta vilken blandning du körde på med red och regular vid just denna blandning? Otroligt snyggt resultat!

  1. Elin Molimenti
   Elin Molimenti

   Hej!
   Jag körde det innan men på dessa blonda så tycker jag regular/red blir mer Pearl och ”klarare” i tonen än med brown. Man får liksom testa sig fram ❤️

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"