BeautyHairMy thoughts

Har jag en tvilling? Sluta som frisör? Föreläsare? Flytta?

Godmorgon vänner!

Vi går rakt in på det, jag bad er ställa lite frågor på Instagram i veckan och jag tänkte få ner en del i ett inlägg. Jag har massor att göra idag för att ikväll ska vi lämna hundarna för vi åker till Sunne för att gå på ett bröllop. Jag ska ha en helt underbar, grön klänning på mig och jag funderar på rakt bakåt- slickat hår med ett diadem – ska klura på det lite grann. Men vi kör igång:

HUR LÄNGE KOMMER DU JOBBA SOM FRISÖR? FÖR ALLTID ELLER NÅGRA ÅR TILL?
– Det är första gången jag får denna fråga, blev nästan lite paff när jag läste den. Jag har aldrig ens tänkt tanken på att inte jobba som frisör, det låter ju knäppt. Jag gick frisörgymnasiet, ville bli frisör redan i 7:an i högstadiet och jag blir 30 år nästa år. Jag har vuxit upp bakom stolen, det har varit min främsta inkomstkälla genom alla år, det ligger i mitt blod, i varenda cell hos mig och jag identifierar mig som frisör. Tanken att jobba bara med sociala medier ger mig ett obehag, aldrig. Jag älskar kombinationen, det har jag alltid gjort. Men, målet är att dra ner ännu en dag. Så drömmen hade varit att jobba två dagar på salongen i veckan och resterande med mina sociala medier och andra åtaganden. Sedan vet man aldrig i framtiden, jag har sagt: Så länge det är roligt och jag bibehåller den kvalité och utveckling jag gör – då fortsätter jag.

HUR LÅNG TID TAR TOTALT SLING AV UTVÄXT HELA HÅRET, NYANSERING OCH STYLING VANLIGTVIS FÖR DIG?
– Det är såklart väldigt olika men i snitt tar varje kund mig 3,5-4 timmar. Då får jag ligga på tempo såklart men där någonstans. Jag har 95% bara behandlingar, klipper inte killar (två st endast), har några uppsättningar Hairtalk då och då samt någon enstaka klippningar då och då. Men annars kör jag bara 3-4 kunder per dag, långa behandlingar.

HUR HAR DU GJORT FÖR ATT KOMMA DIT DU ÄR IDAG?
– En bred fråga, lite svår att svara på: helt konkrent. Jag har alltid kört mitt race, från att jag var barn. Jag ville bli frisör, då ska jag bli bäst också. Jag vill inte vara ”ordinary”, jag vill inte vara som alla andra, jag vill inte bli förknippad med någon annan – jag vill vara JAG. Jag ville inte bli stylist för det är alla andra, stå i en källare och hålla i en hårspray – NEJ. Jag vill inte stå på scen och visa andra hur man klipper i luften för att boosta sitt egna ego. Sedan att andra gör det: hatten av, men det är för att dom älskar det – inte jag. Jag vill inte in i ett fack, jag vill göra något för andra: ge folket hemma i stugorna ett helt flawless hår fast med en twist. Det är så tabu att säga:

  • Jag vill vara bäst
  • Jag vill vara bättre än alla andra
  • Jag vill tjäna pengar

Jag har fått förfrågan flera gånger genom åren att ”kom och bli en av oss, jobba med vårat team”. HELL NO – jag är inte ”Elin” på ******. JAG ÄR JAG. Om vi tar vilket land som helst, speciellt USA – där måste man ta för sig, visa framfötterna, armbåga sig fram och verkligen bli besatt utav framgång – för att lyckas. Det förutsätter självklart ATT man vill lyckas. Men här i Sverige ska allt vara ”nej men jag är inte bättre än dig”, ”nej men äsch – jag är okej”. Frisör-yrket är inte känt för att tjäna stora dollar på: varför inte tänkte jag? Om jag lyckas träna upp en kvalité som jag är värd och kan ta betalt för – varför inte?! Varför kan inte jag lägga upp en bussiens-kalkyl för hela året att jobba för som alla andra arbeten?! Nu ska jag egentligen avsluta denna fråga med att ursäkta mig, låta PK för att inte trampa någon på tårna men denna gång struntar jag i det. Man kommer ingenstans genom att sitta och klaga på andra människor – du blir varken bättre eller snyggare genom att säga att någon annan är dålig/ful/hybris/vem-tror-hon-att-du-är. Därför tror jag att jag lyckats, för att jag är den jag är och hela tiden fokusera på mina målsättningar. En klok person sa till mig en gång: ”Så länge du får massor med skit varje dag – då har du ju lyckats”. Mitt mål att egentligen att inspirera andra frisörer och småföretagare att lagra ett extra lager skinn och armbåga sig fram till framgång. Jag vill vända statusen på yrket!

JAG HAR FÅTT FÖR MIG ATT DU NÄMNT ATT DU HAR ETT TVILLINGSYSKON. STÄMMER DET?
HAHA, nej jag har inget tvillingsyskon. Jag har tre syskon samt mitt stjärntecken är tvilling, kanske där det har rört ihop sig?! 😅

SNÄLLA, KAN DU TIPSA OM DINA TRE BÄSTA SMINKPRODUKTER JUST NU?
Okej, för det första: SHIT vad svårt att bara välja tre – haha. Men okej, jag började fundera på det jag använder mest, det jag köper mer utav och det jag plockar med mig överallt.

1 HÄR – 2 HÄR *NC20- 3 HÄR

Jag var på ICA Maxi igår och handlade, märkte att min färg ”SAND” var slut hemma så den fick scannas in. Den sitter hela dagen, ni förstår inte hur bra den är. För det ynka priset, helt galet. Sedan har vi min concealer som är helt perfekt, jag har den färgen NC20 och kan inte sluta använda den. Sedan har vi ”Brow Pen” som verkligen är en storfavorit just nu, jag behöver typ bara den. Jag kan fylla i med pensel längst fram men annars, wow. Sedan en bubblare, kommer ni ihåg ansiktspaletten från NARS? Den finns nu på 20% och jag använder den VARJE DAG – hela ansiktet (HÄR-KLICK) . ETT MÅSTE – jag har den i färgen ”Hot Nights”.

OM DU SKULLE TIPSA OM EN ENDA SERIE FÖR TORRT HÅR, VILKEN?
– Som alla vet har alla människor olika hår, önskemål och användningsområden. Men om jag får säga en kombo som jag alltid tycker fungerar, oavsett vad…. så är det:
SCHAMPO (här)
BALSAM (här)

KAN INTE DU FÖRELÄSA/UTBILDA FÖR FRISÖRER?
– Vet ni, har fått den frågan så många gånger. Jag är livrädd, jag får hjärtklappning utav att ens svara på din fråga. Jag vill, tro mig. Men jag vill inte utbilda inom hår (än) utan i så fall tankesätt, marketing, sociala medier och business. Jag har fått en förfrågan att tala på en stor, STOR mässa nästa år. Jag har nästan tackat ja, eller jag vill men vågar inte. Har ni några peppande tips hur man blir av med denna rädsla?! Snacka kan jag ju, det är helt klart men steget att våga vara sig själv och få fram rätt – det är svårt.

JAG ÄR OCKSÅ FRÅN GÄVLE, KOMMER DU VILJA FLYTTA TILLBAKA NÅGONGÅNG?
– ALDRIG: eller man ska aldrig säga så men nej. Jag har krigat så mycket för att kunna leva och bo i Stockholm sedan jag flyttade hit som 19 åring. Jag älskar Stockholm, det är betydligt mer mitt hem än Gävle. Jag flyttade från Gävle när jag var 15 år för att gå frisörgymnasiet i Halmstad. Jag får lite panik på småstäder, alla känner alla och alla ska ha åsikter om alla på nära håll. Hade jag inte varit så hemmakär som jag är så hade jag velat bo i Paris eller New York. Jag älskar den amerikanska jobbkulturen eller den europeiska (nedåt) känslan som finns där.

VAD TYCKER A OM ATT DU JOBBAR INOM SOCIALA MEDIER?
– Han är mitt största fan, finns ingen som stöttar mig så mycket som han gör. Det hade inte spelat någon roll vad jag hade jobbat med, han är helt fantastisk. Knappt mina närmsta vänner är så upplyftande utav det jag gör, tyvärr. Vi är två personer som jobbar mot mål, är drivna och vill utvecklas – en perfekt kombination.

HAR DU NÅGRA TIPS PÅ HÖSTJACKOR? DU HAR SÅ BRA SMAK!
– Men åh, tack vad roligt att du tycker det. Jag är en person som är väldigt basic, bekväm och älskar hållbara kläder. Jag lägger gärna extra pengar på jackor, vinterskor, tjockare tröjor och byxor med bra passform.

1 HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR

Den beiga jackan köpte jag förra året och är en av mina absoluta favoriter. Den åker på även detta år och den är varm, lång och verkligen är en tiopoängare. Det finns också ett par höga boots som jag spanade in förra veckan, gahhhhh dom är så snygga – avgör själva (HÄR). Jag älskar mörkgrönt, speciellt i tjocktröjor eller jackor. Jag vill klicka hem den men jag har enormt mycket jackor, känns inte helt rätt att konsumera ännu en till. Såg även på hemsidan att det fanns en mörkblå (klick), ”Limited Online” – den var också goals. Tänk på att gå upp en storlek så du får plats med tjocktröjor!

VAD ÄR DU SVAG FÖR (när det kommer till skönhet)?
– Menar du något jag köper som kanske är för dyrt? Om så är fallet så är jag enormt svag för dyr makeup, ögon/face paletter och onödigt dyra serum. När man arbetar med det jag gör får jag mycket pressprover men jag ska vara ärlig med att säga att jag handlar mer själv. Det finns vissa märken som jag är extra svag för, t.ex märket Hourglass.

1 – HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR – 4 HÄR

Jag såg att dom kommit ut med ett nytt serum (&primer) i ett, seriöst – gaah. Den innehåller t.ex 28 vårdande ämnen, en perfekt bas. Men för en prislapp på 729 kr, hade jag velat klicka hem den? JA! Sedan har vi en foundation som jag måste ha, denna (klick) – blir vår för 659 kr. Jag får glatt öppna plånboken för primern och löspudret, finns inget bättre men det är en enorm svaghet jag har. Om någon annan vill dela besattheten med mig så kan ni ju skriva om ni får för er att testa innan mig. Annars kan jag handla hårborstar som det inte fanns något stopp. Det behöver verkligen inte vara dyra men i långa loppet kanske man inte behöver fem nya borstar i månaden, mina favoriter kommer (härifrån).

TAR DU ÅT DIG NÄR FOLK SKRIVER DUMMA SAKER TILL DIG? TÄNKTE PÅ INNE PÅ BLOGGBEVAKNING?
– Klart jag gör, vem skulle inte göra det?! Jag tar oftast illa vid mig för stunden, pratar igenom allt med A och sedan nästa dag har jag släppt det. Är det någonting som jag avskyr så är det när människor ljuger, kommer med osanningar eller medvetet vill hitta på en story för att skada en annan människa. Jag vill vara cool och säga ”Äsch, jag bryr mig inte” men för mig är det viktigt hur ni känner för mig – det är ju er jag bloggar för. Sedan behöver inte alla tycka som mig, såklart men det kan påpekas utan osanningar och elakheter. Jag ser skitsnack som tändvätska för att bli ännu starkare, bättre och någonting bra måste jag göra om människor orkar hata mig?!

Bloggbevakning, förlåt men den bloggen är otroligt vidrig och att bara gå in i ett kommentarsfält där får mig att tappa tron på vänlighet och respekt. Alla inlägg är uppbyggda på ett sätt och jag brukar jämföra det med att kasta mat till hyenorna. Inlägg skrivs om en influenser, inväntar sedan att hyenorna ska fylla kommentarsfälten. Det som skrämmer mig ännu mer att det är en av Sveriges största bloggar – detta med GIRLPOWER och att vi tjejer ska backa varandra – BULLSH*T. Mobbning är fruktansvärt och det är precis det som Bloggbevakning driver fram, människors värsta sidor och respekten för andra människor är totalt borta.

Tusen tack alla frågor, jag spar resterande för svar längre fram. Hoppas ni får en underbar fredag ❤️

Kommentarer

  1. Sandra

    Älskar dina svar. Det är så tråkigt med att det fortfarande finns så mycket jantelag kvar i vårt samhälle, älskar när folk vågar gå sin egen väg. Alla vill vi olika saker i livet, jobb osv och det är väl underbart, man ska glädjas åt varandra och inte trycka ned. Fortsätt vara grym på ditt jobb 👊

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"