BeautyHairMy thoughts

Hektisk vecka

Hej fina vänner!

Bloggen och mina sociala medier har verkligen fått lida denna vecka. Den främsta anledningen är att jag håller på att jobba intensivt med ett nytt projekt som tar större delen av min tid. Sedan står jag på salongen 10h, åka fram/tillbaka samt allt annat jag yrar runt med. Det är svårt att vara 100% närvarande i fler olika saker samtidigt, till slut osar bara mina tankar runt runt. Men vad har jag egentligen sysslat med i veckan:

I tisdags var jag och gästade Hairtalks podden – en podd om hårbranschen. Dom tar upp allt ifrån innehåll i produkter, träffar intressanta personer, pratar om ekonomi, kundservice, koncept, framtiden etc etc. Jag blev riktigt glad över att bli inbjuden och jag hoppas avsnittet blir bra, tror det kommer ut nästa vecka. Efter podden satt jag i telefonmöten hela dagen, blev helt tjock i huvudet – haha. Jag håller som sagt på med en ny grej som jag hoppas ni får ta del utav i november, jag tycker detta är roligt.

Jag besökte även Presskontakterna för en update om nyheterna som kommer i höst. Jag älskar hösten, men verkligen. Jag sprang mellan kund för att hinna mysa med Cornelia och kika in nyheterna. Kvinnan levererade även kaffet till dörren, det är kärlek det.

Stora favoriten är: *trumvirvel – En ny palett från Anastasia (klick). När jag såg den röda skuggan satt jag nästan skummet från kaffet i fel strupe. Vill verkligen testa en sminkning med er: tillsammans med denna palett.

Denna visade jag er på instagram och NI MÅSTE TESTA DEN. Medium till full täckning, något mer mjukgörande om ni förstår. Lägger sig perfekt från huden och denna nyheter var en av dom som jag verkligen hade hopp på. Att ta fram flytande smink är en utmaning och perfektionen måste vara on top. Jag använder 210N och den la sig som ett andra skinn, TESTA – ni hittar den HÄR (klick).

Sedan har vi ett nytt setting powder som jag också hunnit testa. Dom finns i ”Banana”, ”Vanilla”, ”Light Translucent” och ”Deep Peach”. Jag har Vanilla och passade perfekt, inget ovanligt på något vis men riktigt bra. Ni kan kika in den HÄR (klick).

Haha, ja sedan fick jag ett ryck och ville sälja vår älskade ”MR BIG” soffa och jag trodde det skulle bli svårt. En speciell färg och en hög prislapp, Blocket brukar inte vara stället att sälja på då. Men såhär: den soffan passade perfekt i lägenheten och när vi flyttade till huset kändes det bara fel. Huset är väldigt jordnära och en blå, maffig sammetssoffa blev bara fel. Så jag fick iväg den, kändes lite motigt men helt rätt beslut. Vi tog upp en utav två soffor från nedervåningen så länge men med senare eftertanke så gillar jag det. Tänkte köpa till en divan och två fåtöljer så man fyller upp lite, det blev lite tomt när en nästan fem meters soffa försvann.

FÖRE/EFTER

Jag har flängt på möten och sedan stått på salongen hela dagarna. Gjort underverk på fusk-slingade hår och haft underbara kunder i vanlig ordning. I morse hade jag en läkartid för att börja en utredning på min mage. Som jag trodde så kom IBS upp och jag ska börja utredas för det, jag ska träffa dietister och göra massor med prover. Det känns bra att äntligen börja ta tag i detta skit som jag haft problem med såååååååå många år.

ANNARS har vi bröllopsdag idag, men vi tar det senare idag. Nu måste jag fortsätta jobba på här för ikväll ska jag stänga av allt och bara umgås med min älskade man. Hoppas ni haft en härlig vecka och glad över att det är fredag. Stor kram på er ❤️

Kommentarer

 1. Bea

  Hej Elin! Hörde i en podd om Living proofs Color care wipped glaze och kände direkt att det här lät ju som en SUCCÉ!! Känns så jobbigt att behöva hålla på med inpackningar vid varje dusch för att hålla håret kallt. Men har ingen produkt i mitt hår utan ditt godkännande, är detta något du testat? Eller tror du att det är något att ha? Tack för en fantastisk blogg!

 2. Matilda

  Hej! Har en liten fråga. Använder GHDs plattång och har gjort det i många år nu. Men jag upplever att plattången blir sämre efter att ha använt den några år. Hur länge håller sig plattänger? Tänker ifall jag inbillar mig eller om det är värt att investera i en ny.

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Hej Matilda!

   Det beror helt på hur många ”några år” är? 🙂 Klart dom nyare är bättre tekniskt men jag har fortfarande plattänger som är över 5 år gamla och fungerar bra. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag använder dom nyare hellre. Man får kunna efter men tre år kanske är en bra riktlinje att gå efter? Vissa kör med 7-8 år gamla tänger, funkar dom – fine. Men personligen tycker jag mer om nyare tänger. Kram Elin

 3. Helena

  Efter att du skrev om dina magproblem, som jag kände igen mig i, fick jag en spark i baken och bokade läkartid samt tid hos dietist. Har nu ätit enligt Fodmap i ca tre veckor och jag är sååå mycket bättre. Misstänkte själv IBS men kände att jag behövde hjälp att styra upp det. Har trott att gluten har varit ett problem också men lyckligtvis verkar det inte vara så, det funkar nu när jag så gott det går utesluter lök, vitlök (svårt!!), åpplen, mango (svårt!) och avocado (svårt det med). Härligt ändå att slippa känna sig som en uppsvullen gris med ständig magsmärta! 🙂

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Men vad glad jag blir för din skull. Jag måste förmodligen börja med det också ☺️ Men roligt att höra att det funkar för dig och framförallt: att du mår bättre ❤️

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"