Hair

SÅHÄR FÅR DU BORT SOV-VIRVLEN I HÅRET. ÄNDRA HÅRETS RIKTNING!

Hej vänner!

Det är fredag, HUR mysigt? Nej men fredagar är dom bästa, Idol och tacos – kan inte bli mer svenskt än det. Jag krigar på med jobbet hemma och nu börjar jag känna ett lugn och inatt sov jag helt fantastiskt skönt. Det var längesen jag kunde slappna av och sova hela natten utan att vakna i panik troendes att jag missat alarmet. Gud vad det är viktigt att lära känna sig själv: att inte se ett break som en svaghet utan en första hjälpen innan det är försent. Det är förvisso inte så att jag ligger på latsidan men att kombinera flera jobb är tufft, inte minst psykiskt.

Men vänner, åh – nu ska jag lära er en sak som jag tror ALLA kämpar med på morgonen: SOV VIRVLEN. Jag tvättar alltid håret på kvällen, fönar det torrt och sedan går och lägger mig. Jag har en tendens att hamna i ryggläge så min virvel har karaoke tills morgonen är kommen. Jag har ett knep som alltid fungerar och jag ska guida er igenom varför.

VAD ANVÄNDER JAG?

DET FINNS TRE ALTERNATIV TILL DETTA OCH DET ÄR:
1. Dyson Airwrap Styler Complete (HÄR):
– Jag har stora paketet och då kommer det med två varmluftsborstar som är utformade som paddelborstar – fast som blåser/suger in håret. Det är en stor skillnad på VÄRME-borste och VARMLUFTS-borste. Du ska alltid ha en variant som blåser, ej bara bli varm.

2. Andra alternativ är en vanlig fön (TIPS)*20% och en paddelborste (TIPS). Den variant som jag alltid använd mig utav innan Dyson kom in i bilden. Det är superenkelt, jag lovar.

3. Tredje och det alternativ som ger virveln en käftsmäll och volym är en varmluftsborste (HÄR). Jag har gjort en video (klick-inlägg) på hur ni får salongsfönat hår och den är riktigt prisvärd och ni måste ha denna hemma.

I Dyson’s kit finns även en liten fön: så ibland kör jag fönen och en borste bara – vilket man har hemma.

För att kunna ändra hårets form eller riktning måste man bryta bindningarna och göra håret blött. Det kommer ALDRIG, ALDRIG & ALDRIG gå att ändra hårets riktning från torrt hår. Hur mycket du än plattar, borstar eller tuperar så kommer det aldrig gå. Har håret formats till en viss form under natten kommer det vara så tills du tvättar håret igen – en väldigt viktig punkt att ha med sig.

ÄNDRA FORM —-> torrt – vatten – borste – värme

1 Jag börjar med att ta vatten och massera in i virveln. Vissa gånger blöter jag en borste och sedan borstar in vattnet. Men denna gång hade jag en fet virvel så in och massera in vattnet.

2. Sedan tar jag en paddeborste och borstar hårt åt olika håll för att lösa upp bindningarna. Jag zick-zackar åt alla håll för att se till att virveln löses upp. Inga produkter, bara vatten och borste. Det är viktigt att vattnet kommer in i hårbotten.

Här kan ni se att håret börjar följa min riktning!

3 Sedan kommer den roliga biten – forma om. Jag tar upp fön/borste eller bara denna varmluftsborste och gör exakt samma rörelser som med paddelborsten när håret var blött. Jag drar åt olika håll, zick-zackar mig fram och hade jag varmluftsborsten (alt 3) kunde jag börja forma volym här också. Det viktiga är att håret blir helt torrt och att du inte bara drar nedåt utan åt sidan, lyft håret (upp) samt zick-zackar. Det spelar ingen roll hur stor, hur många virvlar du sitter inne med – du får bort dom genom detta knep. Låt inte en satans virvel begränsa dig, aldrig.

KLART!

Här ifrån kan jag börja styla håret på riktigt, locka/platta/volymföna – vad jag vill. Men jag fixar alltid virveln först. Har ni virvlar framme i pannan? Gör på exakt samma sätt då. Gnugga in vatten, ta fönen/borste och dra åt alla håll från roten så blir du av med den också. Detta tar mig två minuter på morgonen, det kanske ser mer avancerat ut nu när jag staplar upp det såhär. Men det är ett superbra knep och du behöver inga produkter utan luft och vatten. Allt handlar om att du ska vara chef över ditt hår, har du bestämt dig för att virveln ska väck – var bestämd när du gör det. Inget fjösande utan zick-zacka på tills den är torr och borta. Du gör på samma sätt om du vill byta bena, ha backslick eller sätta upp håret. LYCKA TILL!

Kommentarer

 1. Wilhelmina

  Du som är så bra med hot tools, vilken varmluftsborste skulle man borda investera i, denna från BaByliss eller den social media hypade Revlon pro collection salon one-step hair dryer and volumizer? Vilken skulle du säga är bättre köp? Är så osäker va ja ska köpa 🙃 kram!

 2. Sara

  Men åh så bra, tack snälla du för ett tips jag inte visste jag behövde! 🙈 Har stört mig på min virvel men inte tänkt att jag ens kan göra något åt det pga att jag försökt styla det torrt som du skriver. 🙏🏾

  Jag har även ett annat problem som jag tror många lider av i stundande vintertider: mitt hår är så STRIPIGT! Inte fett, bara ”delat” liksom. Som om jag sköljt ur balsamet dåligt, bara det att det är stripigt hela vägen upp i botten och jag använder bara balsam i yttersta topparna. Jag har egentligen medeltjockt hår men tappat en del senaste åren pga stress, kan det vara det som även påverkat hårkvalitén?
  HJÄLP finns det något jag kan göra åt detta 😢

 3. Annie

  Att fixa virveln är verkligen mitt life hack för att kunna gå längre mellan tvättarna. Dock brukar jag ta den sektionen där virveln ingår, tvätta hela den hårbiten med schampoo (i vår bidé oftast men handfat funkar med) och sedan styla om med rundborste som jag gör på nytvättat hår. Ibland passar jag även på att tvätta polisongerna, tycker mitt hår blir smutsigt där först. Gör jag denna process, fönar och stylar om med locktång kan jag vänta minst två dagar till med hårtvätt. Om jag har nytvättat hår och ska gå och lägga mig tycker jag det hjälper att tupera botten vid virveln innan läggdags för att undvika att virveln blir framträdande pga sömn.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"