Hair

Dags för en ny frisyr? Shaggy trenden

Hej vänner!

Hur mår ni denna söndag? Jag vaknade utav regnet piskades på fönstren så vi låg och drog oss länge innan kaffebryggaren gick på. Men imorgon börjar en ny vecka och jag satt på Pinterest, den sidan som scrollandet blir ohälsosamt – ni vet. Jag har även sett en ny trend på Instagram där ”Shaggy” frisyren (AKA) den sexiga frisyren är tillbaka i en ny tappning. När det kommer till frisyrer så ska klippningen alltid vara grunden men 80% utav det man ser på en bild är stylingen. Jag brukar alltid informera detta när kund kommer med en viss frisyr på bild: är du redo att köpa en ny tång och föna luggen varje morgon för att få till det liknade så?! Där får man prata sig fram vad som passar kunden bäst men man måste tänka att stylingen är A&O.

Det är en speciell frisyr det det främst handlar om uppklippning/urklippning, tunnare toppar och frampartiet (luggen) är den viktigaste delen. Det man kan se är nästan allt hår fram uppklippt och halsen, hakan och kindbenen träder fram snyggt. Här handlar det inte bara att klippa toppar och sedan lite uppklippt utan det är en teknik som måste låta löpa linan ut. Jag fann ett superbra klipp på YouTube som jag tycker alla borde kolla in, så snyggt klippt och fungerar på samma sätt oavsett hur långt/tjockt hår du har.

Det jag älskar med frisyren är att den funkar på dom kortaste håret till dom längsta. Det går att skräddasy exakt vad som passar kunden och dess hår. Luggen är huvudnumret och många varierar längden i mitten på pannan och sedan blir det längre och längre längs ansiktet nedåt.

VAD BEHÖVER DU?

Förutom en grym klippning behöver du rätt verktyg för att få till den stripiga känslan. Egentligen ska känslan vara ”ovårdad” men som ni vet: allt som ser enkelt ut ligger det egentligen en hel del jobb bakom. Kolla på mig, jag lägger 4h på en kund’s hår för att det ska det naturligt ut. Det är helt beroende på vilken längd ut har på håret. Jag skulle välja en kon-formad tång och börja högt upp mot huvudet och lämna en tredjedel av håret topp utanför. Alternativ två är att locka håret med en stor vanlig locktång. Ta stora delar blandat med mindre, även här lämna toppen utanför.

Sedan kommer vi till produkter: less is more. Jag skulle spraya en texturspray in i håret, ta texturkräm på fingertopparna och massera in i topparna så du skapar den där stripiga känslan. Avsluta med waxspray – kommer bli så snyggt. Så spring till frisören och skapa den hetaste frisyren just nu – GET YOUR SHAGGY SEXY LOOK!

Kommentarer

 1. Lina

  Haha äntligen! Jag gick till min frisör i våras och hade pinnat exakt samma bilder på hår. Tänkte att det förmodligen var det mest otrendiga valet av frisyr men jag visste att det skulle passa mig. Jag har megatjockt hår som är rakt framtill och lockigt baktill så det blir en lättskött frisyr för mig, behöver bara styla halva håret lite slarvigt så ser det bra ut.

  1. Elin Molimenti
   Elin Molimenti

   Haha, nej – detta är det trendigaste just nu 🙂 Så roligt att du funnit något som passar dig och att du gillar det. KRAM

 2. A

  Tycker det ser jättesnyggt ut på page, mellanlångt och långt hår! Kan definitivt tänka mig en sådan lugg 🙂 Den frisyren i videon är jag inte så förtjust i 🙂

 3. Annie

  Ska bli väldigt intressant att se om en sådan här trend slår! Tycker det ser jättefint ut på bild men får verkligen rysningar av att tänka på att klippa upp och ur håret så som på videon. Minns liknande trend från 00-talet (dock annan styling) och att det tog år att spara ut.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"