Hair

SÅ RÄDDAR DU DITT SKADADE HÅR MED EN HEMMAKUR

Hej vänner!

Som ni vet så har jag tipsat mycket om kokosolja och fördelarna att behandla hår och hårbotten med det. I det stora hela handlar ett välmående hår om att återfukta och konstant ge håret liv igen. Vi utsätter håret för påfrestningar hela tiden och vi har aldrig stylat våra hår mer än vad vi gör nu. Vi har också blivit betydligt bättre på att vårda håret med passande produkter. Dessvärre så innehåller i stort sätt alla hårvårdsprodukter silikoner och andra konstgjorda ämnen som ska ge en viss känsla på håret. Det är verkligen inget fel på det men ibland kan jag känna att huskurer gör underverk för oss. Det började i somras när jag hade bränt mig i solen, jag hade ingen passande aftersun så jag smörjde in hela kroppen med kokosolja innan jag gick och la mig. Dagen efter var det som min hy aldrig blivit bränd och känslan av mjukhet kunde ingen bodylotion ge mig. Jag har masserat in kokosolja i hårbotten några vintrar tidigare och det är som sagt: det enda som hjälper för min torra hårbotten.

Kokosolja är nyckeln till en långvarig hårfärg pågrund utav dess proteiner som den innehåller – precis vad ett färgat hår behöver. Den innehåller bland annat laurinsyra som främjar hårrötterna för en bättre tillväxt samt motverkar mjällbildning. Jag brukar använda oljan bara som den är men på sista tiden har jag gjort en dunderblanding.

RECEPT: BOOSTA ÅTERFUKTNINGEN

Du behöver:
– Kokosolja
– Ett ägg
– Honung

Jag börjar med att lägga en stor mängd kokosolja i en skål och värma några sekunder i micron. Sedan knäcker jag ägget och sist honung. Hur mycket av varje är lite utifrån hur mycket hår du har, man får gå på känsla. Blanda ihop allt ordentligt och applicera i handdukstokat hår. Jag brukar peela hårbotten först: (TIPS) – sedan ut ur duschen och handdukstorka. Jag har ju Hairtalk och jag tar liksom risken att något fäste kan släppa men jag försöker inte gnugga in där jag har fästen. Annars delar du upp, masserar in sektion efter sektion i hårbotten samt ut på längderna. Använd en wetbrush (tips) eller en bred kam (tips) för att få allt jämt. Fläta och vandra runt 1-1,5h – sedan tvättar jag ut allt ordentligt. Jag brukar schamponera (TIPS) tre gånger på raken och avsluta med balsam.

ULTRA BOOST FÖR SKADAT HÅR

Den vanligaste kuren jag brukar göra samt det alternativ som är enklast. Jag masserar in ren kokosolja (uppvärmd) som den är i hårbotten och ut på längderna. Jag sover med kalaset och sedan tvättar håret på morgonen. Jag har nu även tvingat A att göra samma kur som mig för killarna måste bli bättre på att vårda deras hår. Eftersom kokosolja har den påverkan den har för hårväxten så tror jag att A har fattat att: Ska han ha kvar sin hästman till hår under livets gång så får han låta mig massera in kokosolja i hans hår.

Jag har läst någonstans att äppelcidervinäger ska vara riktigt bra också, att blanda kokosolja och äppelcidervinäger – blir nästa grej att testa. Har ni som mig: riktigt torr och kliande hårbotten under vintern så rekommenderar jag verkligen att testa en hemmakur. Jag gör kuren två gånger i månaden, varannan vecka. Viktigt att tvätta håret ordentligt efteråt samt massera in oljan ordentligt så du får upp blodcirkulationen i hårbotten. Annars en riktigt bra kärleksförklaring till ditt hår då och då ❤️

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"