Före och efterHair

VECKANS MAKEOVERS – en vänlig påminnelse

FÖRE/EFTER

Hej finaste ni!

Hur mår ni? Hur har veckan varit? Dagarna på salongen är som en dvala för mig – ni vet. Igår checkade jag in strax efter 08.00 och satte mig i bilen strax innan 20.00 – var helt död igår kväll. Men veckan har varit jättebra och man kommer in i kaoset på en gång. Tror kanske inte 1,5 vecka är något längre avkopplings recept men det hjälpte mig otroligt mycket. Jag har också haft underbara kunder hela veckan, som vanligt nuförtiden. Majoriteten av kunderna denna vecka har inte varit hos mig på över 6 månader och det märktes kan jag lova. Anledningen till min sena utcheckning från salongen igår var att jag spenderade all tid med denna härliga kund (ovan). Asiatiska hår är dom svåraste, tro mig. När dessa kunder vill bli ljusare tar det trippelt mycket längre tid att nå resultat. Hon kom som nykund i början på året och jag håller på att göra henne ljusare. Första gången hon kom hade hon flera olika färger i håret, det var fläckigt och prio för mig var att försöka få ett jämnade utgångsläge. Det brukar alltid vara det första jag gör för att det ska bli enklare för mig sedan att bygga den hårfärg kunden vill ha. Jag vill såklart också att kundens hår ska bibehålla en bra hårkvalité för att i slutändan: få ett fantastiskt hår.

Jag kämpade, shit: mina fingrar krampade när jag hade lagt alla miljoner foliepaket och halva blekningen var på mina kläder. Jag infärgade sedan allt – botten – mellanparti – längder och sedan en ”on top” färg på allt. Även fast färgen inte är helt perfekt än, behöver nog två gånger till så blev det verkligen fint. Min kund, hon är så mysig och tillmötesgående och litar på att jag gör allt i min makt för att i slutändan få det resultat hon vill ha.

1 HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR – 4 HÄR – 5 HÄR

VIKTIGT!
Jag vill verkligen påminna er hur viktigt det är att använda färgbevarande produkter om ni färgar håret. Nu för tiden innehåller dom flesta schampon och balsam färgbevarande ämnen men jag har på sista tiden älskat att använda färgbevarande hårvård rakt igenom. Håret får en helt annan lyster, glans och jag märker skillnad på min färg. Jag använder rätt mycket silverschampo och dessa produkter gör håret något matt och att boosta med färgbevarande produkter gör allt så mycket bättre. SYSTEM har en glansgivande spray (nr.5) som ger håret sjukt med lyster – ni måste testa den. Jag tog även med inpackningen, vore taskigt att lämna den utanför för den är magisk. Hela ”Color” serien från SYSTEM är ett givet val, för er som inte testat ett schampo/balsam från SYSTEM – gör det. Det är en viss känsla, jag förstår varför produkterna ligger lite dyrare – ni som har testat vet vad jag menar. Vill ni kika in hela färg-serien, klicka in (HÄR). Living Proof har även sina color-safe produkter, lika så Redken – heta tips här hörrnii.

FÖRE/EFTER

Även här kom en kund tillbaka efter flera, flera månader och jag var tvungen att börja om helt – så som att hon var en ny kund. Jag renoverade hela barret och skickade en lista på produkter som hon ska kämpa med hemma – speciellt SYSTEM – Color Safe som jag skrev om ovan.

Fick även piffa till denna fina tjej inför julen, kan inte få nog på beiga blonda hår. Riktigt pangnöjd är jag med veckans jobb och helgen väntar faktiskt ännu mer jobb. Jag ska fota och spela in material för mitt projekt som ska lanseras denna månad – HUR TAGGAT?! Jag har köpt en helt ny studio som jag lagt halva dagen på att installera i mitt kontor. Det är allt eller inget, det går knappt att gå in i rummet men fasen vilket content jag kommer kunna skapa.

Annars inväntar jag A för Idol och charkbricka till middag – ska också unna mig ett glas rött vin. Hoppas ni får en underbar fredagskväll ❤️

Kommentarer

  1. Frida

    Hej Elin! En dröm vore verkligen om du kunde skriva ett inlägg om färgtips/frisyrtips på korta pixiefrisyrer. Vad man ska tänka på och hur man får en snyggt resultat. Tack för en grym blogg!!

  2. Marie

    Skulle du kunna tipsa om produkter som funkar med Hairtalk? Allt ifrån schampo till hårolja.
    Jag har testat deras egna produkter men jag fixar dom inte, jag tycker dom luktar illa och mitt eget hår och hårbotten blir katastrofalt dåligt.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"