Beautyhudvård

MIN HUDVÅRDS RUTIN

Hej mina vänner!

Hur mår ni? Håll i hatten, en vecka försent men som man alltid säger:
– den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge.

Jag har haft en riktigt hektisk vecka och nu sitter jag ner i soffan för första gången och får klinka på datorn. Jag får väldigt ofta frågor om min hud och hudvård så därför ville jag ha tid i lugn och ro att tipsa er om detta. Som ni kanske vet är jag rätt envis när det kommer till hudvård. Jag vill gärna inte ändra, byta ut eller våga testa andra alternativ för jag tror att min hud kommer reagera negativt – eftersom den är riktigt bra just nu. Jag har turen att ha väldigt bra hy, alltid haft. Jag tvättade mig med tvål och vatten hela min ungdom tills jag hade råd att köpa bättre hudvård, eller få mer förståelse hur viktigt det är. Jag smörjde in mig med Nivea-burken och aldrig haft problem så därför tror jag inte att jag brydde mig så mycket.

Men nu är jag äldre och under alla år har jag använt två märken som mest – IS Clinical samt Skinceuticals. Båda dessa märken har jag fått skräddarsydda för mig från ”Cosmetic & Surgery Aleris Plastikkirurgi” där jag även gör min botox, filler mm. Jag har varit helt fast och inte vågat mig på något annat. Men senaste året har jag börjat mig på andra komplement för jag märkt fördelarna.

(f.v) 1 HÄR2 HÄR3 HÄR

Vi börjar med det viktigaste för mig: tvätta bort sminket och rengöra huden. Jag sminkar mig varje dag, i alla fall när jag jobbar på salongen. Jag har så länge jag kan minnas alltid varit extremt noga med att alltid tvätta bort sminket på kvällen, jag kan nog säga med allt jag äger att jag ALDRIG somnat med smink. Det har inte spelat något roll hur full jag varit så har jag alltid rafsat av mig sminket. Dessa tre är mina vapendragare och mitt senaste tillskott är från Elixir (klick). Den är så grymt bra och tar bort ALLT smink från första massagen. Det står att den bara tar bort ”lätt ögonmakeup” men den får med sig den tuffast eyelinern – BÄSTA. Den i mitten från SkinCeuticals (klick) är i mer gel form och jag upplever denna som drygast och gör mig renast. Men jag har märkt att dessa tre utgör den bästa kombinationen.

HÄR (klick)

Nästa steg; nu kommer det bästa ansiktsvattnet jag testat: stor och drygt är det också. Den är på hela 400ml och ni ser ju, snart är det slut. Men jag köpte denna för längesedan. Jag älskar denna och kan varmt rekommendera. Lägger på en pads morgon och kväll efter rengöring och där får jag bort resterna som inte kom av från rengöringen.

1 HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR – 4 HÄR

Serum är den bästa biten: SERUM. Just dessa små rackare är mina favoriter och har den där lyxiga känslan i sig. Jag delar upp serum på dagar och morg/kväll och jag spaltar upp det här:

MÅNDAG: Morgon (ettan)Kväll (tvåan)
TISDAG: Morgon (trean)Kväll (fyran)
ONSDAG: Morgon (ettan) Kväll (tvåan)
TORSDAG: Morgon (fyran) Kväll (trean)
FREDAG: Morgon (ettan)Kväll (fyran)
LÖRDAG: Morgon (trean)Kväll (tvåan)
SÖNDAG: Morgon (trean) Kväll (fyran)

Den som ger den absolut finaste lystern är Biotherm ”life plankton” (fyran). Den brukar jag oftast ha på morgonen då sminket får den där fina glowet. Grunden för att sminket ska sitta fint är att huden under mår bra och just trean är mitt bästa tips för den där silkeslena finishen under sminket. Sedan har vi Skin Regimen som är min räddning nu på vintern: har man torr hud så kommer ni för detta serum. Ibland kan jag få torra fläckar runt munnen och en kur med detta serum i en vecka så är dom som bortblåst. Den svider i plånboken men jag har lärt mig att allt som gör ont och är dyrt – fungerar. Alla dessa fyller sin funktion och jag skulle inte klara mig utan dom.

1 HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR

En ny sak jag har börjat med är pads, wow vilken uppfinning. Tvåan (klick) använder jag en gång i veckan, på morgonen efter ansiktsvattnet. Känslan är kall, extrem uppfriskande och ger huden är fuktbomb utav dess like. Jag är extremt glad i dessa pads – ni anar inte. Sedan använder jag Trean (klick) en gång i veckan, oftast söndagar. Jag peelar inte huden med kräm utan dessa är min rutin för att avlägsna döda hudceller, motverka porer och verkligen få bort underliggande skit. Jag har sällan finnar, kan poppa upp några per år men jag tror att dessa pads har med saken att göra. Den innehåller 10% Glykolsyra och nu när jag använt dessa ett tag ska jag gå upp i styrka – min hud har vant sig.

Sedan en gång i veckan (på kvällen) använder jag den skönaste natt-masken jag någonsin har använt (ettan). Den innehåller glukanolaktion och alfa-glukan jäst som har en avgiftande effekt och på morgonen när jag tvättar ansiktet tänker jag bara – WOW. Den tar bort skadade hudceller, syra som har en lätt pejlande effekt och återfuktar in i perfektion.

Dom är små tunna pads som man sveper över ansiktet, helt underbar känsla!

1 HÄR – 2 HÄR

Jag kör det enkelt: jag har två krämer som jag använder morgon och kväll. Jag varvar ”Biotherm Aquasource Cream – Dry Skin” samt SkinCeuticals ”Triple Lipid Restore”. Jag varvar dessa, ingen speciell på morgonen/kvällen utan vissa dagar gör jag ena på morgonen och ena på kvällen. Oftast blir det Biotherm på kvällen för den återfuktar något enormt.

Sådär ser det ut helt enkelt och det kanske blir rörigt med allt när jag staplar upp det men man får finna sina favoriter och vad som passar för en själv helt enkelt. Ni kan klicka på varje för att se vad dom gör specifikt annat hade detta inlägg blivit en bok. Jag är rätt dålig på masker och andra kurer, jag gör helst dessa hos klinik. Men också för att jag tycker att den hudvård jag har är så pass bra och får in allt jag behöver. Min hud har aldrig varit så bra som den är nu och produkterna fungerar verkligen. Hoppas ni fick lite inspiration och nya stjärnskott som kan hjälpa er.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"