BeautyHair

NI HAR FRÅGAT: jag svarar

Hej vänner!

Hur har helgen varit? Jag har sovit, ätit gott och jobbat framför datorn. Hela min fredag gick ju bort till att åka till Jönköping så jag missade en hel admin-arbetsdag. På ett sätt vill jag bara att detta år ska ta slut för det har verkligen varit ”knegarens-år” för mig – fasen vad jag har jobbat. Jag har haft ”semester” från både frisör och blogg i en vecka – EN VECKA på hela året. Det var när vi var i Italien och jag lät bloggen vara i en vecka, aldrig hänt. Jag känner mig som envighets-maskin och ibland kan jag skratta åt mig själv och undra vad fan jag håller på med?! Att min kropp/knopp inte ger mig en käftsmäll eller något. Men jag har knegat sedan mitt första extrajobb på Max Hamburgare när jag var 14 år. Jag tror jag är den personen bara: jag passar inte till något annat. Jag drivs inte av pengar utan av nyfikenhet och att göra något jag tycker om – den kicken går inte att köpas för pengar.

Men hur som haver: jag tänkte svara på frågor jag fått på senaste tiden. Längesedan jag gav er full fokus och jag är till för att hjälpa er: i den mån jag hinner. LET´S GO!

Hej! Jag har nyss börjat läsa din blogg, och tycker verkligen du inspirerar massor! Men jag har en fråga! Vilken frisyr rekommenderar du att man ska välja om man är totalt värdelös på att fixa sitt eget hår? Jag har försökt med fön, locktång, plattång mm men det landar alltid i att jag slänger upp håret i en knut. Så vilken frisyr är den som är mest lättskött men ändå snygg?

SVAR: Hej! Men åh vad roligt att du hittat hit, tusen tack. Det är enormt svårt att svara på i och med att jag inte sett dig. Men oftast är klippningen den viktigaste lösningen till en formbar frisyr. Om man t.ex har helt avklippt hår: så att allt hår slutar vid samma punkt. Då är det typ omöjligt att få volym, lockarna lägger sig som en bulle i topparna och ingenting kommer att hålla. Mycket handlar om att frisören ska klippa en frisyr som passar ditt hår, dina önskemål och att du enkelt ska få en genomgång på hur du stylar på rätt sätt. Oftast är en mellanlängd, uppklippt/format utifrån ditt hår/ ditt ansikte – lite kortare framparti och något urklippta toppar det enklaste. Då kan du både styla med alla verktyg, sätta upp snyggt och ha både rakt/lockigt utan att det blir konstigt. Men det låter som du verkligen givit styling en chans men ditt hår sviker dig: testa att gå till en bra frisör som hjälper dig med rätt klippning. KRAM

Hej Elin en fråga som gäller hår. Mitt hår har blivigt lite frissigt så undrar vad för tips o ha i håret och vilka produkter man kan använda som är bra men inte kostar skjortan. Vet alla skriver om ghd eller nåt sånt men för dyrt för mig tyvärr. Vad för tips till en vanlig människa som vill ha en bra platttång o bra hår produkter ?? mitt hår e yvigt så vill platta till det. Tack för fin blogg och många bra tips. Uppskattas av mig o se alla fina bilder . Mvh Rosie

SVAR: Hallå du! Tusen tack, roligt att du tycker om bloggen ❤️
Jag förstår, har du testat att volymföna håret med rundborste/varmluftborste (tips) istället för att platta håret hela tiden? Att just platta håret är det värsta tänkbara för håret och gör man det för mycket så resulterar det till frissigt hår. Plattandet gör att håret går av ”på” håret och därav upplever man det frissigt. Det finns en anledning till att bättre plattänger är dyrare för dom sliter mindre på håret. För att få bort frissigt hår gäller värme och vård så som i olja/leave-in. Jag har svårt att tipsa om en billig tång för jag vill inte heller att ditt hår ska gå av mer. Men självklart finns det billigare än GHD som är en av dom dyraste: jag ska ge dig lite tips. ”Ett tips är att köpa mindre storlekar av t.ex leave-in och olja för dessa använder man inte så mycket utav”.

Plattång (klick)Schampo & Balsam (klick)Leave-in (klick)Olja (klick)Hårborste (klick)

Hej! Jag ska göra botox i pannan samt kråksparkarna men hört att det är vanligt att man liksom får ett ”hängigt” öga eller som att pannan typ faller ner lite över ögat så man får ett trött/hängigt utseende men som sedan går över efter några veckor. Har detta hänt dig någon gång? Och isåfall hur länge tog det innan det försvann? Det ser ut som att du får ett så fint resultat! Du är såååå duktig och inspirerande btw !!!!

SVAR: Hej fina du!
TUSEN TACK. Det där är verkligen upp ditt din injektion-sjuksköterska att se till att det blir perfekt. Har aldrig hört talas om att något ska gå ”över” efter några veckor för det är helt absurt. Det finns olika områden att lägga botox för att skapa symmetri och oftast får man hängigt öga för att man inte tänker på hur musklerna arbetar. Jag tex lägger inte uppe i pannan, alltså längs hårfästet längre för min panna blir tung och jag får en ”hängig” känsla. Men jag måste lägga ovanför brynen samt kråksparkarna för att få ett lyft. Men jag lägger också vid näsan (mellan ögonen) för att backa upp pannan och på sidorna – svårt att förklara. Allt handlar om varje persons ansikte och hur du rör dig, hur kommer det bli om du lägger botox på en muskel och inte den andra? Risk för att brynen åker upp som i en Disney film? Jag rekommenderar dig att verkligen gå till en person som kan ansiktets symmetri, att kan se på ett estetisk sätt vad som passar ditt ansikte och muskler. Jag har bara gått till Madde på Aleris Plastikkirurggruppen och hennes kompetens räcker inte att förklaras med ord. Ett varmt tips från mig till alla ❤️ Lycka till nu och hoppas allt blir bra!

Hej fina Elin! Jag har sedan 1,5 år tillbaka kontinuerligt blonderat håret hos frisör. Tekniken frisören använt sig av är slingor, men jag upplever varje gång att jag får de klassiska ”tigerränderna” när jag sätter upp håret, utsläppt ser det jättebra ut! Nu ska jag dit i slutet av november och funderar på om jag ska be henne byta teknik för att undvika dessa tigerränder. Vad är din favoritteknik vid blondering? Jag gillar ändå mixen av blonda toner i håret. Kan man få det via någon annan teknik än slingor? Tack på förhand! Och älskar din insta och blogg, inspirerar såå mycket!

SVAR: Hej du! Men shit vad glad jag blir – tusen tack ❤️

Men åh vad sur jag blir: har du sagt till denne att du inte tycker om dessa ”tigerränder”? Det är verkligen inte ditt jobb att upplysa frisören vilken teknik man ska använda på ditt hår – blir galen på sånt här. Tigerränder kommer till när man lägger för breda slingor och mer hår mellan paketen. Ju tunnare/finare hår man har desto tunnare och fler slingor måste man lägga. Allt är beroende på ditt hår, kvalité och typ av strå du har och man utgår från dina önskemål och det som ska fungera i längden. Men några saker kan du tänka på så kanske frisören kan läsa dig:

”Säg att du vill ha tunnare men tätare slingor så du blir lika blond men får ett naturligare resultat” (se till att frisören lägger massor med foliepaket)
”Säg att frisören gärna får fade:a sista cm mot botten för att du ska få lite mer dimension så du inte bara blir ”pangblond” (se bild ovan)
”Ta upp håret som i en tofs och säg att du inte tycker om dom breda slingorna kring hårfästet: du vill hellre ha tunnare och fler.”
”Be frisören skugga 1cm av botten i schamponeringen så du får ett djup mot ansiktet och slingorna längs håret kommer poppa mer” (det gör att slingorna växer ut supernaturligt och du kan gå minst 3-4 månader mellan besöken utan problem)
Hoppas du får till håret och skriv gärna om det blev bättre. STOR KRAM

Hej Elin! Jag måste bara börja med att säga att jag ÄLSKAR din blogg, har följt den ett bra tag nu. Får så mycket inspiration, är själv en hår-galning. (Fast man inte kan tro det med tanke på hur mitt hår ser ut) Jag har blekt av och total förstört mitt hår för snart 4 år sedan, det är hopplöst men det tar sig saaakta men säkert. Nu till min fråga. Jag har självlockigt hår måste jag tillägga. Plattar det varje morgon och min lugg är till haklängd. Jag ”böjer” ut luggen från ansiktet varje morgon men en timme senare lutar det in mot ansiktet igen och ser inte bra ut. VAD ska jag göra? (Har testat liter med hårspray osv) Slutar alltid med att jag lägger håret bakom öronen resten av dagen. Vilket jag egentligen inte vill. Hoppas du förstod min fråga. Kram! <3

SVAR: Hej fina du! Men så glad jag blir att du skriver så, TUSEN TACK verkligen ❤️
Jag fattar helt ditt problem: ett väldigt vanligt problem. Det finns lite olika saker du kan ta med dig. Dels så kanske du måste klippa luggen något kortare och be frisören göra den tjockare genom att ta lite mer hår och klippa ihop med luggen. Det gör att du får lite mer tyngd och den ”orkar” hålla sig i form.

En annan sak är att definitivt använda en varmluftsborste och sedan förstärka med en locktång. Du kan forma håret vart du vill från blött till torrt och det gör du med att ta lite vatten från vasken och gnugga in i botten (luggen). Sedan fönar du med varmluftsborsten tills du fått sving på den. Sedan tar du tången och lockar, ta med lite längre hår tillsammans med luggen så luggen får stöd. Låt 2-3 cm toppen vara utanför så du får en snyggare form. Skippa hårsprayen och kör vax-spray – MYCKET BÄTTRE. Jag avskyr vanlig hårspray, det blir bara en plastig hinna på håret och allt faller ihop. Nej: wax spray är livet och verkligen värt att klicka med nu när den är på 25% rabatt i skrivande stund.

Varmluftsborste (klick)32 mm Locktång (klick)Vax Spray (klick).

Hej bästa Elin! Jag tycker du är så underbar och jag köper allt du tipsar om. Jag har en fråga om du bara fick välja en foundation utav alla du testat att använda, vilken skulle du välja då? Tack för en underbar blogg.

SVAR: Hej fina du! Tusen tack, betyder så mycket att du litar på mig ❤️ Som jag tipsat om MÅNGA gånger så måste jag nog säga ”Isadora Active” i färgen sand (här-klick). Den håller en hel dag på salongen, lägger sig perfekt på huden och har en riktigt bra pris.

Annars skulle jag välja:
Anastasia *210N (klick)
Dior *020 (klick)
MAC *NC20 (klick)
Dose Of Color *111 (light) (klick)

Hej världens bästa frisör! Jag undrar när du kommer ta emot nya kunder igen? Jag hittar aldrig en bra frisör och jag skulle göra allt för att få gå som kund hos dig. Tack för all inspiration du ger.

SVAR: Som det ser ut nu ser jag ingen ljus framtid på den frågan, tyvärr. I och mitt nya projekt så kommer jag snarare få sno lite tid från salongen för att satsa på mitt nya varumärke. Jag är noga med att vara 100% närvarande och hålla samma kvalité på alla kunder som sitter i min stol och därför vill jag inte ta in nya kunder bara för ”att” – även om jag vill så mycket. Men jag ska aldrig säga aldrig, du får hålla koll på mina kanaler helt enkelt – jag kommer säga till dagen innan jag släpper in i sånt fall. Hoppas du hittar en härlig frisör sålänge i alla fall. Massor med kramar

Kommentarer

 1. Viktoria

  Hur är isadoras foundation på en torr hur? Jag upplever att de flesta foundations spricker/krakilerar på vissa delar av ansiktet efter bara ett par timmar, trots bra hudvård (är hudterapeut). Behöver hjälp med att hitta foundation helt enkelt!

 2. Hanna Blomkvist

  Hej Elin!
  Beundrar din kunskap kring allt som har med hår att göra. Vilken stjärna👏🏻🤩.
  Har du testat den nya fashion curler? Isf, vad tycker du? Väldigt mycket reklam för den på insta. Den enda jag skulle lita på vad gäller omdöme om den är dig😊.

 3. Mimmi

  Gud, vet inte hur jag ska formulera det här utan att låta svindryg.. Men jag undrar om du lägger någon värdering i hur mycket du jobbar. Alltså, känner du dig som en bättre människa om du känner att du kämpat och slitit i flera timmar på salongen än om du tex svarat på mail en halv dag? Menar alltså inte bättre än någon annan, utan mer att du känner dig tillfreds med dig själv och är värd att slappna av, typ.. 🙂

  1. Elin Molimenti

   Nej men ingen fara: Alla är olika och hur vi känner oss. Helt ärligt: JA. Har jag krigat sönder fysiskt och psykiskt i 12h på salongen så tycker jag att JAG är värd mer vila än när JAG suttit framför datorn en hel dag. Jag vet ju inget annat, jag har har dom jobben jag har och därför kan jag bara svara för mig själv 🙂 Man blir lite knäpp när ens jobb blir en livstil och skuggan mellan ledigt och jobb inte finns. Hade önskat ibland att jag kunde få den där härliga känslan av:
   ”Nu släpper jag allt och tar helg”
   Hoppas du förstod vad jag menar!
   Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"