My thoughts

Stockholms bästa julbord – Gamla Riksarkivet

Hej finaste ni!

Det är måndag, välkommen till en ny vecka. Om allt går som planerat så får ni börja förbereda er för DET STORA AVSLÖJANDET i slutet på veckan. Jag kan knappt sova på nätterna och jag jobbar alla dygnets vakna timmar med att hinna med allt. Jag vill bara släppa och visa er: jag har gjort detta för er – bara er. Jag jobbar hemifrån idag och imorgon blir det salongen. Jag kommer få maxa hela dagen idag för att få ihop allt. Men därför var det väldigt passande att gå på julbord igår. Salongsägaren där jag jobbar hade lyckats få bord på det måttligt omtalande Gamla Riksarkivet. Jag har aldrig varit där men alltid hört att detta är outstanding. Jag älskar julbord, äter det mesta men det kalla är min favorit. Dock så räcker det med ett julbord ute och sedan samma mat igen på julafton. Jag hade sett till att vara normalt hungrig och efter en dag med jobb igår så kunde inte detta kommit lägligare.

Julmusiken flödade vart vi än gick och det var massor med trappor, olika rum och känslan var en kväll på ”Mysteriet på Greveholm”. Dock så var jag genomfrusen redan när vi kom dit och det var överlag rätt kallt inne där. Jag beställde en julmust och sedan var det bara att hugga in.

Detta är mina favoriter: ägg, all lax och julskinkan med rödbetssallad.

Vi fick höra att man ska gå 7 gånger för att det ska vara rätt. Ska jag vara ärlig så började jag bra. Efter detta så skulle sillen på tallriken men jag tog typ en sill och kände att:
”Hur ska jag få in min resten?”

För jag visste att dom har ett HELT RUM med efterrätter, godis, ostar och mycket mer – jag ville verkligen palla smaka på det.

Fina Sandra och Anna ❤️

Mellan kallt och varmt kunde man beställa lutfisk till en extra kostnad. Jag tog inte den men den såg riktigt fin ut.

Favoriten: senapssillen – eller hur?

Bredvid fina Marie och min älskade Janne ❤️

Jag har aldrig ätit en godare omelett, shit. Det varma är inte min starka sida så jag smakade lite och sedan tog det stopp. Men allt var gudomligt gott, bästa julbordet jag varit på.

Sedan kom rummet: där alla var konstant. Det var rätt litet så jag ville inte trycka in kameran i allas ansikte plus så skymde alla människor det goda. Men jag har aldrig sett så mycket godsaker på en och samma gång. Dom hade bland annat en saffrans-pannkaka med hjortronsylt och grädde – varför har jag inte ätit det tidigare? Jag måste göra den nu till jul, herrejisses. Som ni vet är jag svag för chark, ostarna var riktigt gosiga.

Nej men nu låter det som jag är sponsrad, I WISH. Skämt och sido: är ni ute efter ett traditionellt julbord i en atmosfär som inte kan bli mer jul – BOKA I TID. Vi har även en vegan och vego i gänget och det fanns bra utbud där också. Jag hade höga förväntningar och gick därifrån mätt, belåten och toknöjd.

Haha, jag har världens bästa man. Han har stått ute i kylan och pimpat huset med istapp-ljusslingor och det syns inte på bilden men vårat hus lyser upp hela Värmdö – haha. Det blev perfekt och jag körde så sakta mot vårat hus för att njuta utav känslan. Jag hoppade ner i ett varmt bad, hela min kropp blev illröd och jag tinades upp i en halvtimme. Sedan kollade vi på Julkalendern, visst är den mysig?! Jag tror det kommer bli jättebra i år. Jag fick även lite material skickat igår kväll som gjorde att mitt hjärta gick i 200 så jag somnade inte förens efter 02.00 dock. Gick upp tidigt idag för jag hade tid med Emelie (PT) för ett träningspass. Nu ska jag fortsätta hålla igång så jag inte säckar ihop. Ha en underbar måndag nu vänner ❤️

Kommentarer

 1. Emelie

  Hej Elin! Jag har en fråga som jag gärna skulle vilja ha svar på och jag vänder mig till dig för jag vet att du är bäst på det här 😃 Klippte av mig håret till axlarna för 3 månader sen, rätt av. Jag kände som jag har läst att du har skrivit att håret var omöjligt att styla och jag hade 0 volym, så jag bestämde mig för att klippa upp håret lite. Problemet nu är att det känns som håret är delat i 2 etapper eller hur jag ska säga. Underhåret är en del och de uppklippta ligger som en kant lite längre upp 😫 Hur har frisören klippt egentligen och hur ska jag göra för att fixa det? Kram Emelie

 2. Cassandra

  Tack för din blogg. Du verkar så cool, lite som Grynet om du tittade på henne som liten. Tar ingen skit och kör sin grej, riktigt bra dessutom. Ja är så sjukt sellektiv med både bloggar och instagram med vilka jag följer. Men din blogg älskar jag att gå in på<3

 3. Therese

  Såg superfint ut, traditionella julbord med en gammaldags känsla är det bästa.!
  Jag älskar även Mr French julbord. Godis och sötsakerna är det viktigaste på hela bordet!!! 😂🙌

 4. therese.stalberg@hotmail.com

  Såg superfint ut, traditionella julbord med en gammaldags känsla är det bästa.!
  Jag älskar även Mr French julbord. Godis och sötsakerna är det viktigaste på hela bordet!!! 😂🙌

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"