HairMy thoughts

Sista dagen på salongen för i år

Hej på er!

Svårt att veta vart man ska börja efter mitt tidigare inlägg och allt som hänt senaste veckan. Personligen har jag mått extremt dåligt med ångest, varit otroligt ledsen och överväger faktiskt att inte vara en lika stor del utav sociala medier kommande år. Professionellt med mitt nya varumärke har allt gått väldigt bra och vi ska investera framåt för 2020, vilket jag är enormt glad över. Jag har gått igenom så mycket hat på en och samma gång som jag inte önskar min värsta fiende och jag vill inte vara en del utav denna värld. Vart är mänskligheten på väg? Vem tar sig rätten att hota mig, min familj, säga hur ful jag är, hur dålig frisör jag är och totalt förnedra mig inlägg efter inlägg för att framkalla det värsta hos människor. Jag har kommit på hur många människor som faktiskt lider utav empati-störningar (som min psykologi sa) och det skrämmer mig något enormt. Att människor njuter utav att hetsa varandra och se andra må dåligt, jag är allvarligt rädd för framtiden. Inte konstigt att vi är en av dom mest deprimerande, ensammaste och olyckligaste människorna i världen. Nu separerar jag arbete och personligen och trots allt så har det gått väldigt bra och framtidens planer kommer bli riktigt bra. Ser fram emot våra delmål och även för mina andra arbeten ser framtiden ljus ut.

Men jag vill fokusera på alla ni underbara själar som skriver, peppar och stöttar mig. Kunder som kommer med fina presenter och ger mig en stor kram, blir tårögd bara utav att tänka på det. Vänner, kollegor och folk i branschen som ger all den pepp – helt ovärderligt och denna mobbning får suddas ut i mitt huvud sakta med säkert.

Men jag kommer fortsätta följa mina drömmar, kriga för att göra saker bättre och i och med denna soppa har jag lärt mig något enormt mycket mer än vad jag visste innan. Jag tänker använda denna bensin utav hat att bli ett bättre jag och inte ”blöda ut” för det är inte enkelt att starta något helt nytt. Hade det varit enkelt, då hade alla gjort det. Jag sitter nu på salongen och ska jobba mina sista 12h med kunder för i år. Jag är som lyckligast när jag står på salongen och mina kunder ger mig så mycket glädje. Jag hoppas ni får en underbar torsdag ❤️

Kommentarer

 1. Rebecca

  Signaturen My här i kommentarsfältet har uttryckt det väldigt bra, tycker jag. Där har du kärnan i det hela. Jag kan bara tillägga att man aldrig får göra misstaget att tro att kunden/den potentiella kunden/läsaren/följaren är mindre vetande på något vis. Det är bättre att bemöta kritiken runt produkterna/presentationen direkt, istället för att blockera, radera eller hänvisa till att man ska ringa till kundservice, så svarar de på alla frågor. Så fungerar inte dagens kunder. Både företag och kunder använder sociala medier och det är ett viktigt redskap vad gäller allt ifrån produktinformation och företagsinformation till recension och rykte. En kund som känner sig avfärdad, kan bli en farlig kund som genererar en massa negativitet i andra kanaler. En kund som känner sig respekterad, hörd och får ett rakt och ärligt svar direkt, reagerar generellt mer positivt. Man ska aldrig vänta med att bemöta kritik. Då kan man hamna i ”för lite för sent”-gropen.

  Om du eller någon annan i My Molimenti däremot mottagit hot eller liknande, ska ni naturligtvis anmäla det. (Men missta inte kritik runt produkt, presentation eller arbetssätt från kunder/läsare/följare per automatik som näthat och hot (om det inte innehåller det.)

  Ett sista tips: Undvik att läsa skvaller på annat håll. Det leder inte till något produktivt i slutändan.

  Varmt lycka till och God Jul!

 2. My

  Hej Elin
  Jag har följt dig sedan många år tillbaka och tycker verkligen du är en grym frisör och bäst på hårtips och hår.
  Jag är själv egenföretagare och säljare och vet hur man måste slå sig fram och sticka ut för att lyckas som många anses stötande och tro att man är något.
  Jag är fullt medveten om påslag och fasta kostnader för att få sin business att rulla framåt och faktiskt tjäna pengar på det för man gör trots allt inte det för välgörenhet.

  Det jag anser är att man hittar likvärdiga produkter på olika hemsidor som personer redan har påtalat och tror det blev fel när du i början gick ut och sa att du hade krigat för dina produkter och varit med från början till slut om att de skulle sitta bra, vara behagliga och bra kvalite. Man fick intrycket på att du hade tagit fram design, funktion och komfort vilket var coolt tyckte jag.
  Det är inte fel att köpa in produkter från sidor från Kina och göra påslag på dem och distribuera det i Sverige, det är orden bakom som du har sagt att du mer eller mindre hade skapat/ slitigt dig blodig och krigat för dessa produkter.

  Förklara annars din process vad du har gjort annorlunda och vad du menar med komfort och vad du har krigat för.

  Tycker det är förhärligat att du får näthat och hot då detta inte alls hör till faktan över ditt företag. Det är bara sjukt och en sjuk värld!
  Men det är oftast avundsjuka människor som själva vill satsa på en dröm men inte vågar hela vägen ut.

  Lycka till och hoppas allt löser sig
  God Jul

  Mvh
  En glad skåning

 3. Martina

  Hat och hot är aldrig okej och något jag uppmuntrar till, MEN jag tror att vi svenskar har mer nära till negativa än positiva. Du med flera kan önska att okända människor skulle vara mer positiva och stöttande MEN jag tror att ni måste första att det finns skäl till att människor är på det viset, kanske mår dåligt i sig själva, jag vet om någon att det sista man vill när man mår dåligt, misslyckas på grund av yttre omständigheter är det sista man orkar och vill att vara positiv till andras lycka och framgång + räkmacka. Så jag tror att ni måste inse det. Att negativa kommentarer bottnar i något större. Psykisk ohälsa, självmordstankar, ångest, kamp att få ett drägligt liv osv. Men det sagt försvarar jag ej hat och hot eller att man inte ska visa upp sin framgång utan vara medveten om att alla är inte lika lyckligt lottade.Näthat generellt pratar jag om och tror att influencer skulle må bättre av att försöka förstå dom som sprider hat i stället för klanka ner, ”vad är det för fel dessa människor?” Uppenbarligen kanske ganska mycket.

 4. Anna

  Det är ingen som har mobbat dig, det som hände var att du blev granskad och avslöjad. Mitt råd är att du fokuserar mindre på att ta på dig rollen som offer, och försöker ta lärdom av ditt misstag istället!

  1. Elin Molimenti
   Elin Molimenti

   Avslöjad? Vad menar du med det? Jag är sjukt stolt över MyMolimenti och jag har inte gjort något fel. Sedan att människor läser saker dom vill läsa utan att komma med riktig fakta får stå för dom. Jag förstår faktiskt inte vad jag har gjort som är så hemskt? Om du har mer fakta får du hemskt gärna maila mig 🙂 Då menar jag inte hittepå ”granskning” på en skvallerblogg! Kram Elin

 5. A

  Bloggbevakning är en nasty plats som alltid spårar ur. Folk glömmer att det är en enda vanlig person dom ger sig på och beter sig allmänt vidrigt där… Hoppas att du tar dig igenom det här!

 6. Annika

  Jag stödjer inte alls detta drev som pågår mot dig.
  Men får man fråga, hoppas jag inte blir blockerad nu, vad är det för hot du har mottagit?
  Eller anser du negativ kritik som hot?
  Jag hoppas att du har polisanmält om du fått faktiska hot.
  Var stark Elin. Låt inte nättrollen få förstöra ditt liv. Det är precis det dom vill.
  Fortsätt ditt liv som dom inte fanns. Uppdatera din blogg och instagram som vanligt utan att ens nämna allt hat du får. Då blåser detta snabbt över.

  1. Elin Molimenti
   Elin Molimenti

   Nej självklart inte, kritik och hot är två olika saker. Tack för all pepp ❤️ Hoppas du får en fin jul. Kram Elin

 7. Annie

  Tycker du har skött detta drev OTROLIGT professionellt! Försök bara låta saker återgå till det vanliga nu (i det tempo du vill/orkar) och jag hade inte gått in och läst på bloggbevakning om jag var du, hat föder bara hat så låt alla troll där inne hålla på med sitt utan din inblandning. Tids nog tröttnar dom. Tycker inte du behöver kommentera kring detta drevet/kritiken som riktats mot dig något mer, du har förklarat dig tillräckligt. Kan inte låta bli att skratta åt alla som tycker att ”jag som konsument har minsann rätt att veta detta och detta!”. Som om dom ens funderat på att handla, gissar på att dom ej kommer göra det även om frågan besvaras utförligt. Oavsett vad bloggbevakning skriver så är det ändå inte dina kunder/läsare som hänger där, har väldigt svårt att se att någon som läst din blogg dagligen och genuint uppskattar dig plötsligt hänger på bloggbevakning istället och sväljer allt med hull och hår. Nej är ett särskilt pack av empatistörda bittra personer som dras dit, nu är det du som hamnat i deras rampljus tyvärr och om ett tag någon annan. Att du sålt ut flera av dina produkter säger dock tillräckligt så lägg fokus där du känner glädje och på det du får energi av. Förstår att det varit tufft kan ej föreställa mig <3

  1. Elin Molimenti
   Elin Molimenti

   Tusen tack finaste du för dom orden och pepp ❤️ Så glad att du läser min blogg. Hoppas du får en härlig jul. Stor kram ❤️

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"