Hair

Fylligt hår är det bästa jag vet

Hej vänner!

Hur mår ni? Jag mår bara bra faktiskt. Jag har fått sovit ut i två dagar och nu äntligen börjar jag få tillbaka fokuset. Det var på bristningsgränsen där ett tag, jag glömde bort saker hela tiden och kom på mig själv göra konstiga saker. Men både igår och idag har jag fått undan så mycket jobb framför datorn men har dock lika mycket kvar men jag kan sitta i mjukiskläder, osminkad och röja undan. Jag har bestämt mig för att ta en veckas ledighet från sociala medier från 29/12 till 5/1 för att fokusera på mig själv och samla kraft inför ett 2020 som jag vill leverera med full kraft. Jag vill också spendera all tid med min man och njuta av livet till fullo med honom.

Vi ska fira jul hemma hos oss detta år och familjen kommer hit. Vi har bestämt att skippa julmaten och satsa på italienska smårätter. Jag har rivit av två julbord redan och känner att det får räcka. Den här julen blir vila, mat och kärlek det främsta fokuset: något jag ser fram emot.

Som ni kanske vet älskar jag fylligt hår med volym och jag använder antingen en varmluftsborste eller Dyson Airwrap. Igår gjorde jag ett samarbete med BaByliss och jag visar hur jag stylar håret: precis såhär ovan. In på min Instagram (StyleElin) för att se hur man går tillväga. Att styla håret, varesig det är med plattång, locktång eller fön så gäller en sak: TRÄNING. Det gäller att finna sitt eget sätt att styla håret på. Det är samma sak som att alla har olika skrivstilar. Resultatet blir detsamma men alla skrivstilar ser annorlunda ut. Jag lär mig fortfarande olika metoder för att det ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Jag kan t.ex varva halva håret med Airwrap och halva håret med en varmluftborste. Ibland kör jag endast varmluftsborste och sedan lockar jag några delar med locktång för att få mer ”lockigt” resultat. När det kommer till produkter så tänker jag alltid less is more.

1 HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR – 4 HÄR

Min trogna följeslagare, den leave-in jag alltid går tillbaka till. Den reder ut allt och ger håret den där mjuka känslan. Jag börjar med leave-in innan jag börjar borsta håret. Sedan borstar jag igenom och sedan applicerar håroljan. Oftast stylar jag inte håret på en gång utan väntar ett tag, tex sminkar jag mig och låter håret lufttorka under tiden. Sedan applicerar jag en blowdry creme som jag inte kan leva utan. Oftast brukar blowdry produkter bli sträva eller helt tvärtom, bli för tunga. Men denna är outstanding, håret blir mjukt och extremt följsamt – perfekt för dig som inte är så van med volymstyling. Ni som följt mig länge vet att jag inte är något fan utav hårspray, det är waxblast (tips) som gäller eller så använder jag bara en fuktblockerare. Tycker ni om att styla håret och det största problemet är ett frizzigt hår som uppstår efter halva dagen: här har ni räddningen. Sedan använder jag en finish-borste (tips) att jämna ut föningen med – klart.

Nu ska vi äta mat, kolla på en julfilm och kramas hela kvällen ❤️ Hoppas ni får en underbar lördagskväll.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"