Business

SHANGHAI – Välkommen 2020

Hej vänner!

God fortsättning – hoppas jul/nyår och ledigheten har varit bra. Det känns alltid lite konstigt att börja blogga igen efter en ledighet. Det är lite som att börja en ny klass efter sommarlovet, kommer ni ihåg den känslan?! Det har hänt så mycket för mig senaste veckorna så jag har börjat få hjärtklappning och utslag i ansiktet dock. Men det är på ett positivt sätt ändå och jag ser fram emot ett nytt år mer än någonsin. Kan ni förstå att det är år 2020? Jag kommer ihåg när det blev år 2000 och jag skålade med Pommac hemma med mina föräldrar och tyckte det var det coolaste någonsin. Låten ”Millenium 2” med Markoolio kom och den har dånats på alla förfester när åldern var inne. Jag är född 1990 och året är kommet där jag fyller 30 år vilket också är galet. Jag har bloggat i snart 10 år och när jag kollar tillbaka på så mycket galenskaper jag gjort så fylls jag utav värme i kroppen. Jag är enormt glad över dom tio år som jag lämnar bakom mig är genomförda. Att jag få gå in mellan 30-40 år tillsammans med mannen i mitt liv, livet vi byggt upp och jag känner mig stabilare än någonsin. Det förflutna kan man inte påverka men framtiden har du i dina händer.

Vi hade en planerad arbetsresa till Kina för arbetet med MyMolimenti något jag kommer dela med mig utav senare. Men tre dagar innan spenderade vi i Shanghai för att fira nyår och för att komma in i tiden. Jag har spanat in den staden tidigare för den verkar sjukt häftig. Den kallas Kina’s New York och någonstans kan jag hålla med. Nu när vi ändå skulle till Kina för MyMolimenti så passade vi på att spendera några dagar i den coola staden – SHANGHAI.

Annons

Det var en tuff flygresa på över 10h och tidskillnaden tärde på oss. Jag vet inte om det är åldern eller den stressiga tid jag gått igenom på sista tiden men vi landade 05.00 lokal tid i Shanghai och tanken att vi skulle hålla oss vakna hela dagen fallerade hårt. Vi checkade in på min favorit hotelkedja The Peninsula, kommer ni ihåg Paris?! Vi stod på låset för att ta del av deras ljuvliga frukost och sedan var vi tvugna att slockna i den skönaste sängen jag sovit i.

Sedan knallde vi ut för röra på oss samt kika in ett känt shopping mall. Till min besvikelse var alla ”lyxiga” saker två till tre gånger så dyra som i Europa. Jag hade tänkt att unna mig en ”bra jobbat” present till mig själv men slog bort den tanken rätt snabbt. Även H&M och Zara var dyrare och modet kanske inte var detsamma som hemma. Jag hade läst att Shanghai var shopping-meckat men jag shoppade ingenting på hela resan, haha.

Om inte annat var det häftigt att gå in överallt och uppleva en helt annan värld än vad man är van vid. Tänk att jag får dela livet tillsammans med honom där – kärleken är övermäktig. Det tror jag alla kan skriva under på som känt att det bara är rätt och man saknar varandra på jobbet till och med. Varje dag när jag står på salongen längtar jag tills jag får komma hem och pussa på honom. Blir nästan tårögd att skriva detta!

Annons

NYÅRSAFTON är kommen och vi hade bokat bord på en av Shanghai’s bästa restauranger som lyckligtsvis var italienskt – nöjd tro?! Efter 23.00 slussades vi upp 8 vånningar till (från 52’e våningen), högst upp för att fira in tolvslaget. Jag hade på mig min nyårsblåsa från Valerie, mina bröllopsskor som jag använder hela tiden samt väskan Chanel. A hade sin bröllopskostym på sig, den han bytte om till efter middagen mot festen. Jag älskar köp som man använder om hela tiden, speciellt skor. Vi avnöjt en femrättersmeny som var gudomligt god. Rödvinet och bubblet avlöste varandra och vi satt och njöt utav utsikten i timmar.

Annons

Jag vet inte vad det är med iPhone men kameran blir sämre och sämre för varje dag känner jag. Jag var en av dom som inte köpte den nya i höstas för att över ett år ska väl ändå mobilerna hålla?! Jag ville inte släpa med mig min systemkamera så därför är kvalitén på bilderna kassa.

Sedan åkte vi upp till baren för att invänta ljusshowerna, dom har nämligen inte fyrverkerier här vilket jag tyckte så mycket om. Det var bara denna ynka glasskiva mellan fritt fall och 60 våningar ner. Nu firar kineserna inte vårat nyår i samma utsträckning som vi men det kallades ”internationellt nyår” och vissa delar av staden stängdes av och vi fick nedräkning och allt. Ni ser dom upplysta husen längs vattnet: när klockan slog 00.00 bjöd staden oss på ljus-inferno. Alla fick en halv flaska champagne med sugrör att svepa i sig och kylan var inte att leka med. Vi är inga festprissar dirket så strax innan 00.30 begav vi oss tillbaka till hotellet.

Upp med tuppen dagen efter för att ta tåget mot fyra dagars intensivt arbete för MyMolimenti. Vi firar snart en månad uppe på markanden och vi är ett ungt bolag med stora ambitioner. Planen framåt har alltid varit stående från dag ett och jag längtar tills jag får dela med mig utav det som ska komma skall 2020. Man ska alltid tro på sina drömmar och alla bolag har varit nya och det gäller att aldrig ge upp. Som jag alltid säger: ”hade det varit enkelt hade alla gjort det”. Det är med lycka jag går in i 2020 och vill passa på att tacka alla er som delar livet tillsammans med mig ❤️

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"