Hair

Sanera sig efter en lång vecka och pigga upp sig för en ny. Nya Blond Life från Joico & Hårolja från Oway

Hej på er!

Glad söndag måste jag ändå ta och säga. Jag skymtade solen i några minuter och denna dag är nog det första dygnet jag sovit en hel natt sedan vi kom hem från Kina. Jag hade inte tvättat håret på flera dagar och kände mig allmänt risig, ni vet den känslan. Jag brukar oftast ha söndagar där jag låter håret få extra återfuktning och huden lite mer kärlek. Jag brukar också gå igenom nya produkter som inkommit i veckan, planera schemat och i lugn och ro förbereda själen för ännu en arbetsvecka. Jag har haft lite problem med min hy sedan jul, jag som annars har fördelen att ha riktigt bra hy. Jag har testat lite olika ansiktsprodukter som kanske inte riktigt passat mig samt i kombination med all stress som jag gått igenom på sista tiden. Jag försöker vara osminkad så mycket som jag kan för att återställa och även beställt hem min vanliga hudvård så hoppas jag det ordnar upp sig.

Jag har testat nya ”Blonde Life” från Joico. Den tidigare (här) har inte givit håret violetta pigment utan fungerat mest för att bihehålla och ta bort orenheter i ett blont hår. Joico’s silverschampo, ni vet den röda (här) var en av dom första silverschampon jag började använda kontinuerligt och är ett stående val i badrummet fortfarande. Det har slagit mig tidigare varför dom inte har en mer uppdaterad silver-schampo linje men här kommer en hel ny serie för det ändamålet. Joico är ett varumärke som verkligen ligger mig varmt om hjärtat och mycket nytt som kommer från dom tycker jag mycket om. Det finns en blowdry creme som är helt outstanding, vet inte vad som händer när man fönar in den – den måste ni testa (denna-klick).

Ni får ha koll på Lykos’s hemsida (HÄR) för produkterna har inte kommit ut än. Några enstaka produkter t.ex mousse och olja har kommit ut men håll koll där, bör komma ut för alla snart. Både schampot och balsamet är riktigt bra, måste testas för alla blondiner.

Sedan har jag en inpackning som är grym för riktigt torrt och skadat hår. Den kommer från Davines (här-klick) och är en fantastisk produkt för alla vintertorra hår just nu. Jag använder silvershampo en gång i veckan och i samma veva så börjar jag min hårtvätt med ett djuprengörande schampo (denna). Sedan tvättar jag en gång med silverschampo, sköljer snabbt och sedan ännu en gång och där låter jag silverschampot verka i ca 3-7 minuter. Jag brukar massera längderna lite och dubbelkolla: var inte rädd om hela håret är lila. Ta ett djupt andetag, vänta några minuter till och sedan skölj.

Sedan sköljer jag ur schampot ordentligt. Kramar ur överflödigt vatten och applicerar inpackningen. Här brukar jag gå ur duschen och strosa runt mellan 15-30 minuter. Jag har alltid en utredande borste i duschen så jag kan fördela inpackningen jämt. Sedan in i duschen igen och skölj ur ordentligt: därefter avsluta med balsam från Joico. Sedan går jag ur duschen och handdukstorkar håret.

Värmeskydd (här)Leave-In (här) – Olja (här)

Sedan kommer en av dom viktigaste stegen för mig. Innan jag börjar borsta håret så sprayar jag i leave-in: fördelar överallt. Borstar igenom och sedan sprayar i extra värmeskydd från Moroccanoil. Sedan köpte jag hem en ny olja som Emelie (Hairtalk) hade på sin salong. Ett märke jag aldrig hört talas om tidigare: Organic Way. Jag har googlat men inte hittat mer än på deras egna hemsida. Jag är helt såld på denna olja, doftar magiskt och gör underverk för håret. Jag hoppas jag får testa fler produkter från dom i framtiden, så roligt. Oljan applicerar jag sist och sedan går jag runt och låter håret lufttorka tills ikväll.

Innan jag börjar volymföna håret brukar jag applicera en fönings-creme och ibland en root-lift. Jag har kommit in i en tid nu där jag bara volymfönar, då använder jag antingen Dyson Airwrap eller Babyliss varmluftsborste. Imorgon när jag vaknar kommer håret vara redo för dagen, brukar få föna til luggen bara men annars på topp.

Kommentarer

  1. Hedda

    Jag har väldigt mörkt färgat hår, i princip svart. Har även hairtalk 3 pkt. Mot våren skulle jag vilja ha lite mer brunt hår. Hur funkar det med Hairtalk, går det att färga löshåret? Eller bör jag vänta tills det är dags att byta ut håret och då be min frisör beställa brunt hår och så färgar man in mitt egna? Haha förlåt om det låter korkat men förstår inte riktigt hur det funkar då jag alltid har haft bara svartbrunt hår (är blond egentligen).
    Kram, kul att du är tillbaka!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"