FrisyrerHairKort hår

Tips på kort frisyr i vår

Hej vänner!

Vet ni, ni vet att jag älskar brunt hår och har en osund längtan till att kunna passa i den färgen själv någon gång (lycka till). Men sedan har jag lob:ar utav alla dess slag som en stor favorit, speciellt att klippa på mina kunder. Det har pratats länge om att en längre lob är den frisyr som passa alla bäst. Jag tror ändå att det ligger något i det för man kan byta bena hejvilt så frisyren passar alla ansiktsformer. Man kan styla håret enkelt i olika varianter för att få fram önskat resultat och även färgen kan man variera till oändlighet. Det är också en lättskött frisyr som nästan är enklare att hantera ju smutsigare håret är. Man kan också anpassa klippningen helt utifrån din ansiktsform och därav passar frisyren alla.

Om ni kikar nedan så har trenden övergått mot något kortare längd än den vanliga lob:en. Sedan är håret mindre uppklippt och topparna är rakare. Även frampartiet är helt rakt avklippt och när man lockar håret får man texturen utav styling – inte utav själva klippningen. Jag ser just denna rakt avklippta frisyr som vårens hetaste trend bland kortare hår.

1 HÄR – 2 HÄR – 3 HÄR

Personligen tycker jag om att jobba med konformade locktänger vid kortare hår. I vissa fall tycker jag en vanlig 32 mm locktång fungerar vid tillfällen där håret är helt rakt avklippt, något längre hår samt när man endast vill ha lite textur än ”lock” känsla. Ibland kan det räcka att bara locka frampartiet för att få en öppning mot ansiktet (kolla bilden till vänster). Men en sak som jag verligen rekommenderar är att lära sig volymföna håret innan man går på med locktången. Vid kortare hår räcker det att du volymfönar från öronen och uppåt tills du fått in snitsen på det. En varmluftsborste (tips) är enklast men vissa tycker om fön och rundborste (tips) också.

*reklam för mitt egna varumärke MyMolimenti

Färgen är också viktig tycker jag. Många vill ha en mörkare botten och skiftningar ut mot topparna, enfärgad mörk eller så vill man vara pangblond. Men en snygg hårfärg som passar DIG tillsammans med en skräddarsydd klippning som passar din ansiktsform kommer hela du lysa upp som aldrig förr.

1 HÄR – 2 HÄR *20% rabatt – 3 HÄR

Man behöver inte ha överdrivet mycket produkter i håret men jag har tagit fram tre stjärnor som du kommer att älska. Oribe har en mist som förtjockar hårstrået för att ge underbar volym. Man sprayar denna i fuktigt hår och sedan fönar/volymfönar. Den är saftig för plånboken men just denna räcker hur längre som helst och helt värd att köpa. Ett tips är för er som har tunt/fint hår: oasvett hårlängd, ni kommer älska den. Sedan en texturspray som sparyas i torrt hår och har man småhår som inte vill lägga sig så är waxsprayet outstanding. Hoppas ni fick lite tips för vårens klipp!

Kommentarer

 1. Jeanette

  Hej🙂
  Jag gillar också lobfisyen så fint. Mitt problem är att mitt hår typ inte växer fram till haha , så det går liksom inte att få det så fint. Blir alltid så slitet och kort där. Tips på att få det bättre? Den här korta loben är den klippt rakt av eller kortare baktill? Ha en underbar dag🙂

 2. Blondie

  Hej
  Har en liten undran.
  Jag har jätte tunt och fint hår och då menar jag verkligen tunt 😔 det är flygigt och stripigt och det är omöjligt att få en frisyr att hålla ens en kvart.
  Jag måste alltid klippa det kort och jag hatar det men har du nå bra tips på hur jag kan komma överens med håret.
  Finns det någon mirakel produkt som håller håret tjockt och finns det någon fönborste som är extra bra mot just mitt hår? Eftersom det är extra känsligt mot värme.
  Jag ammar så nå kosttillskott kan jag inte äta och jag använder Maria Nilas volymschampo men det är lika platt ändå och känns snabbt smutsigt och fett.
  Hatar mitt hår och är desperat.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"