Hair

Silverschampo för brunetter – Så får du bort varma toner i ett brunt hår

Schampo (klick)Balsam (klick)

Nu kommer det något som jag verkligen längtat efter – en silverserie för brunetter. Som jag påpekat tidigare så har Fanola-schampot varit det enda som ger lite resultat på brunetter men då måste schampot verka i minst 15 minuter. Lika så för blondiner så vill även brunetterna avlägsna varma toner och i och med balayage-trenden där mörkt möter ljusare partier vill man underhålla detta hemma. Jag har alltid rekommenderat pigmentgivande inpackningar men det är mest för att fylla på med samma pigment som man redan har. Har man ett chokladfärgat hår som man vill underhålla hemma så är denna (klick) helt perfekt för det ändamålet. Färg-inpackningar ska man välja ut en som är så nära din nyfärgade hårfärg som möjligt. Silverschampo neutraliserar, färginpackning adderar.

EXTREM VIKTIG INFO – läs noga!

Schampot innehåller blåa färgpigment som neutraliserar gula/oranga toner – lätt förklarat. Det viktigaste av allt ni måste ha med er, använd inte denna serie om du INTE är brunett. Jag kommer lägga in hårfärger som ni kan utgå ifrån. Redken själva rekommenderar att använda dessa produkter från utgångsläge 6 och nedåt. Lätt förklarat är att jag som är blond är nummer 10 och ett svart hår är nummer 1 – väldigt viktigt att ha med sig. Jag skulle aldrig i hela mitt liv våga schamponera mitt hår med detta.

För blondiner använder du —> silverschampo & balsam

Jag använde serien på min kund och ett tips: ha handskar på dig om du har torra händer. Tänk att brunetterna måste ha mycket pigment för att det ska ge resultat, därav den fulla pigmenteringen i serien. Schamponera håret ordentligt, så du får upp löddret. Sedan sköljer jag snabbt och sedan adderar jag ännu mer. Se till att fördela jämt från botten och ut mot längderna. När man använder silverschampo, blond som brunett måste man gnugga schampot på längderna. Egentligen är det ett BIG NONO – schampo är till för botten och balsam används i hela håret. Låt verka i minst 3-6 minuter, beroende på resultat. Man får utgå från sig själv, hur ljusa toppar har jag? Hur torrt hår har jag? Det bästa är att testa sig fram: första gånger du använder serien kör 2 minuter och gav det inte så mycket resultat – öka på tiden nästa gång.

Balsamet innehåller också lite grönare pigment som neutraliserar orange/röda toner – tillsammans med dom blåa pigmenten. Jag lät balsamet sitta i några minuter bara. Det är schampot som gör jobbet. Men jag ska säga det, håret blir glansigt och mjukt. En genialisk serie som jag tror många kommer tycka om – bara den används med sunt förnuft för annars kommer vi se smurf-blå/matta ut i håret.

TIPS:
Jag skulle köra dubbel-principen. Jag skulle köra schampot, låt sitta. Sedan använda en Cacao-färginpackning som fick sitta 20 minuter. Avslutat med balsamet ovan. Då får man en kall neutralisering, påfyllnad på fina ”varma” pigment men ändå avsluta med blå/grönt balsam. Låter superkonstigt men jag tror det skulle vara det ULTIMATA receptet.

Använd inte denna serie om du är ljusare än dessa blider. Om ni ser bilden till vänster: ville hon bli kallare på dom varmare slingorna skulle det fungera perfekt med lite koll under tiden schampot verkar. Man får testa sig fram men var försiktiga och skulle olyckan vara framme så använd ett djuprengörande schampo (här) några vändor tills det blå pigmenten släpper. Hoppas alla brunetter som vill motverka varmare toner mellan frisörbesöken blir nöjda med denna serie. Toppen tycker jag ❤️

Kommentarer

  1. Rose

    Hej,
    Jag har aldrig färgat håret, utan har svart hår. Jag har gråa hårstrån lite här och där, skulle denna serie funka på mitt hår (för att ta bort gråa hårstrån) eller tar den endast bort det oranga?

    Vad skulle du annars tipsa mig? Jag vill absolut inte färga mitt hår. Älskar min hårfärg, men hur gör jag med de gråa hårstråna :/??

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"