FrisyrerHair

FREDAG – alkoholmänniskor? Hungrig? Ny favoritfrisyr & Omge dig med bra människor!

Hej på er!

Hur mår ni? Hur har er vecka varit? Min har varit jättebra, fullt upp i vanlig ordning men framförallt har jag haft helt underbara kunder och hår att jobba med. Vi märkte i veckan att vår vinhylla är helt tom, haha. Vi brukar vara duktiga på att beställa speciella viner från Italien och Frankrike och fylla på med jämna mellanrum. Varken jag eller A är några alkoholmänniskor. Jag har dåliga erfarenheter med personer i min omgivning som missbrukat alkohol och det har satt sina spår i mig. A har varit elit fotbollspelare i stort sett hela livet, där är alkohol ett stort nej. När jag var yngre festade jag på som bara den men har aldrig tyckt alkohol varit gott, man dricker för sakens skull. Men vi älskar rödvin och tar ett, två glas på helgen då och då. Många använder alkohol för att fira någonting men vi lägger hellre pengarna på maten än drycken. Nu kommer jag knappt ihåg när mina smaklökar fick avnjuta ett glas rött sist, tror julafton. Kanske ska be A köpa hem en flaska riktigt gott, mustigt rödvin ikväll – beror på vilken mat vi lagar. Men hur som är jag väldigt glad att det är fredag. Jag längtar tills ikväll när A och jag får mysa och bara spendera hela helgen tillsammans – bara vi två. Jag tänker på det ofta, att man lyckats hitta en person som ger en så mycket glädje och kärlek i livet. Jag tar inget för givet och njuter utav varje jag vaknar i hans famn.

Jag har kommit tillbaka till träningen igen och jag mår så mycket bättre. Mitt psyke behöver träningen för att klara av att hålla trådarna på plats. Men jag är så hungrig hela tiden dock, det känns som min kropp går på högvarv för att ta hand om träningsvärken. Jag åt havregrynsgröt med rivet äpple, ett ägg på ett knäckebröd och kaffe i morse. Jag arbetar hemifrån idag och sitter bland annat och planerar nästa släpp för MyMolimenti. Ni förstår inte hur glad jag blir för alla dm:s jag får från er som tycker om produkterna. Nästa släpp kommer bli något helt annat och jag ser fram emot det så mycket, hoppas ni gör med. Under våren kommer vi också öppna upp i fler länder, förfrågan har varit stor så vi planerar den utökningen snabbare än planerat.

Annars har jag kört samma frisyr hela veckan. Lockat håret med en plattång och satt upp lite av håret bak med hårclips eller snodd. Låtit några slingor fram vara kvar och jag har känt mig så fin denna vecka. Dock hänger mina Hairtalk slingor ner till svanken känns det som och min utväxt är inte att leka med. Men nästa vecka ska jag sätta upp fästerna och nästa gång ska jag slinga upp håret igen. Jag är inte så brydd så, man får köra på det man har liksom.

Gjorde ju livets hårfärg i veckan på en kund som är helt underbar. Jag blev nästan chockad när jag la fram håret mot hennes ansikte och märkte hur allt bara föll på plats. Hennes blåa ögon poppade som aldirg förr, den kallare bottenfärgen mot hennes ögonbryn och hennes hy mot den sand/mocca ljusbrun/blonda tonen gav mig rysningar. Jag hade en rak plan hur jag ville att resultatet skulle bli men när man väl får se allt tillsammans i slutet är en belöning som inte går att beskriva.

Ni märker ju att jag har kommit tillbaka till vanliga ”Elin” – den positiva människan som tror att allt är möjligt. Det är farligt att exponeras för mycket negativitet, bittierhet och jävulskap. Jag brukar vara duktig på att ”äsch, jag vill inte bli en sådär” och move on. Framförallt ignorerar jag allt för varför ska jag självmat exponeras för negativitet?! Vi har ett val, gör valet med omsorg. Det finns ett bra citat som jag alltid har med mig:

”Surround yourself with really good people. I think that’s an important thing. Because the people you surround yourself are a reflection of you.”

Det får avsluta min grymma arbetsvecka, nu ska jag ladda batterierna i helgen, träna och äta massor med god mat. Hoppas ni får en mysig helg ❤️

Kommentarer

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Nej egentligen inte. Plattång kan vara lite sämre i och med att man drar håret mellan plattorna upprepade gånger. Men använda värmeskydd, använd sunt förnuft och återfukta håret så mycket som möjligt 🙂 Kram Elin

 1. Sofia

  Mmmm jag älskar laga extra god mat som tar tid på helgen, mitt i veckan hinner jag inte men nåt av det bästa är när jag lyckas kombinera maten med ett vin som förhöjer maten och maten förhöjer vinet!

 2. sandra

  Hej!
  Jag har en fråga om blekning. Jag har ljusa slingor på mörkt hår, nu är det så att jag skulle vilja göra YUKO frizz å rakbehandling av mitt hår som ska vara sjukt bra och skonsam för håret, hört talats om det? Men problemet för att det inte funkar så bra att göra denna behandling på hår som är blekta då det behandlas på olika tid och tydligen inte blir så bra! Fick en fråga av en person om det går att göra slingor av vanlig färg, hur skulle de bli på mörkare hår? Skulle de bli varma nyanser eller skulle färgen inte ta som blekning? För genom att färga slingor istället för bleka skulle behandling gå att genomföra.

 3. Marta

  Rekommenderar du alltid en kall bottenfärg? Eller vissa fall varm? Eller om man vill ha en varm ton att köra hela håret i nyanseringen? 😊Istället för i bottenfärgen?

  1. Profilbild
   Elin Molimenti

   Jag brukar nästan alltid välja en kallare bottenfärg mot ansiktet. Sedan vill kunderna nästan alltid ha en kallare ton i längderna och då tycker jag helheten blir snyggare med olika toner, kontrasterna som gör det. Blir hela håret en och samma ton så tycker jag helheten blir ”trist” mot ansiktet. Kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"