Fett hårHair

Mörka ner håret igen? Hur ska man använda texturspray?

Hej vänner!

Hoppas ni har en underbar söndag. Jag var hos Emelie (Hairtalk) i fredags och satte upp mina fästen bara men om några veckor har jag bestämt mig för att ändra barret lite. Jag är rätt trött på att vara såhär blond, jag känner mig bara blek (..are) och trist. Jag saknar min mörka botten och något dämpad blond – kanske ska köra på 55 cm denna gång för förändringens skull?! Dock vet jag spelreglerna, det tar lång tid att slinga bort en mörk färgad botten men när jag tittar tillbaka på bilder så saknar jag det mörkare mer och mer. Sedan märker jag hur blekningen tär på mitt hår mer och mer. Jag måste slinga håret oftare och innan när jag var mörkare kunde jag gå längre mellan för att spara lite på hårkvalitén. Jag har tänkt på detta ett tag och nu när jag var hos Emelie och rådfrågade henne så höll hon med mig – då bestämde jag mig.

Dessa bilder är från 2017 och 2016. Jag tycker jag kommer fram mer, håller ni inte med?! Tror det är fyra veckor kvar, LÄNGTAR!

Torrschampo (här)Torrbalsam (här) *sjuk rea 85% PASSA PÅFuktblock (här)Texturspray 1 (här)Texturspray 2 (här)

Men jag tänkte också passa på att ge er några tips på vägen när ni använder texturgivande spray. Jag får den frågan på mina kanaler titt som tätt där man inte riktigt vet hur man ska göra. Det är en produkt som är otroligt användbar, inte minst på fina/skandinaviska hår. Förr pratade vi om torrschampo som ger volym, nu är det mer uppdelat:

1. Torrschampo som endast fräschar upp
2. Texturgivande spray – som ger stadga och volym

Det finns fortfarande ”torrschampon” som ger volym men jag skulle välja att använda två olika flaskor med olika användningsområden för att ha mer koll på vad man gör. Texturspray använder man i torrt hår och ger en torr strävhet i håret för att ge håret en fyllig känsla. Jag använder främst texturspray direkt efter styling, t.ex om jag har lockat håret eller volymfönat.

HUR JAG SPRAYAR I TEXTURSPRAY!

Jag tog bara en bild för att visa er i vilken riktning jag håller flaskan och sprayar upp mot/in i håret. Många vill spraya både torrschampo och texturspray direkt in i hårbotten och glömmer resterande hår. Det resulterar till att håret blir tungt och fett istället. Jag brukar lyfta håret i tre steg, hålla flaskan ca 20 cm från håret och spraya in mot botten. Då fördelas produkten jämt och risken att det blir för mycket är minimalt. Sedan tar jag in fingrarna i håret och masserar in mot botten. Det är samma metod jag gör med torrschampo men fokuserar mer mot huvudet då.

Sedan vill jag lyfta torrbalsam en gång till, speciellt för dig som har långt hår eller löshår. Just denna från System är grym, den gör håret luftigt och lent på ett sätt som är svårt att förklara. Jag såg nu att den är på rea med hela 85% billigare – den kostar 59 kr nu (HÄR). Visst att olja gör håret mjukt men torrbalsam ger den där luftiga känslan som man älskar dirket efter tvätt – ni vet. Torrbalsam sprayar jag endast i längderna och sedan ett vanligt torrschampo mot botten. Just denna är bäst men priset har varit saftigt men nu när jag såg att den var med på en lagerrensning så säger jag bara PASSA PÅ.

Kommentarer

  1. Charlotte

    Blev superkär i håret med den rosa/lila bakgrunden! Huur får man till det? Mitt hår är nästan som ditt i längderna (väldigt solblekt) och är mörkare i utväxten så det ser ut som en trött ombre från 2005 och jag står i valet och kvalet att slinga utväxten eller att försöka dämpa den mest blonda och försöka få till det som på din bild. MEN har försökt detta runt sept i två år och de frisörer jag gått till har gjort det ljusbrunt. Jag vill absolut inte bli brunett. Hur gör man (och får sin frisör att förstå?) Jag kör också extensions så då är det extra svårt då de dessutom är enfärgade och syns lätt när de är ljusa.. Så himla svårt detta 🙁

  2. Annie

    Tycker verkligen du ska köra på dämpad blond, men kanske inte fullt så mörk botten. Tänker på creme brulée färgen du nyss la upp i ditt flöde, hade inte en nyans i den stilen varit något? Och ja! Våga maxa längden på hairtalk tycker jag! (Även om jag också älskade när du hade ditt kortaste hairtalk någonsin)

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"