Beauty

Så rakar du ditt ansikte

(det är lite dålig fokus i vissa delar utav videon, ber om ursäkt för det)

Hej vänner!

Okej, nu har jag pratat om att raka bort dom vita fjunen i ansikten ett tag – äntligen händer det. Jag besitter rätt mycket fjun och tidigare har jag både vaxat och trådat. Min hy reagerade inte bra vid trådning. Jag fick röda prickar överallt, djupa inåt finnar och hela ansiktet blev ”svullet” om ni förstår. Det gjorde också förbaskat ont och det tog lång tid innan huden blev bra igen. Sedan har jag vaxat, det är inte heller en mysig behandling och min hy reagerade inte bra på det. Jag får utslag och finnar, sminket la sig ovanpå huden och det fäste inte alls – kaos. Jag har testat att raka med en vanlig rakhyvel för massor med år sedan men kommer inte ihåg hur det blev dock. Sedan la jag ner allt och lät ansiktet ha kvar dunjackan till fjun. Det är inte så att jag har komplex för detta utan problemet jag oftast känner är att jag får ha mycket mer smink för att fjunen är i vägen. Det gäller även min hudvård, jag vill ha det fritt fram för att produkterna ska gå ner i huden.

Sedan kom jag över en video på Youtube för ett tag sedan där en tjej rakade ansiktet regelbundet med små rakknivar och var toknöjd. Hon förklarade precis det jag hade tänkt på, att sminket sätter sig bättre. Självklart får du inte mörkt ”stubb” i och med att du kapar samma hårsäck på utsidan. Såklart kan du känna dig lite stickig när det växer ut igen. Men när fjunen nått maxlängd igen så blir det som innan du rakade.

1 HÄR – 2 HÄR

Jag knatade iväg och köpte dessa två från Depend. Ska jag vara ärlig så tyckte jag den vänstra var bättre. Det är viktigt att tvätta ansiktet ordenligt och dra en pad med toner innan man kör igång. Jag bytte blad typ hela tiden för jag dom blev slöa. Kan kanske bero på att jag var riktigt luden, ni ser hur mycket jag fick bort i videon. När man är klar, sprita bladen och sätt på plast skyddet. Jag tror nog att jag kan använda ett och samma blad en gång till, sedan måste jag köpa ny. Sedan drog jag över en pad med toner igen och smörjde in med min vanliga hudvård med fokus på fukt.

Jag gjorde videon lördag morgon och jag sminkade mig i måndags för första gången och WOW. Vilken sjuk skillnad, nu får jag det där glowet som jag vill att min hy skulle få. Jag behöver inte alls lika mycket foundation, mina bryn poppar så mycket mer och det tar inte lika lång tid att fylla i brynen. Jag har inte fått en enda reaktion eller finne, JAG ÄLSKAR DET. Sedan tack för alla tips ni gav mig innan jag valde att göra detta. Nu ska jag låta ansiktet vara till helgen och se men inget stubb än så länge, haha.

#Sedan…. jag bjuder på videon – haha.

Kommentarer

    1. Elin Molimenti

      Heeej Emelie! Det känns JÄTTEBRA ☺️ Jag får mycket mer glow och sminket sätter sig mycket bättre. Behöver inte heller använda så mycket mängd av hudvård/foundation etc. Ingen stubb än så länge 😂 Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"