My thoughts

Vem är lite för lättkränkt?

Hej vänner!

Jag hoppas ni mår bra, snart är arbetsveckan över. Jag har varit och tränat, lämnat in en kamera, hämtat paket och suttit i möten för mitt andra företag. Nu är jag hemma och ska fortsätta knega på framför datorn. Jag har planerat att göra hår tutorial som jag kommer göra imorgon. Jag försökte leta efter en selfie eller någon bild på mig att lägga upp men det var ett tag sedan jag knäppte av en. Det är såklart en omställning att släppa dom personliga inläggen och bara fokusera på tipsen jag vill ge er. Ska jag vara helt ärlig mår jag mycket bättre att sköta bloggen på det sättet. Att slippa fota av vad man gör hela tiden, att behöva stoppa alla för att hugga in och äta för att ta en bild eller helt ärligt behöva sminka sig för att lägga ut saker på bloggen. Sedan undrar jag också:
– ”Är verkligen dessa inlägg roliga att läsa om?”

När jag började blogga handlade bloggen endast om hår. Sedan började smink och skönhet smyga sig på men det var för jag själv fann mer intresse för det. När jag flyttade till Metro Mode så ville vi ändra riktning på bloggen och mitt liv var kaos i den vevan och enligt vissa ”det är det folk vill läsa om”. Jag tog mig ann det och vände mot skönhet och mer privat. Ska jag vara ärlig så ångrar jag mig en aning för jag har aldrig varit en person som har behov utav uppmärksamhet och bekräftelse från personer man inte känner. Ska man lyckas som influencer så måste man älska och kräva uppmärksamhet och tråna efter bekräftelsen för att kunna fortsätta. Men det går i perioder, när jag var yngre var jag SÅ hungrig på att lyckas och uppmå mina mål. Idag är jag äldre och har andra värderingar. Men ni vet att jag tycker om att tycka till, försöka förändra och säga till om jag tycker något är orättvist. Men i dagens samhälle där männiksor är enormt lättkränkta och det är fel på allt och alla så orkar jag inte betala priset som det innebär att använda sina kanaler till mer än ytliga tips. Det är tragiskt, jag vet.

Jag förstår varför dom flesta influencers startar andra verksamheter förutom sina sociala medier. Vem orkar leva enbart som influencer idag? Vi mår extremt psykiskt dåligt och många skyller på sociala medier men vet ni vad. Det är helt vanliga männiksor som sitter och hatar, spyr galla och får andra och må dåligt. Det är vi själva som skapar den psykiska ohälsan pga att vi har behov utav att skriva hat kommentarer till andra människior. Förr var det riktigt roligt att skriva inlägg och kommunicera med andra människor på sociala medier för tonen var en helt annan. Vi stöttade, hjälpte och peppade varandra för att komma framåt. Idag: Om någon råkar gå mot röd gubbe så blir denne korsfäst på sociala medier.

Sedan tycker människor det är mer underhållande att följa personer som mår dåligt, hur illa är inte det?! Jag har varit riktigt lycklig dom senaste tre åren och på dessa år har hatet mot mig ökat kraftigt. Innan, när jag mådde piss och livet var allt annat än bra: blev inte en dålig ton ens. Jag tycker om logiska förklaringar och försöka förstå hur människor fungerar men utvecklingen på sociala medier är riktigt smutsig nu. Nej men jag ville någonstans bara prata av mig, det var längesedan. I slutändan älskar jag mitt yrke som frisör, ni personer som följer mig för att jag inte är som alla andra och personer som bidrar till positiviet på nätet. Jag har en enorm respekt för er som ger andra människor gläjde på något sätt.

Sociala medier kan vara en plats där männiksor möts och tar chansen att bidra med positivet. Det är inte så att du går runt på stan och skriker på okända människor du möter: ”FYFAN VAD FUL DU ÄR!!!!!!!!!”. Jag hoppas i framtiden att ska man kommentera på sociala medier ska man logga in med BankID eller liknande. Ingen ska få sitta på kammaren och skriva fruktansvärda saker under namnet ”Anonym”. Det är fegt, pinsamt och riktigt smutsigt beteende. Jag hoppas för guds skull att dessa personer inte har barn eller kommer skaffa några. Håller ni inte med om det?! Jag ska försöka göra min plikt och fortsätta bidra med gläjde och positivitet. För en sak är säker, jag är en envis sate som aldrig kommer väja för idioter – lova mig det ni också. All kärlek ❤️

Kommentarer

 1. Cissi

  Är mest intresserad av hår, inte särskilt av smink och privata inlägg. Älskar nichade bloggar.
  Sen är titeln på det här inlägget väldigt roligt! 🙂

 2. Elisabeth

  Hej! Ville bara säga att jag verkligen älskar att läsa din blogg! Tycker om att det är så hög kvalite på dina inlägg! Tycker det är intressant att läsa om hår och smink, framförallt att få bra ideer från en som är så utbildad och duktig inom ämnet som du är! Jag gillar även dina outfit bilder mycket, eftersom jag tycker du har så fin stil!!! Kan ibland sakna dina ”vardags” inlägg, med mera bilder från vardagen, tyckte oxå de var väldigt roliga att läsa…Men förstår absolut att du för tillfälle siktar mera på att skriva om hår o smink! All kärlek åt dig med!!! Kramar från finland.

 3. Linn

  Jag började läsa din blogg pga hårtipsen, och det är också därför jag fortfarande läser. Jag är inte intresserad av ditt privatliv, utan vill snarare ha ÄNNU MER hårfokus! <3 <3 Googlar ofta "styleelin" och typ "lob" om det är så jag vill klippa mig, för inspo!

  1. Elin Molimenti
   Elin Molimenti

   Blir jätteglad för att du skriver så ☺️ Det roligaste jag vet är att dela med mig utav det jag tycker om bäst! Tack för att du kikar in här ❤️ Kram

 4. Helena

  Jag följer din blogg initialt för bra hårvårdstips men tycker även om dina inlägg om inredning, mat, resor och ja, lite av varje. Tycker om mixen, den är trevlig.😍😊

 5. P

  Jag skiter fullständigt i ditt privatliv och alla andras privatliv, jag gillar dina tips och bilder utifrån den professionalism du besitter inom ditt yrke.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"