Hair

VLOGG – dags för min hårmakeover

|Innehåller reklam för Hairtalk Extensions|

Men hej bloggen!

Hur mår ni? Jag mår hur bra som helst även fast regnet bara öser ner utanför fönstret. Jag jobbar hemifrån idag och har i vanlig ordning mycket att gå igenom. Men ingen kan ha missat min makeover i måndags och som jag sa på Instagram vloggade (ligger längst ner i inlägget) jag under hela dagen. Jag räknade ner dagar, timmar och minuter tills jag skulle få sätta mig i frisörstolen hos Emelie och få lite liv till mitt ansikte. Sedan mitt monsterhår på bröllopet har jag inte velat ha så mycket Hairtalk i vilket varit så skönt. Jag har snittat tre, fyra paket och fokuset har varit att ljusa upp mitt hår tills jag blev superblond igen. När vi väl fick upp hårfärgen till det ljusaste älskade jag det, äntligen är min mörka bottenfärg bortblåst. Men nu, några månader senare känner jag att jag försvinner och ser allmänt ”glåmig” ut – förstår ni?!

Så jag fick en idé att skapa en egen balayage med hjälp utav Hairtalk och Emelie. Jag vågade inte gå hela vägen att lägga en mörk bottenfärg direkt på torrt hår utan vi la några ljusare delar i frampartiet och sedan skuggade vi botten i schamponeringen med en mörk/grå askig ton. Vi la även större delar mörkt invävt med mitt redan blonda hår för att skapa mörkt underhår. Sedan tonade vi ner mina vita längder i en beige/mocka blond ton. Därifrån lämnade jag över stafettpinnen till Emelie som fick matcha ihop Hairtalk med mitt hår.

Jag frågade Emelie om hon kunde skriva ihop vad hon gjort:

VAD HAR VI ANVÄNT?

Nr: 613/18 pro 40cm
Nr: 20 doppad i regular och brown
Nr: 8 doppad i regular
Nr: 613 doppad i red och regular
Nr: 613 doppad i silver 
5 paket Hairtalk – längden är 55cm 

Hur tänkte Emelie vid infärgning?
– Tänk på att nästan allt är möjligt med colorplus. Kom ihåg färgläran när du blandar. Ju mer pigment, desto mörkare färg. Jag inväntar alltid tills kundens färg är klar innan jag doppar Hairtalk slingorna i colorplus. Då kan jag lättare se om jag behöver göra mörkare, kallare eller varmare.
Även om du inte hittar en färg som passar på färgringen så kan du alltid skräddarsy med hjälp utav Colorplus.

Annons

Här ovan har ni vloggen, hoppas ni tycker om den och tusen tack min älskade vän Emelie för att du alltid gör mig så förbannat snygg i håret ❤️

Kommentarer

  1. Annika

    Jättefint resultat som vanligt!

    Jag har en fråga om färg. Har i mina yngre dagar (och annan frisör) blekt slingor så som man gjorde då. Numer är det färg man använder om jag förstått rätt? Jag ber min nv frisör om att ”ljusa upp mig” varje gång och ändå ser jag knappt skillnad när hon är klar. Är typisk blondin som blivit råttfärgad med åren med bra hårkvalité. Går det inte att ljusa upp alla hår eller lyssnar hon bara inte?!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"