HairHårfärg

Så bevarar du din hårfärg

Hej på er!

Åh, min migrän har sakta men säkert lämnat min kropp. Nu är jag mer ”öm” om ni förstår. Jag känner att jag spänt mig väldigt mycket också på grund av smärtan men jag ska boka in en massage så jag får koppla av lite. Igår körde jag mitt sista ryck på salongen för denna vecka och fick avsluta med en kund som jag verkligen älskar att ha i stolen. Starka, drivna och roliga kvinnor är inspirerande och att få ha dom i min stol är lyx. Men som tur var hade jag med min systemkamera med mig så jag kunde få fram den bruna hårfärgen bäst. Just mörka hårfärger är väldigt svårt att fota för antingen blir dom bara röda eller för mörka. Jag hade lagt in ljusa partier men det är lite svårt att få fram det. Ni vet att jag tycker om kontraster i alla typer av hårfärger jag gör. Jag vill alltid ha en råare bottenfärg och något varmare toner ut mot längderna. Min besatthet av bruna hår är väl känt men jag står för det – 100%.

Men det finns några punkter man kan ha med sig när man färgar håret, oavsett blond som brunett. Önskan är att man ska kunna gå mellan 3-5 månader innan det är dags att fylla på hårfärgen hos frisören igen. Hur ökar man sina chanser för att lyckas med det då?

  1. ETT VÄLMÅENDE HÅR:
    – På första plats kommer definitivt ett välmående hår. Ju bättre håret mår desto längre kommer hårfärgen att hålla sig snygg. Har du torra och slitna längder kommer hårfärgen rinna ner i avloppet snabbare. Bästa tipset är att se över sin hårvårdsrutin, klippa av det som är slitet och börja om på ny kula. Många som är ljusare och vill mörka ner håret gör på det sättet för att ”lämna” dom blekta dagarna bakom sig.
  2. VATTEN ÄR DIN STÖRSTA FIENDE
    – Som många kanske inte tänker på är att vatten är din största fiende, tätt efter det kommer plattången. Jag brukar tänka att en hårfärg är som en solbränna. Ju mer du duschar, ju mindre du smörjer in kroppen kommer din bränna försvinna snabbare. Att tvätta håret mellan 1-2 gånger i veckan är en bra guide att hålla sig till. PS: Duscha inte i för varmt (hett) vatten.
  3. FÄRGBEVARANDE HÅRVÅRD
    – De flesta hårvårdsprodukter idag innehåller färgbevarande ämnen som hjälper dig att bevara hårfärgen. Använd schampo och balsam för färgat hår.

SCHAMPO (klick) BALSAM (klick)

INPACKNING (klick)

Just denna inpackning är helt underbar. Den ger en fuktinjektion till håret på ett kick. Att sova med denna över natten och skölja ur på morgonen är en känsla som alla måste uppleva – TESTA.

4. FÄRGINPACKNINGAR
– Som jag var inne på ovan är färggivande inpacknigar en jättebra lösning mellan frisörbesöken. Jag skulle rekommendera Maria Nila eller EVO – det sistnämnda märket har bland annat en ”Cool Brown” (här) som är riktigt bra. Tipset är att applicera färginpackningen i handdukstorkat hår, ta hjälp utav en wetbrush (här) och jämt fördela produkten i håret. Strosa runt ett tag hemma (30-60 minuter) och sedan skölj ur – avsluta med balsam.

5. ÅTERFUKTNING
– Nu kommer vi till den sista med ack så viktiga punkten – fukt fukt. Att använda vårdande olja varje dag är en bra riktlinje. Jag borstar igenom håret innan jag går och lägger mig. Sedan applicerar jag oljan i hela håret och går och lägger mig. Efter styling på morgonen drar jag igenom oljan igen. Skydda håret mot värme genom en leave-in (tips) som du applicerar i handdukstorkat hår. Sedan applicerar du olja och om du vill putta på extra värmskydd har du en mist från Moroccanoil (här) som är jättebra att spraya efter oljan i handdukstorkat hår.

6. SUNT FÖRNUFT
– Sedan gäller sunt förnuft. Inte använda värmestyling för ofta, inte tvätta håret för ofta eller slit inte på håret i onödan. Lär känna ditt hår och ta hjälp utav din frisör för att samla på dig dom bästa förutsättningarna.

FÖRE/EFTER

All kärlek ❤️

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"