Beauty

Vilka sminkborstar använder jag

Hej fina ni!

Hur mår ni? Jag mår bara bra trots allt som händer. Jag gjorde en IG-TV igår på Instagram (StyleElin) och jag får mycket förfrågningar på vilka sminkborstar jag använder. Det är svårt att få med allt i ett klipp på 6-10 minuter. Jag vill inte att det ska bli för långt så jag får bena upp det lite med kombinerade blogginlägg. När det kommer till sminkborstar tycker jag det är svårt för man ändrar sina favoriter hela tiden och det är beroende på vilken sminkning man kör på. Dock är jag en rutinmänniska och använder oftats samma typ av borstar – tills något annat nytt kommer ut. Jag har slopat min Beauty Blender och kör enbart borstar just nu. Ibland kan jag använda min svamp från Dose Of Colors för att jämna ut lite mer.

Foundation Borste (här)Concealer Borste (här)Foundation *Sand Beige (här)Concealer *NC20 (här)

Jag tycker det har tagit tid att hitta en bra borste att lägga foundation med. Jag vill att den ska vata lite hårdare men ändå med ett fluff (om ni förstår). Båda dessa borstar kan jag använda till concealer och foundation.

Setting Powder Brush (här) Setting Powder *vanilla (här)

Juste, jag har börjat trycka in setting powder under ögonen med en svamp från Linda Hallberg Cosmetics (HÄR). Om ni vill se när jag gör det finns videon på min Instagram. Nej men jag har haft den hemma hur länge som helst och inte riktigt funnit använding av den. Men så slog det mig att jag kommer ju åt hur bra som helst och isolerar pudret – ni måste testa.

Bryn Penna (här) Brow Pomade *taupe (här)

Är det någonting jag tycker är viktigt är en riktigt bra brynpensel. Jag har testat väldigt många olika och när vi fyller in brynen måste penseln vara enkel att arbeta med. Det är samma sak när jag slingar hår på mina kunder, penseln är enormt viktig. Den må kosta lite mer men penslar håller så länge. Jag har en gammal ögonskuggs-borste från Make Up Store som jag köpte för nog 8 år sedan – använder den fortfarande. Med det sagt, lägg lite mer dollar på bra penslar.

Rouge Borste (här)Puffen jag pratade om (här) Rouge *”Pretty in Peach (här)

Här ser ni också puffen jag pratade om. Jag tycker om att lägga rouge med en aningen större och fluffigare borste för att produkten sprider ut sig mycket bättre i ansiktet. Vem älskar inte rouge liksom?

Highlight & Contour Borste (här) Brunpuder *give me sun (här)Highlight palette (här)

Jag hittade inte borsten på Sephora, tror dom uppdaterat borstarna för denna är väldigt gammal. Men jag älskar den fluffiga sidan för highlight, tror det är denna (här). Jag älskar att ha en snedställd borste vid contour, denna burkar jag använda också (här).

Glöm inte heller att tvätta borstarna varje vecka. Jag brukar tvätta dom med schampo ordentligt en gång i veckan och efter varje användning sprayar jag en Brush Cleaner (här). Får man in den rutinen så behöver det inte vara så jobbigt. Eftersom man går in med borstarna mot ögonen är det bra att försöka hålla dom rena vid varje applicering. Vi kan gå igenom ögon-borstarna sedan – där blandar jag hejvilt och mycket av det jag använder har varit kollektioner som gått ut. Men återkommer om det ❤️

Kommentarer

  1. Cissi

    Hej! Älskar din blogg och dina tutorials! Jag är nyfiken på hur det gick sen efter att du rakade ditt ansikte på fjun. Kommer du göra det igen? Hur blev det när fjunet kom tillbaka, märkte du ens det? 🙂 Kram

  2. Sofia Bengtsson

    Hej Elin! Jag har en konstig fråga som ingen av mina frisörer i Malmö lyckats besvara men som jag hoppas kanske du vet. Jag har använt Hairtalk i snart fyra år, men på de senaste två håren så har håret som satts i på höger sida blivit helt förstört, redan efter någon vecka. Det är jättetunt, och kapat i topparna och tovigt. Medans på vänster sida är det tjockt, mjukt och glasigt. Även mitt egna hår på höger sida är skadat. Jag sover inte på höger sida, jag har ingen väska på höger sida, sover i två flätor med tofsar utan metallspänne osv. Jag kan verkligen inte förstå varför bara höger sida blir skadat. Har du någon idé?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"