BeautyMy thoughts

NY VECKA

Hej finaste ni!

Hur mår ni? Har veckan börjat bra? Jag var riktigt seg-startad i morse och fick tvinga mig ur sängen strax efter 09.30. Vet inte vad det är med mig? Varför kan jag inte bli morgonpigg någon gång?! Det sägs att man ska bli piggare på morgonen ju äldre man blir. Jag passerar snart 30 år och jag kan fortfarande sova till 12.00 om jag fick, hmm… En bidragande faktor just denna helg var att ”La Casa De Papel” släppte fjärde delen i fredags. Vi manglade igenom allt i fredags och lördags. Somnade inte innan 02.00 så jag får äta upp det idag. Ni som kollar?! Vad tyckte ni? Jag tyckte det var sämsta delen hittils, dom två sista avsnitten var bra men allt jidder innan – snark. Men hur som, jag jobbar hemifrån idag och har en hel del att göra. Kina har röd dag idag till minne utav dödsoffren under Corona-viruset så MyMolimenti kommer ligga på is idag. Sitter med min kaffe och äggröra i vanlig ordning, ändrar aldrig på den rutinen. Juste, jag la ut en ny IG-TV på Instagram igår där jag visar er hur man ”fusk” stylar om ett redan lockigt hår som hängt ut sig – missa inte den.

NY HIGHLIGHTER (här)

Men nu till något riktigt roligt – jag har testat en ny highlighter från & Other Stories. Jag använde den bland annat på dessa bilder ovan – jag är helt kär i den. Jag brukar ha svårt för ”vita” highlighters för det skär sig oftast med min hy. Men denna är väldigt pressad och har en ”prism” ton i sig – svårt att förklara. Den kostar just nu 79 kr (innan 150kr) – helt klart det mest prisvärda glow just nu.

Tröjan är från Valerie för er som skrivit!

Jag är lite kluven hur vi ska göra i Påsk, alltså nu till helgen. Jag jobbar två fulla dagar på salongen denna vecka – onsdag och torsdag. Sedan var tanken att fira påsk med familjen uppe i Gävle men på grund av Corona-viruset ser det ut som att vi inte kan ses. Jag gråter inombords över det för jag vill verkligen vara med mamma och pappa men som barn tror man att ens föräldrar är helt odödliga och att dom alltid kommer att finnas. Nu är mina föräldrar inte gamla men tanken slår mig att det kanske inte är så smart att samla ihop alla. Så jag och André pratade om att vi skulle beställa hem Påskmat för avhämtning för att stötta restaurangerna och helt enkelt bara umgås med varandra. Dock så älskar vi att vara med varandra och finns ingen jag har så roligt med som honom. Men det svider verkligen att inte få träffa famljen.

Hur tänker ni? ❤️

Kommentarer

  1. Ann-Charlotte

    Till Martina !

    Hur tänker du nu ?
    Bara för att Elin jobbar med ett jobb med mycket kontakt med människor, så kan hon lika gärna träffa sina föräldrar?
    El fattade jag fel ?
    Jag jobbar oxå som frisör , men det innebär inte att jag lika bra kan träffa mina föräldrar ……
    Nu vet man ju inte om man smittar el är smittad, då det visat sig att det finns dom som smittat fast dom inte själva varit sjuka.
    Har precis läst om ett tjejgäng på 7 tjejer , ingen var förkyld el hade några symtom , dom träffades på en tjejmiddag , nu är en av dom inlagd och samtliga är Corona smittade .
    Jag tänker såhär , att jag sköter mitt jobb, med tvätta händerna hela tiden, har endast en kund i salongen åt taget , ingen får vara det minsta snuvig, varit utomlands osv ……
    Men att sedan åka hem och träffa mina föräldrar är uteslutet.
    Man ber folk att ta hänsyn och tänka sig för , så varför ska man då åka hem till någon och ev ta med sig smittan ??
    Detta är mina åsikter och tankar ….. Ta hänsyn och utsätt inte någon för smitta i onödan, gå inte på fest, kalas , varje hushåll bör hålla sig för sig själva under denna påskhelg, tråkigt och sorgligt , ja verkligen , men det kan gälla livet för vissa , och vem , det vet varken du eller jag .
    Glad Påsk till er alla !

  2. ErikaJ

    Det är så svårt att välja hur man sla göra. Jag jobbar inom vården och träffar mycket folk hela dagarna och tränar fortfarande på gym även om jag tränar en del hemma med. Däremot har jag inte umgåtts med någon på fritiden. Påskafton kommer tillbringas hemma själv. Vågar inte åka hem till mina föräldrar som är riskgrupp.

  3. Martina

    Så du kan arbeta på salongen men inte träffa familjen? Experterna säger inte att man inte behöver isolera sig helt, man kan vara ute bland människor så länge man sköter sin hygien, håller avstånd osv. Jag förstår helt och hållet att människor vill isolera på grund av detta och om man ingår i en riskgrupp om man inte vill riskera att bli smittad eller smitta andra. MEN jag tror inte på isolera sig helt, det kommer bara leda till psykisk ohälsa, depression om vi slutar leva, man kan och behöver gå ut för att må bra och i detta kaos stödja favoritrestauranger i denna kris. Jag arbetar i icabutik, kundkontakt varje dag(svårt att jobba hemifrån med det jobbet), på grund av människors hamstrande tvingas riskgrupper gå ut mer än nödvändigt då fullt friska hamstrar) tränar i emellan, när inte boxning är nu går jag promenader, äter på restaurang, allt jag brukar göra men såklart med försiktighet, sköta min hygien. Senast dagarna också gått på 1,2, snart 3 dejter, obs detta har skett utomhus. Sjukt att människor kallar karantän att vara hemma en arbetsdag eller flera arbetsdagar. Jag tror att kan du träffa kunder, kan du träffa din familj så länge det inte innebär resa med tåg/flyg och det inte innebär att träffa äldre riskgrupper(jättegamla 70-80 år) Och nej, det är inget problem att färdas med kollektivtrafiken så länge man sköter sin hygien, håller avstånd och vad jag minns brukar ni väl köra dit?

  4. Anna

    Kommer heller inte träffa min mamma eller syskon etc i påsk, men det är det enda rätta i längden.
    Det kommer ju ny påsk och andra dagar man kan träffas Längre fram och hoppas detta elaka monster sjukdom har lagt sig då!
    Kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"