HairRecept

Intensiv men rolig vecka trots allt

Men hej på er!

Först och främst hoppas jag att ni mår bra. Den här veckan har varit väldigt intensiv för min del. Jag har så mycket i huvdet nu med tre arbetsområden som jag måste vara 100 % närvarande i. Jag börjar känna att jag tappar det snart, en konstig känsla. Jag glömmer saker, lägger in saker i kylen som jag inte ska, jag ska hämta mobilen när jag redan har den framför mig och jag kan inte koncentera mig på en sak och göra klart den utan jag måste göra alla saker samtidigt. Jag har varit med om denna situation tidigare och botemedlet har alltid varit att få komma bort eller få alla saker klara samtidigt. Men i och med att världen ser ut som den gör finns det ingen möjlighet att åka på dom resor vi har planerat vilket gör mig ledsen. Jag vet att man ska tänka på hur andra har det men Corona viruset påverkar mig negativt på mitt sätt. Jag är överlycklig att jag fortfarande kan jobba på salongen men varje dag är en kamp att göra sitt yttersta att hålla sig ren, tänka på varenda detaj som minskar riskerna och rädslan för att gå att köpa lunch. Jag vill också bidra med det jag kan för att gynna många restauranger och cafén runt om salongen som jag ser står tomma för att jag vill verkligen ha kvar dessa själar senare.

Bara det att åka till Emelie för att sätta upp mina Hairtalk fästen får mig att bli knäpp. Det är precis samma sak som att mina kunder kommer till mig och jag vet att dom tar Corona-krisen på lika stort allvar som vi på vår salong gör. Men det var underbart att sitta i stolen tillsammans med henne, hon ger mig mycket energi och vi är i samma sits med mycket.

Före/Efter

Jag skulle egentligen jobbat hemifrån direkt efter besöket hos Emelie men A har en vän vars tjej fyllde 30 år – som vi känner väl. Han frågade mig om jag kunde få bli en av hennes 30 års present och SÅKLART kände jag. Eftersom jag är totalt fullbokad i månder framöver så fick jag ta henne på en admin dag. Dock hade jag ingen aning om utgånsläget, haha. Frisör-skräck, håret har aldrig blivit klippt, hemmafärgat konstant i flera år. Det var längesedan jag tog mig ann dessa jobb i och med att jag inte tar emot nya kunder. Men det är lite så min resa började från första början. Jag kan nog kalla mig expert på omöjliga jobb, den tanken hade jag när jag började satsa ordentligt på frisöryrket. Men hur som helst, jag målade upp hela håret med svag, svag blekning för att skapa en underliggande balayage. Jag varvade också med tunna, tunna ljusa slingor. Jag la bottenfärg, skuggfärg, mellanfärg och sedan tonade in i en varmare mocka ton. Den roligaste biten är alltid klippningen. Ett hår som är långt, tunt och stripigt klipps till ett långt och fylligt svall. Man ska inte underskatta en ordentlig klippning. Det tog mig över 4h tror jag och jag lyckades lösa det på en sittning. Det slog mig i veckan när jag pratade med en kund att jag har varit utbildad frisör i över 10 år, hur sjukt låter inte det?! Jag började frisörgymnasiet för 14 år sedan, HUR stört att säga det – haha.

Annars har blondinerna avlöst varandra och när jag sitter här sönderstressad i huvudet tänker jag tillbaka till alla hår jag piffat i veckan med lycka. Jag har verkligen dom skönaste, roligaste och härligaste kunderna att umgås med varje dag – det är dom jag får energi och inspiration ifrån.

Igår bakade jag kanelbullar hela dagen. Jag testade ett nytt recept (här) som jag verkligen kan rekommendera. Det tog lite extra tid med herregud vad goda dom blev. Vi har fått nya grannar också så dom fick smaka, klart godkänt. Kommande vecka ser bättre ut för mig och jag kommer ha mer effektiv tid att hinna med veckans todo list. Jag har ett möte nu vid 14.00 med MyMolimenti, jag skulle gjort en sminkvideo men mitt huvud klarar inte av det idag. Vi tar nya tag nästa vecka och hoppas jag samlar på mig mer positiv energi. Hoppas ni får en mysig söndag ❤️

Kommentarer

  1. Camilla

    Det du beskriver är TYPISKA symptom på begynnande utbrändhet. Var väldigt försiktig för fortsätter du att pressa på kan du gå in i den berömda väggen och då är det bomstop för alla aktiviteter överhuvudtaget. Kan ta flera år att ta sig tillbaka ens till halvtidsjobb och hjärnan återhämtar sig aldrig fullt ut, inte stresståligheten heller. Du måste kapa bort/dra ner på saker/prioritera bort NU innan det är försent, förstår att det känns omöjligt just nu men bättre att kunna göra något än inget alls, vilket riskerar att bli konsekvensen om du fortsätter på denna banan med de symptomen du har…..

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"