Beauty

Rosa inspirerad look till våren

+ Reklam bild för mitt egna varumärke MyMolimenti

Hej mina stjärnor!

Det är onsdag och solen skiner, det är varmt och skönt ute. Det är drömmen att bo här ute på ön nu när våren är här. Att jobba hemma är verkligen inte dåligt någonstans. Denna vecka är jag på betydligt bättre humör och jobbar hemma mestadels av veckan, var på salongen i måndags och ska dit på fredag igen. Även om man fortfarande inte har något att se fram emot så tycker jag ändå livet är bra ändå. Jag älskar mitt jobb och det tar upp 95% av mitt liv så man får vara glad för den sakens skull. A jobbar också väldigt mycket och har även nya projekt på gång så vi kompletterar varandra himla bra. Men igår gjorde jag en sminkning som jag blev riktigt nöjd med och eftermiddagen uppe i sovrummet ger ett magiskt ljus som jag passade på att fota i. Jag har lite ny hudvård som jag börjat använda, ska visa er senare i veckan – jag tyckas se en skillnad på glowet i min hy.

Primer (här)Foundation *light (här)

Vi börjar med den primer som jag använt ett bra tag nu, den ger huden en silkeslen finish och foundationen sätter sig väldigt fint in i huden. Sedan testade jag en ny foundation som jag känner på mig att den kommer bli en STOR favorit framöver. Jag har hört mycket om just denna, ett mirakel för huden nämligen. Den innehåller bland annat hydroliserad kollagen, peptider, niacin, hyaluronsyra, antioxidanter och vitaminer. Sedan det bästa nu inför sommaren – SPF 50 +. Jag trodde den skulle bli för tung men wow, ni måste testa den.

Concealer *vanilla light 2 (här)Contour stick *nc55 (här)

Även concealern kommer från NARS och det jag älskar med denna är att färgen är så pass kall och konsistensen är lättare men ändå täckningen är perfekt. Jag tänkte eftersom jag använde en CC+ foundation ville jag inte pumpa på med en tung concealer. Jag är rätt torr kring ögonen också och då har jag upptäckt att denna inte kakar sig. Sedan en av mina favorit contour-stick från M.A.C – krämig och enkel att sudda ut med. Den här (klick) borsten lägger jag både concealer och kräm contour med – grym.

Sculpt & Shape Contour Palette *light/medium (HÄR)

Denna börjar bli väl använd, har en nykärlek till den här paletten. Jag tycker om användbara paletter som jag kan använda alla färger i – vilket jag kan med denna. Dom ljusa använder jag för att ljusa upp med (efter setting powder) och dom mörka för att fixera kräm contouren. Som jag sagt tidigare: försök att fixera alla krämiga saker med liknande toner fast i puderformat. Sminket håller sig så mycket bättre!

Setting powder *vanilla (här)Puder Puff (här) Brunpuder *Matte Bronze (här)

Standard setting powder från Anastasia och brunpuder från M.A.C. Men som ni märkt dom senaste videorna på Instagram så har jag använt denna puder puff från Linda Hallberg att applicera puder under ögonen med. Det blir riktigt bra och man kommer åt överallt. Ett av mina bästa tips just nu.

NORVINA PALETTEN (här)

Sedan tog jag fram Norvina paletten för den har just den rosa tonen som jag älskar. Jag använde: ”BASE” – ”LOVE” – ”PASSION” & ”WILD CHILD”.

Ögonbryns penna *soft brown (här) Mascara (här)

Jag har som sagt hoppat pomaden och kör denna penna istället. Måste säga att denna är riktigt krämig och lätt att snabbt fylla i brynen med. Sedan testade jag en ny mascara som både ger volym men också extra näring till fransarna – riktigt bra.

Highlighter Palett (här)

Kan jag låta tjatig när jag säger att denna palett är allt man behöver. Jag använder dessa både runt ögonen och resten av ansiktet jag vill lyfta upp. Eftersom jag körde en rosa edition så passade ”Kitty Kat” som handen i handsken. Jag körde även den på resterande delar i ansiktet.

Lösögonfransar (här)

Nu kommer vi till höjdpunkten utav denna sminking – fransarna. Jag har sedan tidigare svårt att finna fransar som funkar på mig. Jag tycker inte om när raden är för tjock eller fransen är som en sopkvast, alltså FÖR mycket av allt. Därför brukar jag alltid sätta singelfransar för då blir inte ögat för tungt eller att något skaver. Jag ville ha fransar till denna look och jag stod länge i frans-lådan för att finna några som jag endast skulle ha för videon och sedan ta av. Men håll i hatten, dessa var tunna i raden, lätta och gav en superfin, något naturligare resultat. Jag hade dessa hela dagen igår, tänkte inte ens på att jag hade dom på mig förens jag tvättade av sminket på kvällen. Det kan inte bli ett bättre betyg än så!

Rouge (här) Läpp olja (här)

Rougen är här för att stanna, kan inte säga mer än så – den passa till allt. Sedan testade jag en läpp-olja istället för läppglans – ÄLSKAR!

Setting Spray (här)

Sist men inte minst, en av mina favoriter när det kommer till setting spray. När man går igenom alla produkter såhär så tycker man det är enormt mycket men när man väl sitter och sminkar sig så tycker jag att det blev en ”lättare” makeup denna gången – haha. Jag tycker verkligen smink är roligt och det är ett bra komplement till hår. Så fort jag har någon ny produkt hemma så längtar jag till nästa dag så jag får sminka mig. Har ni några frågor så är det bara att kommentera, annars kika på videon på Instagram (StyleElin) där jag visar hur jag gör denna look. PUSS

Diademet är självklart från MyMolimenti ❤️ ”Your Pearl Headband”

Kommentarer

  1. Annie

    Hej fina! Skulle du säga att light är lik NC15 i MAC studio fix (färgmässigt alltså) vi brukar typ ha samma färg 🤗 Kramar

  2. Caroline

    Hej Elin. På salongen jag går till får man betala 80% av beräknad kostnad vid uteblivet besök, vilket är fullt förståeligt. Imorse hade jag tid kl 8 och min frisör kom aldrig. 8.30 meddelade hennes kollega att hon hört av sig och inte hade möjlighet att komma. Ikväll hörde hon av sig och föreslog ny tid på lördag.
    Samma sak gäller ju mig som er, jag tog ledigt från mitt arbete (där jag jobbar på timme) för att kunna besöka min frisör denna förmiddag vilket ger mig en förlorad inkomst helt i onödan.
    Vad tycker du, borde jag få någon rabatt på lördag?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"