BeautyHair

ERA FRÅGOR – mina svar

Hej finaste ni!

Hur mår ni? Jag mår ändå bra ändå måste jag säga. Jag vaknade upp till spöregn och vad passar inte bättre då än att svara på frågor från er?! Det är långhelg men jag tycker dagarna går ihop med varandra ändå i dessa tider. Det spelar ingen roll om det är tisdag eller fredag känner jag. Men hur som, jag tänkte starta denna dagen med att svara på några utav frågorna som ni ställde på Instagram. Då kör vi igång:

FRÅGA:
Vilken är den bästa hårinpackningen enligt dig?

– Att välja hårinpackning är väldigt individuellt för vi har alla olika typer av hår. Men av erfarenhet så fungerar någon av dessa tre alla. Jag tycker främst om krämiga, smöriga hårinpackningar men jag tycker också det är smidigt att inpackningen är på tub. Min favorit har kommit från Joico, nummer tre nedan. Den är smörig, gör under för blekta och skadade hår. Jag som blekt mitt hår mycket, använder löshår och stylar håret mycket måste använda denna. Att strosa runt med den några timmar i håret och sedan skölja ur, den känslan måste alla uppleva. Annars är jag väldigt förtjust i System Professionell (nummer ett) färgbevarande serie. Både schampot och balsamet är helt underbart. Redken Mega Soft är till för den som verkligen behöver ge sitt hår brutalt mycket kärlek, NU NU NU. Passar perfekt för grova, tjocka och riktigt skadade hår. Glöm inte att schamponera, gå ur duschen, handdukstorka håret och sedan applicera inpackning framför spegeln. Ta hjälp utav en utredande kam (tips) för att fördela inpackningen jämt i hela håret. Strosa runt så länge du kan och låt håret få suga åt sig all kärlek.

1 – HÄR2 HÄR3 HÄR

FRÅGA:
Hur klipper man ett långt hår så det blir en frisyr och inte bara långt?

– En bra klippning är för mig nyckeln till allt. Det spelar ingen roll hur bra färg man gör, är inte klippningen genomtänkt med färgen från början blir allt bara pannkaka. Innan jag börjar färga håret brukar jag tänka på hur jag ska forma håret med klippningen och lägga slingor/färg utifrån det. Ska jag till exempel klippa en kortare delad lugg brukar jag tänka på att måla frampartiet lite extra så luggen poppar fram mer. Ska jag klippa upp håret lite extra brukar jag alltid gå lite högre med slingorna mot botten bak så inte håret delar sig för mycket mot virveln. Att forma håret gör också att stylingen håller bättre, håret upplevs tjockare och fylligare. Här ser man nedan på bilden hur stor skillnad det blir med en klippning tillsammans med en passande färg. Det bästa man kan göra är att gå till en frisör man litar på och diskutera fram rätt look tillsammans med. Det är svårt för mig att tala om hur man ska göra för varje individ på grund av att alla är olika.

FRÅGA:
Nämn tre topp tre foundations som du alltid har hemma och använder?

– Jag testar väldigt mycket smink och ibland kan jag testa en ny foundation varje gång jag sminkar mig tror jag. Dock brukar jag vilja testa en foundation under en längre tid för att verkligen se om den är bra. Några dagar på salongen brukar vara det bästa testet. Men ska jag vara ärlig så går jag alltid tillbaka till Isadoras (här-klick). Den håller hela dagarna på salongen, den är billig och täcker fantastiskt bra. Men ska vi prata foundations jag gärna kladdar på vid andra tillfällen än jobb så här är mina absoluta topp foundations – utan tvekan.

Sensai *sand beige (klick)Bobbi Brown *sand (klick)
Anastasia *120W (klick) It Cosmetics *light (klick)

FRÅGA:
Varför har du slutat att göra hår på influensers?
Alla gick ju till dig förr?

– Från första början när jag startade eget och behövde kunder vände jag mig till influensers för att göras deras hår mot marknadsföring för att få kunder att gå till mig. Vilket på den tiden resulterade till att jag fick enormt mycket kunder och även influensers hörde av sig till mig självmant för att få gå till mig. Då gjorde jag allt dom ville, dom fick komma när som helst och deras önskan stod alltid först. Men jag slutade ta emot nya kunder rätt snabbt, jag blev utbränd och sedan fortsatte dom gå till mig för att jag någonstans kände skuld eller tacksamhet att dom hade hjälpt mig med marknadsföring från början. Men sedan kom jag på att jag gjorde ju något för dom också, dom fick deras hår fixade hela tiden. Jag kände också att varför ska influensers vara ”viktigare” än mina vanliga kunder?! Jag ville att alla mina kunder ska vara lika mycket värda och inte särskilja någon. Eftersom jag inte behövde nya kunder så blev det fel när dom visade upp sina hår för då skrev andra och ville ha en tid – tider jag inte kunde ge någon. Så jag avslutade alla samarbeten 2018 och dom fick självklart fortsätta gå hos mig, men som betalande kunder – som alla andra. Dock så var inte det så tacksamt så dom slutade gå hos mig, jag blev absolut inte förvånad. Idag har jag en kvar, men hon går som vilken kund som helst. Jag ser egentligen ingen prestige att ”kända” personer går till mig. Jag har lärt mig att influensers tar emot allt som är gratis och vill gärna betala så lite som möjligt för något. Ena stunden är en frisör ”bäst” och den andra stunden är den andra ”bäst”. Tiderna förändras hela tiden också, det får man inte glömma. Jag tror helt ärligt ingen bryr sig vem en influenser går till i dagsläget. Man vet att det inte är lika ärligt som det var förr i tiden.

FRÅGA:
Bästa parfymerna för vardag, fest och dejt?

– Jag kör typ samma parfym till alla tillfällen, delar inte upp så mycket. Jag går efter humör för dagen man kan säga. Jag älskar parfymen A gav till mig i alla hjärtans dag present – den kommer från Lancome (här). Sedan var jag inne på Kicks och spontanköpte en parfym från Dior som alla bara vänder sig om när jag använder den. Såg också att den var på 20% rea (här-klick). Annars är Elie Saab den godaste parfymen jag vet. Jag fick den inför mitt bröllop och har inte släppt den sedan dess (här-klick). Slänger in en bild nedan!

FRÅGA:
Onfleekpodden – kommer ni ta upp den i framtiden? Tyckte den var så härlig.

– Åh, vad roligt att du tyckte om den. Det tror jag inte, jag och Celina har ingen kontakt längre tyvärr. Det startar så mycket poddar hela tiden och det tar väldigt mycket tid för ingen business tyvärr. Men jag poddar gärna i framtiden, det var väldigt roligt.

Shit var mörkhårig jag var där, eller i alla fall i hårbotten!

FRÅGA:
Vad har det värsta och det bästa med att starta MyMolimenti?
Ångrar du något efter allt hat?

– Det bästa var att starta det och det värsta är Corona viruset. Anledningen till att startade MyMolimenti var att få testa på något nytt, något jag aldrig gjort tidigare. Jag älskar håraccessoarer, hårprodukter och allt som har med hår att göra. Jag älskar att vägleda och tipsa om hårprodukter och tänkte då slå två flugor i en smäll. Det har varit MYCKET svårare än vad jag trodde det skulle vara att starta en e-handel, jag har fasen varit i Kina för att kunna jobba med MyMolimenti – bara det är sjukt. Jag har träffat enormt mycket människor som jag aldrig trodde jag skulle få sitta vid samma bord som, jag har lärt mig nya saker och gör varje dag. Jag ser MM som min framtid och någonting jag ska utveckla under en längre period. Men alla måste börja någonstans och jag går in med allt kapital själv så det får ta den tid det tar. Sedan kom Corona-viruset i slutet på januari och satte stopp för dom kommande kollektioner som var planerade att komma ut efter lansering. Allt har verkligen gått över förväntan och jag är riktigt tacksam för det. Jag lyckades få en påfyllning i januari och det var tur det. Men jag krigar på för att få hem dom nya produkterna och jag älskar verkligen att jobba med MM – det kommer bli jättebra. Jag följde min dröm, startade det och nu är det bara att köra på.

Sedan på sista frågan: Vad ska jag ångra?! Jag tror hatet handlar om att folk inte tycker om mig. Dom som hatar skulle aldrig vara mina kunder eller uppskatta håraccessoarerna ändå. Hur mycket hat orkar man lägga ner på ett hårband? Kom igen. Jag är van att folk stör sig på mig, jag har alltid gått min egna väg och kör på bara. Jag sitter inte på kammaren, pillar mig i naveln och klagar på andra. Sedan i efterhand tror jag att jag blev offer för en person som ville starta ett drev för att tjäna pengar för sin egna vinning genom manipulera personer att tro på dennes ”sanning” – likt en sekt som har någon släng av en narcissistisk personlighetsstörning. Farligt, obehagligt och någonting som måste ta ett slut en vacker dag. Nej, men mer pepp till folket. Bara stötta om man tycker om något, bara klicka ner om man inte gör det och lägg energin på något annat man tycker om.

FRÅGA:
Jackan, den beige – vart är den ifrån?

– Den är från NAKD – (klick).

FRÅGA:
Har typiskt skandinaviskt hår, lockarna håller aldrig i mitt hår. Hur får man dom att hålla?

– Jag refererar till andra frågan, en bra klippning. Klipper man bara håret rakt av kommer lockarna hamna i en klump längst ner. Forma håret efter just din hårtyp och hur du vill styla håret. Sedan är det viktigt att locka håret ordentligt när man väl gör det. Dela upp, låta håret vara inne i locktången tills det blir varmt och låta svalna i den formen innan man borstar ut. Sedan är less is more när det kommer till produkter. För mycket spray och liknade kan bara tynga ner håret. Jag har nedan gjort en video på hur jag lockar håret. Hoppas du fick några tips ❤️

FRÅGA:
Otrohet och svartsjuka. Hur kommer man över det?

– Hur man kommer över otrohet är bara att lämna den person som svikit det löfte man gick in i som par. Otrohet handlar mest om den person som utövar det. Det är enormt fegt, smutsigt och den personen kommer alltid vara otrogen i framtida relationer. Det är ett personlighetsdrag som vissa personer har och det ligger mycket mer bakom en sådan handling.

Sedan svartsjuka. Det är inte så att vi föds med att vara svartsjuka utan det är den andra personens handlingar som skapar den sidan hos oss. Många säger oftast ”jag är egentligen inte en svartsjuk person” – man lägger över det på en själv vilket är helt fel. Det är alltid den andra personen som är orsaken till det och man ska aldrig lägga den skulden på sig själv. Mitt bästa tips är att prata med varandra hela tiden. Vid första känsla utav osäkerhet ta upp varför du känner så och att man pratar ut om det. Ibland kan det handla om en missuppfattning mellan varandra som enkelt kan redas ut. Det jag har lärt mig i alla fall är att nyckeln till en bra relation är kommunikation och våga prata om hur man känner. Sedan kan man vara osäker hos sig själv som gör att svartsjuka uppstår mellan varandra men även där: prata, prata och prata med varandra.

FRÅGA:
Hur blev småhåret i ansiktet när du rakat det? Blev det grövre?

– Nej men jag ÄLSKAR det. Eftersom jag bara rakar av det och inte rycker ut hårstrået från hårsäcken så växer strået bara ut som det var innan. Jag rakar ansiktet en gång i månaden med samma ansiktsknivar som i videon, dessa är bäst (klick). Sminket och hudvården fäster sig mycket bättre på huden och ångrar varför jag inte gjorde detta innan.

Nu vibrerar fingrarna och jag stoppar där, tar med min resterande frågor till nästa gång. Hoppas ni får en underbar valborgs-helg och glöm inte bort att vara er själva och strunta i var andra tycker. Jag fick mycket frågor om hur man ska våga göra vissa saker, hur man vågar stå upp för sig själv och komma framåt. Tänk att att du har en dröm, oavsett om det är att blir en grym frisör eller bli bättre på något annat. Ska några negativa tomtar stå i vägen för DIN dröm?! Som jag sagt tidigare, se vägen mot drömmen som ett Super Mario spel. Du kommer stöta på hinder hela vägen fram till mål. Inte fan gå Mario hem och ger upp, han står där vid startlinjen varje dag för att komma vidare till nästa nivå. Jag tror på er alla som drömmer om något större och stöttar er till 100% ❤️

Kommentarer

 1. Maria

  Hej fina du!
  Jag har följt dig ända sedan du började och tack vare dig så har jag nu ett långt hår som jag stormtrivs med😊. Du har gett så mycket inspiration på många plan. Vet att du gillar GHD curve tong 32 mm, jag har en curve classic wave wand och undrar om det skiljer på lockarna med dessa två? Jag är sugen på att köpa en 32 mm när jag ser resultatet på dig och dina fina kunder.
  Stor kram till dig🥰

  1. Elin Molimenti

   Hej bästa du!
   Men vaaaa? Har du, shit vad glad jag blir. Den klassiska är mindre, 26 mm om jag inte missminner mig. Den som jag alltid använder är 32 mm, mer användbar. Du får tajtare och mindre lockar med classic och större luftigare lockar med 32mm. Stor kram ❤️

 2. A

  Hej! Måste bara få kommentera angående din åsikt att ”en person som varit otrogen alltid kommer att vara otrogen i framtida relationer”. Vad baserar du den informationen på egentligen? Du skrev det inte som ett påstående utifrån från dig själv utan mer som fakta. Gillar verkligen dig som person och det jobb du gör så viktigt att du förstår att detta inte är något emot dig personligen alls!
  Jag kan bara bli så less på att höra folk som resonerar ”en gång otrogen alltid otrogen.” Jag har själv varit otrogen för flera år sedan. Jag skulle aldrig nånsin göra något sånt mot någon annan idag. Så att skriva en sån sak tycker jag inte riktigt är rättvist mot folk som läser detta vare sig man varit otrogen och inte heller mot folk som blivit bedragen. Du drar alla över en och samma kam och för mig är det sjukt att skriva något sånt när du har så pass många som följer dig. Att man varit otrogen för flera år sedan behöver verkligen inte betyda att det händer igen i framtiden. Det kan vara många punkter som påverkar så ett personlighetsdrag (?) kan man inte heller bara skriva att det är. Utifrån mig själv hade jag många problem med mig själv som gjorde att jag gjorde som jag gjorde. Jag har växt i mig själv idag och känner mig själv så pass väl att jag vet att även om jag gjorde fel val då så är jag inte en elak person idag som skulle kunna göra om samma sak igen. Jag tror dock att den som varit otrogen behöver sin egen tid för att reflektera över det man verkligen utsatt en annan person för samt växa i sig själv, älska sig själv och inte utsätta andra för sin egen skit. Och det tror jag kan ta olika lång tid för alla. Även beroende på vart man själv är i livet. För det jag tror på är att personer som kan såra någon annan på det sättet egentligen inte mår bra i sig själv. Så att jobba och växa i sig själv kan man absolut göra utan att vara otrogen igen. Tack!

  1. Elin Molimenti

   Hej på dig!

   Svaret är helt utifrån mig själv och vad jag tycker. Sedan respekterar samt accepterar jag självklart din åsikt. Alla människor är olika och du pratar utifrån att DU varit otrogen. Det är en enorm skillnad att stå på andra sidan. Jag har själv blvit bedragen (BIG TIME) och det är en känsla jag inte önskar min värsta fiende. Ni som följt mig under lång tid vet vad jag pratar om. Alla bär på olika historier och upplevelser och därav är min åsikt som den är. Jag står fast vid att har man gått över den gränsen en gång, då gör man det igen – sedan om statistiken säger motsatta så står jag ändå fast vid min. Tack för att du delade med dig utav din åsikt och du har rätt i mycket du skriver. Jag tror självklart att man med tiden kan bli en bättre människa men just otrohet är något jag jämför med en kriminell handling i min hjärna. Ha en bra helg ❤️

 3. Karolina

  Håller med om det sista fina stycket! Jag brukar alltid tänka att all smärta i världen är bättre än känslan av att inte våga eller ge upp.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"