Recept

Genialiskt pizza-kit från Meno Male

Hej vänner!

Hur mår ni idag? Det är grått, trist och allmänt dystert ute och jag krigar på i vanlig ordning. Vi tog något för långa sovmornar i helgen så när nu när man går upp innan 08.00 är man lagomt mosig. Jag har svårt att komma igång, det brukar ta tills efter lunch så är jag back on track. Mina svar på mail innan 12.00 kan vara lite korta, haha. Men i helgen köpte vi hem något som jag har velat testa länge, Meno Male’s egna ”Pizza Kit”. Jag älskar ju Meno Male och det är den bästa pizzan i Stockholm och dom är alltid så trevliga där. Men vi bor ju ute på Värmdö och att köpa hem pizza blir lite svårare för den hinner bli kall. Vi brukar äta där efter jobbet eller vid vissa tillfällen när man kan ta med pizzorna till salongen – dom ligger nämligen ett stenkast ifrån varandra. Men nu när Corona härjar så måste alla försöka göra det man kan. Men bredvid restaurangen på Östermalm har dom öppnat en Bottega där man kan köpa italienska delikatesser samt deras egna ”Pizza Kit” som innehåller alla ingredienser man behöver för att göra deras omtalade pizza hemma.

Vi köpte även med salami och prosciutto från charken som vi la på sista minuterna i ugnen. Dom hade också en tutotial på Instagram där dom visar hur man gör, mycket smart.

Trixet att få till degen var den svåraste biten. Jag ville verkligen inte kavla ut det tunn utan mer trycka ut degen. Med lite tålamod och finess gick det bra. Jag måste också säga att detta var väldigt mysigt att göra tillsammans. Vi tog ett glas rött, tog på ”Dinner Music” i högtalarna och följde instruktionerna till punkt och pricka. Nu när man inte har så mycket att göra om helgerna så är bakning, matlagning och sällskapsspel det enda tidsfördriv man kan ha.

Men den blev väl rätt snygg ändå?! Om inte annat så var det extremt gott. Jag la ner pressad vitlök, salt, peppar och basilika i tomaterna och knådade så allt blev krossat. Så enkelt, roligt och vill verkligen lyfta detta koncept – speciellt i dessa tider. Vi kommer köpa hem detta flera gånger, perfekt om man är flera. Kan man stå där och pyssla tillsammans.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"