Hair

Tips på grym texturspray, pre-styling och en lyxig hårinpackning

Hej hopp galopp!

Vilken dag jag hade igår, min stora kärlek i livet fyllde år och jag ville göra allt för att han skulle ha en underbar födelsedag trots Corona. Att inte kunna samla vänner, familj eller bara åka på ett spa är frustrerande. Jag står själv inför en 30 års dag om några veckor som även den kommer bli i Coronas tecken. Vi skulle åkt till Marbella och firat min 30 års dag med dunder och brak men aa: här sitter vi. Den bästa känslan jag har i mitt liv är när jag får vara med A så egentligen är det just det som betyder mest för mig. Som tur är kommer det fler födelsedagar och vi är duktiga på att fira livet oavsett. Så när detta skit är utrotat så får vi lägga på den stora trumman helt enkelt.

Men hur som, jag ville bara önska er en trevlig fredag och en mysig helg. Hela min vecka har fyllts med möten med mina fabriker och leverantörer för MyMolimenti. Det väntas komma in mycket nya produkter och mitt fokus ligger helt där just nu. Jag har även spenderat några dagar på salongen med dom kunder som ändå vill bli piffade i håret i dessa tider – uppskattas.

Styling Kräm (här) Texturspray (här) Inpackning (här)

Men det var ett tag sedan jag spontan tipsade om några nyheter som jag testat ett tag. Jag har visat upp några i Storyn på Instagram men jag tänkte förklara lite bättre här.

PRE STYLING CREME:
– Yes, här har vi min nya stjärna när det kommer till att förbereda håret för den styling man vill ha. Oavsett om du bara vill föna ut håret, locka eller platta så kommer du märka en stor skillnad genom att använda denna. Jag lägger som vanligt min leave-in och olja. Sedan strosar jag runt och låter håret självtorka ett tag. När jag ska föna ut håret med vanlig fön först och sedan formar jag håret med en varmluftsborste (TIPS). Det gör att jag kan få en hel styling på samma gång utan att det tar så mycket mer tid. Det jag märker med denna är att efter föningen får håret en helt annan mjukhet, luftighet och jag upplever att stylingen håller bättre. Om ni har löshår kommer ni märka den största skillnaden. Jag får mycket frågor varför mitt Hairtalk kan se så glansigt ut, även fast jag är blond. Det är varmluftsföningen och bra produkter – hett tips just nu.

TEXTURSPRAY:
Well, ni som såg på min story har redan fått en glimt utav denna. Detta är en ny texturspray på en helt annan nivå. Jag älskar texturspray, lite extra för att jag inte tycker om vanlig hårspray. Denna gör håret mycket ”torrare” än andra – mycket positivt. När man sprayar texturspray ska man lyfta håret och spraya in emot håret och inte på. Du vill få in sprayen in i längderna för att få den bästa effekten. Svårt att förklara känslan men volym får man definitivt och stylingen håller sig mycket längre än med andra alternativ. För er med lite tunnare/finare hår kommer märka störst skillnad. Som ni vet vid det här laget älskar jag fylliga hår utan att känslan blir för sträv eller ”blöt”bästa som kommit ut i stylingväg hittills i år.

INPACKNING:
Jag är nog den som är mest petig när det kommer till hårinpackningar. Jag använder en variant, (denna) och något jag inte ändrat på på länge. Men sedan fick jag testa denna från Balmain och för det första: DOFTEN. Det skriker lyx och den känslan följer med långt efter. Den är krämig, lätt att fördela i håret och ett perfekt alterntiv till alla skulle jag säga. Den innehåller bland annat ren organisk argan olja och ett hett tips till er som vill testa något nytt. Hur maximerar man sin inpackning då?

 • Börja med att schamponera håret som vanligt, tre gånger på raken.
 • Gå ur duschen och handdukstorka håret.
 • Ta fram en borste (tips) som hjälper dig att fördela inpackningen från rot till topp.
 • Börja med längderna och arbeta dig uppåt.
 • Sedan finns det två alternativ: Antingen väljer du en duschmössa (tips-här) som du virar in håret i. Strosa runt mellan 15-45 minuter. Eller så använder du en vanlig plastpåse som du sätter på huvudet för att maximera värmen från huvudet och effekten av inpackningen.
 • Sedan ställer du dig i duschen igen och sköljer ur inpackningen ordentligt. Lyft på håret, in med slangen i hårbotten så du verkligen får ur produkten.
 • Avslutningsvis applicerar du balsam som du stryker över hela håret för att ”låsa” håret.
 • Njut av doften och den fukt-boost som du precis givit ditt hår.

Kommentarer

 1. Linda

  Hej Elin!

  Tack för en grymt bra hårblogg! Just hittat hit o har lusläst hela arkivet! 🙂 Har ändrat massor i min hårrutin tack vare all fin inspiration o kunskap som du delar med dig av. Skulle bli jätte glad om du kunde hjälpa mig med en fundering jag har: köpte Maxi wash från Kevin murphy o undrar: är det verkligen ok att använda den i färgat hår? Jag har I grunden riktigt mörkt hår som jag blekt i längderna för att nyligen ångra mig o gå tillbaks till chokladbrunt m kopparslingor (botten ca 10 cm är min egen färg). Mitt hår tappar färg superlätt o jag är rädd att shampot ska få färgen att släppa.

  Tack på förhand o keep up the good work! Älskar det du gör!

  Linda

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"