Beauty

Tips på enkel sommar makeup

Hej godingar!

Hur mår ni? Jag vaknade upp i vanlig ordning med huvudvärk, inte så illa som migrän tack och lov. Tänkte direkt att denna dag kommer bli piss men jag tog en Treo och en långpromenad med hundarna. Kom tillbaka och hade två möten på rad och där börjar jag känna att det släpper, HALLELUJAdagen är räddad. Därför är jag nu på topphumör och satte mig framför kameran och spelade in en snabb sommar-sminkning med några nyheter och hade riktigt roligt. Jag har svårt att göra saker ”bara för att”, jag måste ha inspiration och framförallt vara klar i huvudet. Så sug in all underbar positiv energi som jag brukar försöka förmedla för man vet fasen inte hur livet leker imorgon.

Jag fick feeling på att göra en enklare, bronzig makeup dagen till ära. Jag har som sagt spelat in en video på Instagram (StyleElin) där jag visar hur jag gör men för enkelhetens skull lägger jag upp bilder på produkterna här. På Instagram försvinner allt efter några timmar och många får inte upp det jag lägger upp i flödet, skäms på Instagram.

Oslagbar bas-kombination!
PRIMER (här)LÄTT FOUNDATION (här) *MG5 & LN2

Denna primer har ni skådat tidigare och den är lite skräckslagen när man väl får på den. Men när man blendar ut och får på foundation så blir resultatet helt magiskt. PUR har kommit ut med fler färger och jag använde den mörkare vid denna sminkning för att maxa den bronsiga looken. Detta är nämligen en 4 i ett produkt:
– Fuktcreme
– Primer
– Foundation
– Solskydd SPF 20

Måste säga att denna var ett av det bästa jag testat på länge. Huden kommer fram men ger bra täckning, det går att bygga upp den eller blanda med din vanliga foundation för att få mer täckning. Man lägger ändå concealer så jag tycker det räckte med bara denna.

Jag använde min vanliga concealer från Dose Of Color i färgen medium light (här) och mitt favorit contour från MAC (här)

ÖGONBRYN (här) *medium
Sedan kommer vi till en ny produkt som är galet bra. Men som jag också säger i videon så är det krut i den och ger extremt mycket färg. Man får dra av produkten helt från borsten för att inte få två filer ovanför ögonen. Men använder man spetsen på borsten och applicera med så räcker denna produkt helt att fylla i brynen med, kika på videon så ser ni. Jag använder också en genomskinlig bryngel (här) för att se till att dom inte faller ner i bh:n.

FACEPALETTE *light (här)BRUNPUDER *Laguna (här)

Sedan har vi två nyheter som passar riktigt bra till sommaren. Jag var på Sephora och kunde inte slita mig ifrån denna ansiktspalett som är highlight och ett softare settingpowder som ger lite glow. Ibland kan det blir för matt med vanligt settingpowder så denna passar riktigt bra just nu. Sedan har NARS kommit ut med ”Laguna Collection”, kan vara det bästa brunpudret just nu. Många märken kommer med brunpuder men man såg fasen nybränd ut av detta, TOPPEN!!!

Basskugga (här)Skimmer-skugga (här)

Jag körde en enkel skuggning för att jag ville att allt annat skulle vara i fokus. Men jag märkte att kombinationen av dessa var guld, verkligen!

MAC Mascara (här)Loreal Mascara *NU REA (här)

Något som kanske är uttjatat just nu kan vara detta tips om mina mascaror. Men jag kan inte hjälpa det, finns ingen bättre kombinationen – kika i videon så ser ni!

Kräm Highlighter (här)Glow Setting Spray (här)

Krämiga highlights kommer och går för mig men på sommaren är det ett måste känner jag. Just denna finns i flera färger och ger ett enormt fint glow utan glitter. Prime/setting sprayen från samma kollektion är också ett måste!

Rouge *no natural (här)NARS Laguna (hittade inte denna online)

Avslutningsvis använde jag en mer naturlig rouge som passade riktigt bra till denna look. Sedan har NARS kommit med ett läppbalsam som jag inte hittar online, bör komma in på Kicks snart.

Det var mitt bidrag till en glowig, bronzing look. Fördelen med detta var att det gick så snabbt och blev överraskat nöjd!

Kommentarer

    1. Profilbild
      Elin Molimenti

      Jag använder ”Natur brun” och ”Grafit” från refectocil. Jag blandar dom två färgerna ❤️

  1. Ronja

    Hej! har frisörslingat hår (utväxt typ 2-3ggr/år)
    Har testat lite olika produkter som jag stegvis gått upp i prisklasser. Förut haft billigt Ica skit, tresemme. Sen gick jag över till en hel serie med bedhead, sen gick jag över till kerastase ressistence serie.
    Problemet är att mitt hår är lika torrt oavsett vilken av dessa jag använt, är det bokstavligen något fel om jag inte ser någon som helst skillnad mellan Ica skit och schampo för flera hundra kronor som kerastases?
    Har färgbomb från Maria vila som enl många andra ger håret både glans och lent, mitt hår fortfarande lika frissigt som vanligt. Vad är det för fel på mitt hår?
    Övrigt så tvättar jag håret max 2ggr / vecka. Använder inga värmeverktyg. Äter kosttillskott. Dricker minst 2 liter vatten om dagen. Sover bra, äter bra och varierat. Mitt hår är inte skadat, endast torrt. Klipper regelbundet. Använder bra hårolja.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"