HairKort hår

Bob frisyren har fått ett uppsving

Hej kompisar!

Hur ligger luggen? Jag kom på att jag fyller 30 år på måndag, det suger samtidigt som det är spännande. Jag kommer lämna 20+ bakom mig och ha åren 30+ framför mig, rätt coolt är det allt. Vi skulle åkt till Marbella imorgon men aa, det blir inte av. Men mer om det i helgen känner jag för nu ska vi prata om en frisyr som fått ett rejält uppsving. En frisyr som blivit en look och kan bli extremt snyggt om man känner att man kan bära upp den. Jag pratar såklart om den avklippta BOB:en. Tänk bort hår som ligger på kroppen och LOB:ar, nu ska håret lämna kroppen och halsen ska fram. Denna frisyr har klassats som ”tant-frisyr” och det må väl stämma i viss mån men just nu har frisörerna vässats och vi blir kunnigare på att finna rätt form till varje enskild kund. Jag tycker en bob passar alla, det handlar om vad man själv känner sig snygg i. Visst, vi kan prata om ansiktsform men i det stora hela tycker jag att känslan för kunden är det som bestämmer om man passar i en bob frisyr. Alla drag i ansiktet kommer fram oavsett och hur frisören klipper frisyren i förhållande till kunden är en väldigt viktig del. Det finns inget plagg, make-up eller frisyr som blir så snygg som när personen känner sig förbannat snygg själv.

Bild från Instagram: @rodrigues_ricardo & @toniandguyworld

I samband med dessa avklippta frisyrer har olika varianter av luggar tillkommit. Vissa kör mittbena, vissa hel-lugg, snedbena eller en delad tjock lugg (se bilden till höger). Bob:en är en enkel frisyr att bära, hantera och få att se riktigt snygg ut med få medel. Volymföning kommer bli din bästa vän:

Varmluftsborste (här)Root Lift (här)Blowdry Creme (här)

Volymgivande produkter kommer bli dina bästa vänner. Jag tycker less is more och gör stylingen ordentligt från början, det kommer man långt med. Man kan behöva föna till luggen/topparna snabbt på morgonen men annars en väldigt enkel look att underhålla. En varmluftsborste borde alla ha hemma för lär man sig använda den så går det inte att leva utan. Genom att föna håret från rötterna lyfter du håret från hårbotten och det gör att håret inte blir lika fett snabbt. Du får en luftighet i håret som inget annat verktyg kan göra för dig samt får håret en underbar glans.

Detta är en gammal video där jag visar hur jag fönar mitt hår med en varmluftsborste. Borsten har uppdateras och ni finner den ovanför här. Jag stylar mitt långa, tjocka hår så ni kan tänka er hur enkelt det är om man har kort hår. Men vilka produkter använder man då?:

Bild från respektives instagram: @lisa.olssons, @roshi.hoss & @feliciaaveklew

Sedan har vi några stjärnor som har låtit saxen jobbat och visst är dom snygga?! Jag hoppas Felicia kapar liiiiiite mer vid nästa klipp, det passar henne så bra. Men här ser vi att att varje person bär upp sin look med råge. Både Lisa och Roshi har valt att lägga till luggen vilket är pricken över i:et. Frisyren skriker sensuellt kvinnligt och det alla har gemensamt är att frisyren tar fram det bästa ur varje persons ansikte. Om ni kollar ordentligt på Lisa och Roshi så vill man gärna att linjen går linje med käken fram mot hakan. Håret ska ligga någon ynka cm nedanför käklinjen, då blir det spot on. Har man hårets slut för långt ner kan det skapa en bredd som man inte vill ha. Korta hår handlar att håret ska gå i symmetri med kundens ansikte, matchar det så är man hemma.

Jag är väldigt glad att denna look är på tapeten igen och hoppas fler anammar den. Sedan kan man våga håret med en plattång, locka vissa delar med en konformad-locktång (här). Lite saltvattenspray (här) på det, GOSH. En frisyr att styla på många olika sätt ❤️

Kommentarer

 1. Caroline

  Hej Elin! Hittade din sida när jag letade information om fettsugning. Fint resultat du fick! Jag opererade mig den 3/6 på citadellkliniken i Landskrona. Nu har jag typ inte kunnat sova dom senaste dagarna pågrund av smärtan. Behövde du ta morfin? Jag vill helst undvika det men jag känner att jag måste sova ordentligt snart annars blir jag galen. Vilken dag tyckte du var värst och när tyckte du det börja vända till det bättre? Mvh Caroline

 2. Fanny

  Vill bara säga att jag tycker SÅ mycket om din blogg, håller på att klura ut mitt ”hår-liv”, vad jag trivs i, passar i, produkter jag gillar (och inte gillar) , vad orkar jag göra i hårväg egentligen (haha) , etc, och din blogg har gett mig mycket inspiration och tips och trix. DU ÄR SÅ DUKTIG vill jag mest bara säga, och tack för alla tips, allt innehåll och, framför allt, all ärlighet som jag tycker du har i allt ditt innehåll!

  1. Elin Molimenti

   Alltås vilken underbar kommentar, jag blir helt tårögd ❤️ Tusen tack för att just DU är inne här hos mig och att du tog dig tiden att skriva den där fina kommentaren. Massor med kramar!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"